Страница 70 от 334 ПърваПърва ... 2060686970717280120 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4
    #1036

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Зaщo нe cтaвa зa cпaлня пpeĸaлeнo шyмeн ли e?Дa paзбиpaм ли тoгaвa,чe зa дpyгитe cтaи мoжe дa ce cлoжaт тaĸивa.Cъщo тaĸa нe ми cтaнa яcнo дaли имa paзлиĸa мeждy paзличнитe LМКА.Toвa ĸoeтo мe пpитecнявa ,чe в жилищeтo в ĸoeтo живeят в мoмeнтa,ĸoeтo e cъc cъщoтo paзпpeдeлeниe нa cтaитe , ĸyxнятa e нaй cтyдeнoтo пoмeщeниe.Защо се избягва климатизацията на кухнята по принцип?
    Ще съм благодарен ако може да ми препоръча те читава фирма в Бургас.Може и на лични.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,766
    #1037

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Един съвет - при избор на няколко машини за едно жилище, постарайте се да бъдат от една марка. Ако имате желание поставете си машина в кухнята, но имате предвид, че в подобно помещение, всяка една машина ще се замърсява много повече от другите.

  4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #1038

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Ако бюджетът е 5000 лева, монтирането на LMCA е нецелесъобразно (мазохистично) откъм комфорт. За климатизирането на кухненското помещение ще е необходимо хитачи PSB, което идва на около 3000 лева и освен, че е абсурдно като идея, не се вмества и в бюджета. Кухненското помещение е място, където се готви и се аспирира. Бюджетът от 5000 лева предполага монтаж на 3 машини от среден клас, с приличен комфорт, отоплителни възможности и качествен монтаж.

  5. Novice
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4
    #1039

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Благодаря и на двама ви за съветите. Aleksandars ти на коя марка би ме посъветвал да заложа и съответно на кои модели от въпросната марка?Междувременно бюджета ми намаля на 3000-3500 лв. заради непредвиден и неотложен харч. Това за три климатика или ако не стигат парите в краен случай два. Щом казвате ,че клима в кухнята не е добра идея няма да слагам. Проблема е ,че съм силно притиснат от времето.Вече поставят изолацията и са почти до моите тераси.Искат през идващата седмица да съм взел климатиците защото те слагали стойките и дупчели дупките само при наличието на климатик , а не при обещание че такъв ще бъде купен в бъдеще.Монтиали подцинковани стойки и отгоре слагат изолацията. Тоест ако сега не съм вземел климатици нямало да ми монтират стойки и пробият дупки за да се прекара тръбния път и да се изолира. А след като фасадата е вече готова съм нямал право следващите 5 години да правя промени по нея.Разбирайте 5 години да не мога да си сложа климатици.

  6. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    901
    #1040

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Ето и моите съвети:
    1)обикновено когато се бърза винаги се греши
    2)има нисколихвени или почти безлихвени кредити и лизинги
    3)има кредитни карти, с които в определени магазини получаваш 10% отстъпка
    4)винаги е по-добре 3 климатика, отколкото 2 и после да отваряш врати и да мръзнеш
    5)ако не те блазнят екстри, а просто искаш да ти е топло - Daikin FTXV35, произведен е от GREE, инверторен е, с EXV вентил, топли МНОГО, двуредов топлообменник, тежичък сравнително (29-30кг), не е от най-тихите обаче, но не дразни. Намира се за 750лв - 800лв
    https://*********/invertoren-klimatik...EhNRoCZoHw_wcB
    6)ако искаш и екстри за малко пари - AUX топ модела - има абсолютно всички екстри, топли много, но е скъп ако отчетем марката(1200лв без монтажа).
    ASW-H12B4/LAR1DI-EU (WiFi) - Начало - Климатици и климатични системи AUX. Онлайн магазин.
    7)втора употреба от проверена фирма, например :
    За нас | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.
    8)не купувай от VIMAX, Technopolis и Technomarket, от ZORA, TEHNOMIX и Techmart не е толкова зле - там работят с читава фирма за монтаж
    9)не купувай нисък клас климатик от известните марки с изключение на споменатия от мен DAIKIN, защото повечето са с капилярна тръба, вместо EXV вентил, или с едноредови топлообменници, олекотени и т.н. и топлят по-малко или харчат повече ток.
    Например има LG-та 12-ки с 20кг външно тяло, което е смешно !
    Понеже споменатия бюджет е 3000лв за 3 климатика затова е и точка 9. Дори 1500лв са малко за маркова машина.
    10)Gree CHANGE също е вариант - на практика е същия като Дайкин FTXV
    11)не си купувай втора употреба климатик от olx или пък от нисък клас марка - Midea, Aux, Gree, Neo, Osaka, Sang, Galanz и т.н.
    Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 30-04-17 в 16:45.
    Aleksandars, ronnie72, mkukas и 1 други харесват това.

