Благодаря за предложенията.
Ще ги обмисля. И да, разбира се, че ще има разлика в температурата в стаите. Няма как климатикът да е в хола и в кухнята температурата да е същата
Благодаря за предложенията.
Ще ги обмисля. И да, разбира се, че ще има разлика в температурата в стаите. Няма как климатикът да е в хола и в кухнята температурата да е същата
IMG_20171123_114421.jpg
IMG_20171123_115541.jpg
IMG_20171123_121643.jpg
IMG_20171123_140521.jpg
Топли мнооого, то и времето не е студено ама духа горещ въздух, който не съм забелязвал при дайкина, тихоят режим е тих, обаче забелязах нещо което мн ме дразни и не е нормално според мен.
От външното тяло се чуват доста силни звуци при работа, когато си направи температурата примерно няма проблем външното тяло не издава звук все едно не работи, но когато дам 24 градуса преди това е спряло на 22 градуса започва буботене в ниския честотен диапазон. Когато допра ухо до стената се чува мн силно, когато съм в стаята го чувам само аз но жената не е като човека, да ме прощават дамите.
Въпреки ,че не се чуват ниските честоти са изключително вредни.
На какво могат да се дължат?
Сложиха ми тампони на стойките 4бр както си трябва?
Благодаря?
Цените на климатиците ( особено на търсените и ликвидни модели) по случай черния Фрайдей останаха непоклатими и същите като в периодите на пиково търсене.
Единственно офертата линкната от Миланов отмива малко срама.
Нокрия 14 какъв електрически минимум има на отопление?
Защо ми се струва, че на третата снимка има гърбица на кондензния маркуч? Ако е така ще задържа вода. Ваната няма ли опция за преместване?
Ами гърбицата беше коригирана (Снимката не е актуална) защото и на монтажниците не им хареса сега е просто лек завой, относно електрическият минимум не съм компетентен. Единственият кусур е шумът от външното тяло, но ще го оставя да пренощува и утре ще звънкам за консултация, защото шумът е прекалено силен и скъцъркащ и дразнещ не съм сигурен дали ще мога да спя.
На съседната стена има още няколко 4 климатика и не могат да се чуят от моя, като това е външният звук, а вътре в къщата има нискочестотни трептения иначе топли, даже много повече отколкото очаквах и нещо което ме изненада, уж топлината бяга нагоре а коридора на вторият етаж който е над стълбището е по-хладен, мистерия?
Поздрави.
Нещо го цензурираха. Сигурно са го сметнали за реклама админите. Тогава защо съществуват теми "Black Friday оферти", "Изгодни промоционални оферти, фалшиви промоции, лоши предложения."
Как ще стане без линк ".....еееее, знаете ли сега има с отстъпка на нещо си , ама няма да се казва къде е...."
Здравейте!
1. Помещението е жилищно.
2. И за двете, но преимуществено за отопление.
3. а) и б) са отбелязани на схемата, в) квадратурата на прозореца е около 2.6 кв.м, г)изложението е отбелязано, но държа ДА ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ Е МНОГО ТЕЖЪК ЗАПАД - директно всичко - вятър и дъжд блъскат в прозореца, д) 8-и последен етаж, панел, хол
4. Далеко-Североизточен военен окръг - Шумен
5. За лято - около 25-27 градуса, зима - 23
6. Изолацията е отбелязана, на тавана има само декоративни стеропорени плоскости - 8 мм
7. Само телевизор и оборудването към него
8. 1500 лв. лимит
9. До -15 градуса външна(доколкото знам за повечето инверторни климатици това е предела)
10. Особености: По възможност да е достатъчно безшумен и да не създава силни течения в помещението, т.е. да може да се спи при работата му. Вече имах един много мощен инверторен климатик в тази стая - Daikin" FTX71GV / RX71G4V Comfort, но не съм доволен. Избрах него защото планирах да отоплява през портална врата и съседна стая, но очакванията ми не се оправдаха. А за спане да не говорим. Шумен и духащ. Сега портала е зазидан наполовина, има и врата. Бих желал нещо с мощност до т.нар. 12-ца(ако отговаря на горните изисквания), но максимално безшумно. Благодаря Ви! Отговарям на всякакви въпроси.
П.П. Дал съм общга схема и на цялото жилище, като съм отбелязал с червена стрелка въпросния хол. И още - напролет предстои саниране на блока по програмата за ЕЕ.
Здравейте,имам нужда от съвет за покупка на климатик.Става въпрос за спалня 19кв м. с вътрешна изолация в ГАБРОВО.Държа да е безшумен и икономичен на отопление.Не съм наясно дали 9 или 12 ще е нужна.Бюджетът ми е 3000лв
- - - - - - - - - -
1.Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZSX-S Diamond Series
2.mitsubishi electric msz-fh35ve/muz-fh35ve
Нищо не разбирам от техника и се надявам на помощта ви,кой от многото модели да избера.
Във Вашият случай ако купувате тъй наречвните хиперинвертори гледайте 9/10/25(това са цифрите с които са обозначени) например вижте и тези модели освен горе споменатото MHI 25ZSX-S
Fujitsu 9LT
Toshiba 10 Daisekai 8
Mitsubishi Electric FH25
LG H09AL-NSM
Sent from my Power_2 using Tapatalk
@German, в момента е на промоция 35зс-с в е**г. бг, но е малко над бюджета - 1600лв, има и стария модел 35зм-с - 1400 и някой лев, който също ще ви е перфектен. Водят се тихи и комфортни машини.
Не знам как сте живели в тези 16м2 с фтх71, като знам как работи 60ката в 52м2... След това "торнадо", всяка 12ка ще ви пее, по-скоро се конкретизирайте към машина с по-редки дефрости, от колкото да гледате децибелите.
@radka, електрика има повече екстри, а и двата модела са сочени за много добри и тихи. Аз бих предпочел мицубиши хеви, защото оставам с впечатление, че е по-коравата от двете машини.
Този пост е редактиран от С.Мезинов; 24-11-17 в 18:31.
Яко:https://www.technomarket.bg/invertor...9qkew-09135928
- - - - - - - - - -
Kак ще видиш нещо което не съществува ?
Аз бих заложил на MHI 25ZSX-S. С по-тежко външно тяло e спрямо FH. Има по-нисък минимум и по-висок максимум, като запазва по-добре мощността си при минусовите температури. Алгоритъмът му на дефрост е по-добър от този на FH25, както и Autо Fan-a. FH пък разполага с йонизатор, ако това е важно за Вас. Като друг вариянт, аз бих погледнал Toshiba RAS-10G2KVP-E Daiseikai 8.
Sent from my iPhone using Tapatalk