Страница 294 от 334 ПърваПърва ... 244284292293294295296304 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,396 до 4,410 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Живее в
    Варна

Отговор: Избор на климатик 2017

Благодаря за предложенията.
    Ще ги обмисля. И да, разбира се, че ще има разлика в температурата в стаите. Няма как климатикът да е в хола и в кухнята температурата да е същата

2.  

3. Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    Варна

IMG_20171123_114421.jpg
    IMG_20171123_115541.jpg
    IMG_20171123_121643.jpg
    IMG_20171123_140521.jpg

Топли мнооого, то и времето не е студено ама духа горещ въздух, който не съм забелязвал при дайкина, тихоят режим е тих, обаче забелязах нещо което мн ме дразни и не е нормално според мен.

От външното тяло се чуват доста силни звуци при работа, когато си направи температурата примерно няма проблем външното тяло не издава звук все едно не работи, но когато дам 24 градуса преди това е спряло на 22 градуса започва буботене в ниския честотен диапазон. Когато допра ухо до стената се чува мн силно, когато съм в стаята го чувам само аз но жената не е като човека, да ме прощават дамите.

Въпреки ,че не се чуват ниските честоти са изключително вредни.

На какво могат да се дължат?

Сложиха ми тампони на стойките 4бр както си трябва?

Благодаря?
    Jack Krauser и rosswen харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цените на климатиците ( особено на търсените и ликвидни модели) по случай черния Фрайдей останаха непоклатими и същите като в периодите на пиково търсене.
    Единственно офертата линкната от Миланов отмива малко срама.

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Нокрия 14 какъв електрически минимум има на отопление?
    Защо ми се струва, че на третата снимка има гърбица на кондензния маркуч? Ако е така ще задържа вода. Ваната няма ли опция за преместване?

6. Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Нокрия 14 какъв електрически минимум има на отопление?
    Защо ми се струва, че на третата снимка има гърбица на кондензния маркуч? Ако е така ще задържа вода. Ваната няма ли опция за преместване?
    Ами гърбицата беше коригирана (Снимката не е актуална) защото и на монтажниците не им хареса сега е просто лек завой, относно електрическият минимум не съм компетентен. Единственият кусур е шумът от външното тяло, но ще го оставя да пренощува и утре ще звънкам за консултация, защото шумът е прекалено силен и скъцъркащ и дразнещ не съм сигурен дали ще мога да спя.
    На съседната стена има още няколко 4 климатика и не могат да се чуят от моя, като това е външният звук, а вътре в къщата има нискочестотни трептения иначе топли, даже много повече отколкото очаквах и нещо което ме изненада, уж топлината бяга нагоре а коридора на вторият етаж който е над стълбището е по-хладен, мистерия?

Поздрави.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от icogiev Виж публикацията
    Ами гърбицата беше коригирана (Снимката не е актуална) защото и на монтажниците не им хареса сега е просто лек завой, относно електрическият минимум не съм компетентен. Единственият кусур е шумът от външното тяло, но ще го оставя да пренощува и утре ще звънкам за консултация, защото шумът е прекалено силен и скъцъркащ и дразнещ не съм сигурен дали ще мога да спя.
    На съседната стена има още няколко 4 климатика и не могат да се чуят от моя, като това е външният звук, а вътре в къщата има нискочестотни трептения иначе топли, даже много повече отколкото очаквах и нещо което ме изненада, уж топлината бяга нагоре а коридора на вторият етаж който е над стълбището е по-хладен, мистерия?

Поздрави.
    За тези шумове от външното тяло говорих. Вижте нивелацията. Тампоните с прекъсната връзка ли са? Прочети темата за Нокриа.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Цените на климатиците ( особено на търсените и ликвидни модели) по случай черния Фрайдей останаха непоклатими и същите като в периодите на пиково търсене.
    Единственно офертата линкната от Миланов отмива малко срама.
    Нещо го цензурираха. Сигурно са го сметнали за реклама админите. Тогава защо съществуват теми "Black Friday оферти", "Изгодни промоционални оферти, фалшиви промоции, лоши предложения."