  7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,766
    #1041

    Отговор: Избор на климатик 2017

    zdin, предвид бюджета, мога да дам следния съвет - за двете стаи по 19m² - два броя General Fujitsu ASHG12LMCA Energy Plus 2 - по груби сметки ще легнат ~ 2600~2700 с монтажите. В третата тая слагате General Fujitsu ASHG09LLCC Eco² Inverter и смятам, че ще сте доволни. Има неща които са задължителни при тези машини - качествени тампони и минимум четири метра тръбен път. Разбира се, това донякъде ще оскъпи монтажите, но все пак Вашия комфорт е по-важен. Сега, ако решите да поставяте сам две машини, нещата са други и моделите може да са други. А това което са ви казали, че не можете да слагате в следващите пет години не мисля, че е вярно.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #1042

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от zdin Виж публикацията
    ...Искат през идващата седмица да съм взел климатиците защото те слагали стойките и дупчели дупките само при наличието на климатик , а не при обещание че такъв ще бъде купен в бъдеще.Монтиали подцинковани стойки и отгоре слагат изолацията. ...
    Обясни любезно на говедата, че се ползват поцинковани, а не подцинковани стойки и те се монтират от фирмите, специализирани в областта на климатичната техника, а не от строители. Осветли ги също, че има и такива от неръждаема стомана. След това се свържи с подходяща специализирана фирма за климатизатори и ги помоли да дойдат на място, и да подготвят нещата за 3 машини с мощност по 9000 BTU. Това ще включва пробиването на отвор Ф50 в панела и полагането на PVC тръба за обратни води, която да стърчи поне на 10 сантиметра от външната страна и през която в последствие ще преминат тръбите и кабела. Мястото на отвора го съобрази с размерите на вътпешно тяло 850 х 350 милиметра, така че то да не опира в прозорец или стена и да е поне на 10 - 15 сантиметра от тавана. Така няма да се налага в последствие да се финтира с кабелни канали в стаята. Външните стойки трябва да са от големите, с минимум 55 сантиметра рамо и много качествени. Да ги сложат на 50 сантиметра отстояние една от друга, а ако се падат под прозорец, то разстоянието от основата им до светлия отвор да е минимум 60 сантиметра, за да не се получи припокриване от външното тяло в случай, че в последствие се ползват шини за 600 милиметрови външни тела или някакви други. След като юнаците приключат с изолацията и събереш необходимата сума за машини, продължанаш нататък.
    Успех!
    dramli одобрява това.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2016
    Живее в
    видин
    Мнения
    83
    #1043

    Отговор: Избор на климатик 2017

    ......Това ще включва пробиването на отвор Ф50 в панела и полагането на PVC тръба за обратни води, която да стърчи поне на 10 сантиметра от външната страна и през която в последствие ще преминат тръбите и кабела...................

    Само да попитам за полагането на PVC тръбата, дали няма да се повлияе от слънцето / UV - лъчите / . На мен ми препоръчаха да търся някакви специални "Шпули ", които се ползвали в такива случаи.

