Вече не я продавам .
Ще я подаря на дядо !
Тя топли без проблеми .
Шума от клапите , Фреона и на всичкото отгоре неработещия йонизатор са тотално разочарование за мен .
Тошиба Даисекай 8 според мен не си струва парите .
Когато искаш само да топли и да е икономичен без каквито и да било екстри по добре ЛТ на фуджи .
Когато даваш повече пари за екстри и комфорт е нормално да го получиш .
Мястото на тошибата ще бъде заето пак от Европейски климатик .
Мисля си за Нокрия Х , Уруру ( това може и да отпадне заради вече прекараните тръби )
Ако не винаги мога да си бодна още едно Mitsubishi Electric FH 35 !!!! С него поне до сега никакви проблеми не съм имал и си работи като часовник .
Четвъртък най-вероятно ще ми слагат Nokria 14 само да попитам има ли разлика между 14LBL и 14LBC, защото моите познати намериха от вторият тип, параметрите са същите много ми го похвалиха и е с 5 години гаранция, но това е личен комплимент.
Ако уговорката за четвъртък остане в петък ще пиша.
Благодаря на всички.
Препоръчайте климатик за стая 16 кв.м., ще се ползва за отопление и за лятото. Стаята е с дограма и изолация.
Здравейте .
Не знам дали тук е мястото но искам да Ви попитам за проблем на колега, който се опитва да се възползва от енергийната ефективност при монтаж на Fujitsu Nocria AWYZ14LB. Казали са му, че може да кандидатства по REECL при условие, че представи сертефикат от независима лицензирана лаборатория, от който да е видно единствено, колко е SCOP- а . Та, въпросът ми е има ли такава лаборатория в страната и дали някои се е сблъсквал с такъв проблем. Лично аз игнорирах проблема за себе си преди няколко месеца и монтирах без "остъпката" . Колегата обаче държи да извърви пътя до край !
Благодаря за предложенията. Като цяло ми харесва идеята за FH25, но малко ме притеснява факта, че го дават до 20кв.м, а на някои места до 25кв.м помещение. Като цяло се пада в горния диапазон или може би близо до лимита на машината. А в конкретни случаи ако оставим вратата към коридора отворена (+7/8кв.м помещение), може да му дойде нагорно. Смятате ли, че би се справил в такава ситуация? А FH35 би ли дошъл твърде голям за такова помещение? Може ли да ми препоръчате фирма (на лични ако се наложи), която монтира Mitsubishi и която според вас е компетентна за оглед (ако имате впечатления от такава)? По принцип нямам особено доверие на консултанти.
Няма подобно изискване ( поне до преди две години). Вашият колега да се позаинтересува повече за изискванията и нужната документация от банката, в която ще кандидатства за одобрение по програмата. И задължително да провери в момента, колко банки отпускат кредит по REECL , защото предлагат различни условия.
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Старата Nocria не отговаря на новите изисквания за кредит ЕЕ, защото модела е стар и няма официални данни за SCOP и SEER. Няма я и в списъка на REECL. От там колегата явно държи на модела и са го пуснали по пързалката да се оправя.
Той може да си кандидатства за кредит, но едно от условията да му отпуснат безвъзмездната помощ беше климатикът да е с коп >4 и да е в списъка със сертифицирани и одобрени термопомпи. Доколкото си спомням, когато аз кандидатствах, попълвах нещо такова, а сега вече може да гледат и scopa според изискванията на евросъюза.
Общо взето не си струва разправиите, по-добре да си го купи директно и да не се разправя с банки, които ще го натоварят с всевъзможни такси и комисионни.