Как ще стане без линк ".....еееее, знаете ли сега има с отстъпка на нещо си , ама няма да се казва къде е...."
    Sir John одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Здравейте!
    1. Помещението е жилищно.
    2. И за двете, но преимуществено за отопление.
    3. а) и б) са отбелязани на схемата, в) квадратурата на прозореца е около 2.6 кв.м, г)изложението е отбелязано, но държа ДА ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ Е МНОГО ТЕЖЪК ЗАПАД - директно всичко - вятър и дъжд блъскат в прозореца, д) 8-и последен етаж, панел, хол
    4. Далеко-Североизточен военен окръг - Шумен
    5. За лято - около 25-27 градуса, зима - 23
    6. Изолацията е отбелязана, на тавана има само декоративни стеропорени плоскости - 8 мм
    7. Само телевизор и оборудването към него
    8. 1500 лв. лимит
    9. До -15 градуса външна(доколкото знам за повечето инверторни климатици това е предела)
    10. Особености: По възможност да е достатъчно безшумен и да не създава силни течения в помещението, т.е. да може да се спи при работата му. Вече имах един много мощен инверторен климатик в тази стая - Daikin" FTX71GV / RX71G4V Comfort, но не съм доволен. Избрах него защото планирах да отоплява през портална врата и съседна стая, но очакванията ми не се оправдаха. А за спане да не говорим. Шумен и духащ. Сега портала е зазидан наполовина, има и врата. Бих желал нещо с мощност до т.нар. 12-ца(ако отговаря на горните изисквания), но максимално безшумно. Благодаря Ви! Отговарям на всякакви въпроси.
    П.П. Дал съм общга схема и на цялото жилище, като съм отбелязал с червена стрелка въпросния хол. И още - напролет предстои саниране на блока по програмата за ЕЕ.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Тук е от
    Nov 2017

Здравейте,имам нужда от съвет за покупка на климатик.Става въпрос за спалня 19кв м. с вътрешна изолация в ГАБРОВО.Държа да е безшумен и икономичен на отопление.Не съм наясно дали 9 или 12 ще е нужна.Бюджетът ми е 3000лв

- - - - - - - - - -

1.Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZSX-S Diamond Series

2.mitsubishi electric msz-fh35ve/muz-fh35ve

Нищо не разбирам от техника и се надявам на помощта ви,кой от многото модели да избера.

12. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

В имага има CH Nordic на 699 само днес.
    milanov и stainway харесват това.

13. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от radka Виж публикацията
    Здравейте,имам нужда от съвет за покупка на климатик.Става въпрос за спалня 19кв м. с вътрешна изолация в ГАБРОВО.Държа да е безшумен и икономичен на отопление.Не съм наясно дали 9 или 12 ще е нужна.Бюджетът ми е 3000лв

- - - - - - - - - -

Нищо не разбирам от техника и се надявам на помощта ви,кой от многото модели да избера.
    Във Вашият случай ако купувате тъй наречвните хиперинвертори гледайте 9/10/25(това са цифрите с които са обозначени) например вижте и тези модели освен горе споменатото MHI 25ZSX-S
    Fujitsu 9LT
    Toshiba 10 Daisekai 8
    Mitsubishi Electric FH25
    LG H09AL-NSM

Sent from my Power_2 using Tapatalk

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    В имага има CH Nordic на 699 само днес.
    Нещо не можах да го видя.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2014

@German, в момента е на промоция 35зс-с в е**г. бг, но е малко над бюджета - 1600лв, има и стария модел 35зм-с - 1400 и някой лев, който също ще ви е перфектен. Водят се тихи и комфортни машини.
    Не знам как сте живели в тези 16м2 с фтх71, като знам как работи 60ката в 52м2... След това "торнадо", всяка 12ка ще ви пее, по-скоро се конкретизирайте към машина с по-редки дефрости, от колкото да гледате децибелите.
    @radka, електрика има повече екстри, а и двата модела са сочени за много добри и тихи. Аз бих предпочел мицубиши хеви, защото оставам с впечатление, че е по-коравата от двете машини.
    Този пост е редактиран от С.Мезинов; 24-11-17 в 18:31.
    rosswen одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Яко:https://www.technomarket.bg/invertor...9qkew-09135928

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Нещо не можах да го видя.
    Kак ще видиш нещо което не съществува ?

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от radka Виж публикацията

- - - - - - - - - -

Аз бих заложил на MHI 25ZSX-S. С по-тежко външно тяло e спрямо FH. Има по-нисък минимум и по-висок максимум, като запазва по-добре мощността си при минусовите температури. Алгоритъмът му на дефрост е по-добър от този на FH25, както и Autо Fan-a. FH пък разполага с йонизатор, ако това е важно за Вас. Като друг вариянт, аз бих погледнал Toshiba RAS-10G2KVP-E Daiseikai 8.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    С.Мезинов одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе