Страница 118 от 233 ПърваПърва ... 68108116117118119120128168 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,756 до 1,770 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2009

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Ми.... Върви с покупката на климатика... Явно много са се изтарикатили

Sent from my E2303 using SetCombG Forums mobile app

2.  

3. Тук е от
    Apr 2009

Все пак ми кажете, дали ще работи нормално или не?

4. Тук е от
    Apr 2009

И кой от тук разбиращите,би дошъл да го направи

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Кое да направи?

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Додо това е изсушител на въздуха,не е цистерна,имам усещането че ходим по едни и същи обекти с теб.

7. Тук е от
    Apr 2009

Да се вакуумира

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

След като машината е монтирана и хладилния агент е пуснат, вакуумирането е като след дъжд качулка. Между другото, Fujitsu е с три години безусловна гаранция. Вие сте типичния пример за "издокаран" клиент от ялова фирмичка относно монтаж и гаранция.
    dodo_pv, avenger, bobovo и 3 други харесват това.

10. Тук е от
    Apr 2009

И аз това си рекох на ъкъла ...., явно и в този занаят ще се посвещавам повече

11. Тук е от
    May 2016

Цитат Първоначално публикувано от valkooooo Виж публикацията
    И аз това си рекох на ъкъла ...., явно и в този занаят ще се посвещавам повече

Бягай далече от такава фирма за бъщещи услуги. Нищо добро не можеш да очакваш според мен.
    bobovo одобрява това.

12. Тук е от
    Apr 2009

Ще им правя антиреклама дори

13. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Имам един въпрос.Във повечето сервизни където е отбелязан спада на мощност,никъде не е отбелязано дали е по номинал или максимал.Единствено на Тошиба знам че е по номинал (без да съм на 100%сигурен).При другите май е на максимал.Не че е нещо кой знае колко важно,но доста се спекулира с тези мощности.Та някой да сподели за основните марки кои са по номинал е кои по максимал.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Доколото разбирам проектната мощност от 4kW за 12ка гледат да я достигат и при отрицателни температури т.е. е максимална мощност трябва да е.

16. Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    Варна

Здравейте, трябва ми съвет за покупка на климатик - чудя се дали да е нов или втора ръка особено след като разгледах и темата за рециклираните климатици с гаранция - реално може да се вземе по-качествен климатик на същата цена. Ясно ми е, че уцелвам може би най-неподходящият момент, разгара на сезона, но просто не се търпи вече. Предпочитам да взема нещо малко по-скъпо, но качествено отколкото да спестя едни 300-600 лева и след година две да се чудя защо правя глупости. Нямам идея каква е цената на монтажа, но и нея я включвам към крайната, обща сума.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно, хол в който се спи
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? и охлаждане и отопление
    3. Каква е : а) квадратурата и кубатурата на помещението; 3.5ш, 6,5д, 2,5в б) вида на дограмата и стъклопакета (ПВЦ, двоен стъклопакет, нормално стъкло); в) квадратура на прозорците; 2,8 на 1,80 - вратопрозорецг) изложението на помещението - Югд) етаж на помещението в сградата, особености? 2ри етаж от 8, леко издадена част от стената.Панелен блок.е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня лична стаяж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение- апартамент/блок
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Варна
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22-26 зимата, 18-20 лятото
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - не остъклена с винкел тераса непосредствено след вратопрозореца
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - компютър, радиатор, който се ползваше за отопление, но не стига и е желателно да се смени от климатика и да се махне
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - около 1200 лева мисля е разумно, караха ме с някакви около 600-700, но ми обясниха, че не е толкова добра идея
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - зимата не мисля че пада под 20-22 градуса, лятото като гледам вече гони 40 в нормалните дни.Заради сумата, която май не е кой знае какво се замислям и за рециклирани/2ра ръка климатици от темата по-долу ако кажете, че ще е по-добра идея ок. Имам и друга дилема дали с 2 климатика ще може да се отоплява целият апартамент.Освен хола и коридора към него( около 3 квадрата,идващ откъм входната врата) остават спалня и кухня(около 30на квадрата може би, 60 е целият апартамент) които са изолирани и със сменена дограма, може би за там ще е добре по-тих климатик, който да се справя и с 2те помоещения. Това го пиша ако би имало значение за мощността на сегашната машина.
    Този пост е редактиран от HaxaleH; 01-08-16 в 00:15.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ако можеше да се отоплява апартамент от теца щяха да слагат един радиатор в апартамента. Та това важи и за климатика не става с един. Относно избора за 1200лв има нови климатици доказали се. Но избора нов втора рька е ваш.

18. Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    Варна

Не, не не 1 за целият апартамент. Евентуално да се вземе 2ри при по-добра финансова ситуация(живот и здраве след няколко месеца) Писах го просто ако има значение при покупката на този и горе долу за размера на самият апартамент. Ако трябва и 3ти, но тайно се надявам да мога и с 2 да мина- сега става дума само за този в хола. Евентуално модели и марки, за 2ра ръка ако трябва ще пиша в темата - бях се загледал в тези 1 и 2 - спрямо тях на такива цени има ли нещо ново и добра идея ли е? За нов ми бяха казали Дайкин или Фуджицу, но после казаха че в този ценови диапазон не си струвало.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе