Вторият(FH25VEHZ) e за предпочитане. По ефективен и топли повече. Ще ти свърши работа за това, което искаш. Има и подгрев на тавата против заледяване.
Вторият(FH25VEHZ) e за предпочитане. По ефективен и топли повече. Ще ти свърши работа за това, което искаш. Има и подгрев на тавата против заледяване.
Много е ефиктивен, но над 0та. С постоянно зацепен нагревател при отрицателни температури... а мерси. Купи си обикновеното FH.
С ключ или куплунг може да се направи елементарно нагреватела да се спира и пуска по желание. И зимата при студ и силен вятър ще си спести упражнението по мъкнене на кофи с гореща вода и поливане.
Най-удачно е да го монтират на мястото на текущия климатик. Имам монтирана клима срещу легло и констатирам, че е грешка. Създава се доста некомфортна ситуация, когато работи машината.
Или пък над леглото до прозореца, но не и срещу леглото!
Здравейте и благодаря за отговорите.
Относно монтажа, скицата, която съм приложил не дава реална представа за нещата. Ширината на гардероба е приблизително, колкото е ширината на настоящият климатик.
В резултат на това се получава, че климатика дори със завити на максимално клапи обхваща основно гардероба. Наред с класа на машината и близкото препятствие за въздушният поток, не знам дали това не е проблем за ефективността му.
Разбира се, че ако не е удачно решение ще си променя мнението.
Със сигурност ще се консултирам и с хората, които ще го монтират, но предположих, че понеже ще е основно за отопление, това, че ще е срещу леглото няма да е такъв проблем.
@Jack Krauser - ако фирмата, която монтира е склонна да го направи е ок. Аз със сигурност не бих. Ако съм те разбрал правилно, general-a във време каквото беше последните две седмици, няма да е удачен избор?
@KI_YOOU - Имаш в на предвид MSZ-FH25VE/MSZ-FH25VE, така ли? Цената му е с около 200 лева по-малко?
@ivan74 Да разбирам ли, че general-a не е чак толкова лош избор, разбира се Mitsubishi-то има плазмен филтър и системи за самопочистване?
Познат ми предлага и модели на daikin и на toshiba, но там цената с монтажа отива около 2400 лева и не знам дали си заслужава ?
Lt лош????? Ще модифицирам казаното по-назад, дали някой е виждал наживо този климатик!
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Здравей,
Явно се получи някакво недоразбиране от моя страна и най-вече недомислица при написването от мен.
Въпроса ми беше по-скоро, дали е еквивалентен на mitsubishi-то, изключвайки плазменият филтър и за целите, за който аз търся климатик?
Малко се обърках в номерации, но ASYG09LT/AOYG09LT съществено различен ли е от ASHG09LTCA/AOHG09LTC?
Не зная, това може да каже човек дето е имал и двата.
Мани ги тия дайкини и тошиби.
FH25VE/ FH25VEHZ избирай си един от двата, това са хипер-инвертори, доказано топлещи при сериозни студове с минимална консумация на ток. Разликата между двата е, че вторият има нагревател на тавата, който работи постоянно като стане под 0°, но винаги може да се уговориш с фирмата, която ще ти го монтира да му сложат едно ключе.
Ако мислиш, че няма да ти трябва нагревател, вземай първия и това е.
През лятото повечето си мислят, че нагревател в тавата е излишна екстра, но тая зима имаше доста народ, които потренираха биатлон "поливане и мъкнене на кофи с гореща вода при -10°"
-------
През зимата не се занимавам с такива несвойствени действия.
FH за спалня си е живо наказание ,сложих и махнах след половин година .. LT бих препоръчал
Колега, навремето - преди около година бях в същата чуденка. След няколко мнения, включително на Alexi - изборът за мен стана ясен. Както и от подписа ми [emoji12]