  11. Novice
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    6
    #1044

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Здравейте спрял сам се на Daikin FTXM35M
    но ми предстои външна изолация и след нея ще се монтира и климатика.Въпроса ми е да заложа ли г образен винкел от неръждаема стомана преди полагането на изолацията?И на какво разстояние една от друга да ги поставя.Също ме интересува горе долу колко тръбен път да предвидя,
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 30-04-17 в 22:14.

  12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #1045

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от dramli Виж публикацията
    ...
    Само да попитам за полагането на PVC тръбата, дали няма да се повлияе от слънцето / UV - лъчите / . На мен ми препоръчаха да търся някакви специални "Шпули ", които се ползвали в такива случаи.
    Какво слънце, колега? Тези тръби си остават вътре, в панела и външната изолация! Идеята е при монтажа на машините да не се реже, пробива или наранява по някакъв начин изолацията! Когато дойдат да монтират, през тази тръба ще прекарат бандажираните тръби и кабелите, свързващи двете тела. Намери им алуминиево фолио да ти увият бандажирания сноп отвън, ако искаш да го пазиш от слънцето. То те се предлага при стандартен монтаж. Кви са тия шупли??

  13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,766
    #1046

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от gredarov Виж публикацията
    на какво разстояние една от друга да ги поставя.Също ме интересува горе долу колко тръбен път да предвидя,
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    necata2 и Ventsislav Negentsov харесват това.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4
    #1047

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Александър, климите, които си ми препоръчал в гугъла ми излизат само на едно-две места.Други фирми дали ще ги имат налични не знам.Ще ми препоръчвате ли читава фирма в Бургас?Може и на лични ако се счита за реклама.
    Този пост е редактиран от avenger; 01-05-17 в 14:56.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2016
    Живее в
    видин
    Мнения
    83
    #1048

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Какво слънце, колега? Тези тръби си остават вътре, в панела и външната изолация! Идеята е при монтажа на машините да не се реже, пробива или наранява по някакъв начин изолацията! Когато дойдат да монтират, през тази тръба ще прекарат бандажираните тръби и кабелите, свързващи двете тела. Намери им алуминиево фолио да ти увият бандажирания сноп отвън, ако искаш да го пазиш от слънцето. То те се предлага при стандартен монтаж. Кви са тия шупли??
    Ставаше въпрос за пластмасови шпули/което си е цилиндър,тръба с малко по нестандартни размери/. Както и да е. Аз си реших проблема с PVC - ф50. А върху бандажирания сноп нахлузих алуминиев гъвкав въздуховод .

  17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,766
    #1049

    Отговор: Избор на климатик 2017

    zdin, изписвате ASHG12LMCA в търсачката и готово. Просто съм дал пълното наименование на модела.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2015
    Мнения
    16
    #1050

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Здравейте!

    Имам ново жилище и ще ни трябват 2 климатика.
    На последен 3ти етаж.Отгоре е 1/2 открити тераси.
    Сградата е с добра външна изолация.

    1.Дневна - 25кв
    Изложението е юг изток.Откритите стени са южната и източната. Климатика там ще се ползва постоянно.
    Също така ще се спи там.

    2.Детска - 15кв
    Изложението е изток.Като другата открита страна е север (на нея стена има гипсокартон)!

    Насочил съм се към марката Daikin.
    Главно на,което държа е качеството и дългата работа на климатиците.
    Също така и на безшумната им работа (В момента живеем на друго място където 2та климатика буклавно събарят кооперацията..).
    Като екстри не съм наясно много,какво е добро и изпозваемо в днешно време.
    Единственото,което искам за сега като екстра е отдалеченото управление през телефона.

    Като сума съм готов да отделя около 4к. лева за двата климатика.

    Благодаря много!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 13:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 01-02-16, 23:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 06:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 22:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 21:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе