Аз съм прозД юзър, но за Пловдив е супер лесен избора, естествено има поне още две читави фирми освен заподозрения
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Аз съм прозД юзър, но за Пловдив е супер лесен избора, естествено има поне още две читави фирми освен заподозрения
Здравейте и честита нова година! Климатикът ни се развали насред най-суровата зима и имаме нужда от помощ за избор на нов. Най-важните фактори са безаварийното функциониране и дълголетието и ниският разход на електроенергия. Предишният ни климатик (Haier HSU 12HM03 (b)) се справяше отлично и изкара 10г докато не му изгоряха платките на външното и вътрешното тяло. Един техник ни препоръча FUJI RSJ12LMCA, който ще излезе около 1300 лв с монтажа.
Благодаря ви предварително.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? жилищно помещение, дневна + кухненски бокс в апартамент
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? охлаждане и отопление
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
а) дневна + кухненски бокс 22.5 кв. м.
б) ПВЦ двоен стъклопакет
в) 5.6 кв.м. остъкляване г) източно изложение д) междинен етаж
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? гр. София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? зима 21
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? 5см изолация стиропор
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? телевизор, кухненски уреди
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. до 1200 - 1300 лв
Стари теми за избор на климатик:
Избор на Климатик 2016
Избор на климатик[/QUOTE]
LMCA ще бъде ок,
- - - - - - - - - -
"Аз съм прозД юзър, но за Пловдив е супер лесен избора, естествено има поне още две читави фирми освен заподозрения "
Може и едно ЛС да драснеш да си сверя часовника
Имаш ЛС
Малко встрани от темата, но покрай проблемите на @Grabadabar с ненужните дефрости при неговия Panasonic се зачудих нещо - кои марки климатици има най-грамотни дефрост алгоритми и избягват да вкарват климатиците ненужно в дефрост? Не знам може ли да се отговори на този въпрос, понеже сигурно зависи от група фактори, но все пак?
За мен Panasonic имат най-добрият алгоритъм, само че датчиците им са сложени на неподходящо място. И това е направено с цел презастраховане, при сняг и силен вятър климатиците им да не станат на ледени буци, и да няма после изкривени ламарини.
Иначе другите марки, които размразяват рядко са Gree, Lg, Samsung и Sharp.
От името на колега, пускам следното запитване за климатик.
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa – жилищнo
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe – за oxлaждaнe и oтoплeниe
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa - 17 кв.м
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - добра дъpвeна дограма с двoeн cтъĸлoпaĸeт
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - стаята е с остъклена тераса, точната квадратура не я знае
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo - северно
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - втори етаж, тухлена сграда
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - вceĸиднeвнa
ж) aпapтaмeнт
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? - югозападна България, град Дупница
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 22
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - не (били одобрени за саниране по партийната линия на бокича)
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - пералня, хладилник
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop - до 1200 лв.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? – до минус 15
Малко допълнение от мен: Помещението се обитава от възрастни хора, които използват стаята и за спалня. До преди година са се отоплявали на твърдо гориво, но с напредването на възрастта им, вече няма кой да влачи кюмюра. В момента се отопляват с конвектор, но им е студено. Питането й е кое е най-доброто решение за отопление в този бюджет, както и дали бихте могли да препоръчате читава фирма за доставка и монтаж в гр. Дупница. Забравих да я питам, дали в цената е включила монтаж, затова давайте предложения с включен монтаж.
Този пост е редактиран от avenger; 12-01-17 в 21:19.
И на мен не ми харесва дизайнът, но ти какво искаш, да изглежда добре или да работи както трябва?
Ето още няколко предложения:
LG H12AL - хубав дизайн, много висока ефективност, не размразява често.
LG H12AK - подобен на първия(по-стар модел)
Инверторен климатик Sharp AY-XPC12RR/AE-X12RR, 12000 BTU, Клас A++
Фуджика е малко над бюджета, иначе +1 за моделите