Страница 135 от 190 ПърваПърва ... 85125133134135136137145185 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,011 до 2,025 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Избор на Климатик

Rukar, ако има повече бюджет най-готино ще стане с:

Климатик Самсунг AC071FBNDEH / AC071FCADEH

Същото, но 60 също би свършило работа за помещението, но тъй като е за презентации и не се предполага, че ще се обитава постоянно съм заложил 71 са по-експресно охлаждане и затопляне.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2014

Помещението принципно е хладно, защото не влиза слънце през прозорците. Околните сгради са близо построени и няма слънчево огряване на фасадите, защото околните го засенчват. И това мисля, че отоплението с конвектори ще изисква по-продължително да се включват тези уреди преди да започне презентацията, освен това предназначението е много вероятно е да се промени и да се отоплява около 10-11 ч. дневно.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Сардоник, определено Сузумито!
    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Rukar, ако има повече бюджет най-готино ще стане с:

Климатик Самсунг AC071FBNDEH / AC071FCADEH

Същото, но 60 също би свършило работа за помещението, но тъй като е за презентации и не се предполага, че ще се обитава постоянно съм заложил 71 са по-експресно охлаждане и затопляне.
    Цената ни идва много над максималния размер от 3000лв.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Касета би паснала идеално при тази форма и размер на помещението. Ще се постигне добра температурна дистрибуция, теченията ще са минимални или никакви, шумът също.

П.п. Щом няма бюджет отпада като вариант. Ще трябва нещо стенно, като предложението на Мега или нещо подобно.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: Избор на Климатик

Цитат Първоначално публикувано от sardonic Виж публикацията
    Здравейте форум

Бях питал тук преди време за климатик за помещение 32кв., стандартна височина, въшна изолация, добра дограма...
    Бюджетът ми беше 1500лв, което направи избора труден...е, сега разполагам с 1800-1900

Набелязах няколко модела, и бих искал да чуя компетентно мнение от Вас. Много Ви Благодаря предварително!
    Климатик Mitsubishi Heavy industry SRK45ZMP-S
    Климатик Hitachi RAK/RAC 50PPA
    Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE
    Инверторен климатик Toshiba RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI

Кое е най-важната характеристика при отопление? Макс. мощност при отопление? Колко kW минимум трябва да гоня за моето големичко помещение?
    Хитачито и мицубишето ги забрави. Най-добре тошибата дефрост само при нужда мощен 1100 вата двойнороторен компресор и т.н
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 14-10-15 в 07:41.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.

Цитат Първоначално публикувано от rukar Виж публикацията
    Помощ при избор на климатик за помещение 46 кв.м1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н? -офис за презентации2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - за отопление3. Kaĸвa e:a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 46 кв. / 144 куб.мб) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); ПВЦ, двоен стъклопакетв) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; -6 кв.г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; изток, юг, западд) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? партерe) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? част от къща4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? - гр.Стамболийски5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? зима 22-23 градуса, лято няма да се ползва6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? няма изолации, ще се прави окачен таван следващата година7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? телевизор-монитор, офис уреди8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. 2400-3000 лв9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? зима до -15 гр.10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - няма схема-помещението е почти квадратно, с 3 бр. прозорци на западната стена
    Що не сложиш две 12ки LMCA - гледам, че може да се мнамерят и за по 1150лв., ако е вярно де.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от PESHO OT MARS Виж публикацията
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвeнa зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтиĸ.
    Искам да се вместя до 800 лева с монтажа.

За тия пари тука никой няма да ти обърне внимание.Всеки смята ,че с толкова пари може да си купиш само духалка и вентилатор.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    За тия пари тука никой няма да ти обърне внимание.Всеки смята ,че с толкова пари може да си купиш само духалка и вентилатор.
    Вместо да пишеш какво биха написали други, предложи нещо на човека. Аз също съм любопитен.
    VanDan, Aleksandars, Kasap и 2 други харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Аз нищо не мога да предложа.Аз също съм любопитен ,ако някой предложи нещо(в което силно се съмнявам).

11. Тук е от
    Sep 2015

Ами освен Daikin FTXB35C, който обаче май е около 900 лв. Иначе тука има хора, които не те броят за човек, ако нямаш климатик за 2500 лв. или 15 годишен японец.
    avenger и VeleV.Klima харесват това.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Claire Виж публикацията
    Иначе тука има хора, които не те броят за човек, ако нямаш климатик за 2500 лв. или 15 годишен японец.
    Това, така за имидж някакъв ли или имаш нещо конкретно предвид?
    DUNDURMA одобрява това.

13. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

PESHO OT MARS -за към 800кинта някой предлагаше назад в темата GREE.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Това, така за имидж някакъв ли или имаш нещо конкретно предвид?
    Сигурно има пред вид профилактиката на 15- годишните японци и негативното отношение към Дайкин във форума. Изглежда логично
    Bivola одобрява това.

16. Тук е от
    Oct 2015

1. Щe ce мoнтиpa в cпaлня.
    2. Щe ce изпoлзвa главно зa oтoплeниe.
    3. Kaĸвa e:a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo: ~16 ĸв.м - 2.30 тaвaн - 37 ĸyб.м
    б) видa нa дoгpaмaтa - дървена добре уплътнена и тераса с PVC I cтъĸлoпaĸeт.
    в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: ~5 ĸв.мг
    ) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo: юг/изток
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: Πърви eтaж oт тухлен блoĸ.
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo: cпaлня
    ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? aпapтaмeнт
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия: Добрич
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лятo 26, зимa 21
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн: Да на външнaта cтeна.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтиĸът и ĸaĸви? Имa тeлeвизop.
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтиĸ. Oĸoлo 1200 c мoнтaжa +/- някой лев, ако си заслужава.
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтиĸa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? 35 - лято и -10 - зимата.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ivan RE9QKE
    Aleksandars одобрява това.

18. Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Добрич

Daikin ftxs35 или подов, защото зимата в Добрич е кучи студ и климатика е чудесен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе