Да го сменя щом са съгласни фирмата с Fujitsu 12LT
Момчета,искам да ви попитам дали наистина 12-ка LTCA отоплява 100 кубика или ни хлъзгват,защото на мен ми трябват 100 и не знам дали какво да правя.
Гледам, че НОКРИЯ Х е сертифицирана за Европа, дано да се появи да я видим на живо.
100 кубика са 38 квадрата, може и да стане, машината е голяма, двойнороторно Саньо, 40 кила външно. Аз нокрията съм я пляснал в хол колко тези 38 кв. и драма няма.
Във всеки случай се убедих тази зима, че ако се купува европейска машина трябва да е най-високия клас на производителя, иначе следват - изпитания, риск, страдание, виене, лед, студ.
Другият вариант - нов на 100/200 V.
Това е мое мнение естествено базирано на поглед върху 2 премиум модела, 3 малко над средно ниво, един базов като клас.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от mkukas; 13-01-17 в 15:38.
Ще се появи... FUJITSU представи новостите за 2017 година - Bulclima
https://www.youtube.com/watch?v=tj4Uyr6l-LA
Малко като извънземно е с тези странични движещи се панели... не съм сигурен дали ми харесва или не.
Този пост е редактиран от zlobarov; 13-01-17 в 16:18.
"трябва да е най-високия клас на производителя" - то за всяка техника е така, въпроса е колко пари можеш да заделиш, и дали си струва!
Тези модели на "X" серията...ще почват от 2000 и нещо нагоре...
Ами май не е много ясно. Парите са важни за всеки, но по-добре дай отпред повече, отколкото да направиш икономия и да реве човек после. Тук специално нещата са почти черно бели. Или работи или не. Не е като да си вземеш уредба за 160 лв. или за 10 бона. Разлика има и то огромна, но и при тази за 160 все нещо ще чуеш. Докато тук при климите като окапе още при -7 ко праим , да не говорим за 10 дни с максимална -10!!!
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от mkukas; 13-01-17 в 20:47.
Здравейте,ще ви помоля за съвет в избора на климатици за две стаи от по 13кв.м.Стаите са с височина 2,40м.без изолация с пвц дограма с двоен стъклопакет.Иска ми се да сложа мултисплит, защото нямам място за две външни тела.Ще стане доста грозно на фасадата.Бюджет не съм определял,но ми трябва нещо оптимално като цена качество.Не искам да се изхвърлям с топ модели,не са ми нужни разни екстри.Трябва ми възможно най-евтиния вариант,но сигурен и топлещ,защото това ще е основно отопление.Ще се използва главно за отопление и търсената температура ще е около 22°-23°.Става въпрос за гр.Пловдив.
Toshiba M18 с две вътрешни на Сузуми 10ки. Към 3500лв с монтажа.
Toshiba RAS-2M18S3AV-E + RAS-B10N3KV2-E1 - 2 бр.
Gree GWHD(21)NK3KO + GWH(09)RA-K3DNA3E/II - 2 бр.
General Fujitsu AOHG18LAC2 + ASHG09LMCA - 2 бр.
Огледа е задължителен....
... Помещения без изолация, евтино и топлещо в студа не ми се връзват.