Страница 292 от 334 ПърваПърва ... 242282290291292293294302 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,366 до 4,380 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    За тези който не са разбрали всички ,който сме с Европейки стоим на студено!
    Духа ни, шуми ни.Големи балъци сме !
    Не си ли купиш "нов внос ползван от баба " не е работа.
    а що продаваш Тошибата
    SPSt и ruuni9 харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    а що продаваш Тошибата
    Вече не я продавам .
    Ще я подаря на дядо !
    Тя топли без проблеми .
    Шума от клапите , Фреона и на всичкото отгоре неработещия йонизатор са тотално разочарование за мен .
    Тошиба Даисекай 8 според мен не си струва парите .
    Когато искаш само да топли и да е икономичен без каквито и да било екстри по добре ЛТ на фуджи .
    Когато даваш повече пари за екстри и комфорт е нормално да го получиш .
    Мястото на тошибата ще бъде заето пак от Европейски климатик .
    Мисля си за Нокрия Х , Уруру ( това може и да отпадне заради вече прекараните тръби )
    Ако не винаги мога да си бодна още едно Mitsubishi Electric FH 35 !!!! С него поне до сега никакви проблеми не съм имал и си работи като часовник .

4. Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    Варна

Четвъртък най-вероятно ще ми слагат Nokria 14 само да попитам има ли разлика между 14LBL и 14LBC, защото моите познати намериха от вторият тип, параметрите са същите много ми го похвалиха и е с 5 години гаранция, но това е личен комплимент.

Ако уговорката за четвъртък остане в петък ще пиша.
    Благодаря на всички.
    SPSt, rosswen и Rafailiev харесват това.

5. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Няма разлика между 2-та.

6. Тук е от
    Aug 2017

Препоръчайте климатик за стая 16 кв.м., ще се ползва за отопление и за лятото. Стаята е с дограма и изолация.

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от hoster Виж публикацията
    Препоръчайте климатик за стая 16 кв.м., ще се ползва за отопление и за лятото. Стаята е с дограма и изолация.
    Ами има доста,между 700 и 5000лв.Може да погледнете какво се попълва като имате такова питане.
    Rafailiev одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2016
    Живее в
    видин

Здравейте .
    Не знам дали тук е мястото но искам да Ви попитам за проблем на колега, който се опитва да се възползва от енергийната ефективност при монтаж на Fujitsu Nocria AWYZ14LB. Казали са му, че може да кандидатства по REECL при условие, че представи сертефикат от независима лицензирана лаборатория, от който да е видно единствено, колко е SCOP- а . Та, въпросът ми е има ли такава лаборатория в страната и дали някои се е сблъсквал с такъв проблем. Лично аз игнорирах проблема за себе си преди няколко месеца и монтирах без "остъпката" . Колегата обаче държи да извърви пътя до край !

10. Тук е от
    Nov 2017

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Blind,
    За Вашето помещение, може да помислите върху следните модели:
    General Fujitsu ASHG09LTCA Winner Silver (12-ката ми идва малко преоразмерена, на първо четене)
    General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White
    Toshiba RAS-10G2KVP-E Super DaiSeiKai 8
    Toshiba RAS-13PKVSG-E Shorai или Suzumi +
    Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S~SRC35ZS-S Premium
    Mitsubishi MSZ-FH25VE~MUZ-FH25VEH
    Съвета ми е, да извикате фирма, която да направи оглед на място и спрямо условията и Вашите изисквания да подберете най-оптималния вариант.
    Благодаря за предложенията. Като цяло ми харесва идеята за FH25, но малко ме притеснява факта, че го дават до 20кв.м, а на някои места до 25кв.м помещение. Като цяло се пада в горния диапазон или може би близо до лимита на машината. А в конкретни случаи ако оставим вратата към коридора отворена (+7/8кв.м помещение), може да му дойде нагорно. Смятате ли, че би се справил в такава ситуация? А FH35 би ли дошъл твърде голям за такова помещение? Може ли да ми препоръчате фирма (на лични ако се наложи), която монтира Mitsubishi и която според вас е компетентна за оглед (ако имате впечатления от такава)? По принцип нямам особено доверие на консултанти.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Вече не я продавам .
    Ще я подаря на дядо !
    Тя топли без проблеми .
    Шума от клапите , Фреона и на всичкото отгоре неработещия йонизатор са тотално разочарование за мен .
    Тошиба Даисекай 8 според мен не си струва парите .
    .
    Много се замислих над това. Извинявай за въпроса. Дядо ти проблеми със слуха ли има?

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от dramli Виж публикацията
    Казали са му, че може да кандидатства по REECL при условие, че представи сертефикат от независима лицензирана лаборатория, от който да е видно единствено, колко е SCOP- а . Та, въпросът ми е има ли такава лаборатория в страната и дали някои се е сблъсквал с такъв проблем. Лично аз игнорирах проблема за себе си преди няколко месеца и монтирах без "остъпката" . Колегата обаче държи да извърви пътя до край !
    Обзалагам се, че цената на такъв сертификат, ще надхвърли цената на климатика. Та колегата да си прецени, дали си струва отстъпката...
    Mega одобрява това.

13. Member Аватара на chany
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    Бургас

Здравейте .
    Не знам дали тук е мястото но искам да Ви попитам за проблем на колега, който се опитва да се възползва от енергийната ефективност при монтаж на Fujitsu Nocria AWYZ14LB. Казали са му, че може да кандидатства по REECL при условие, че представи сертефикат от независима лицензирана лаборатория, от който да е видно единствено, колко е SCOP- а . Та, въпросът ми е има ли такава лаборатория в страната и дали някои се е сблъсквал с такъв проблем. Лично аз игнорирах проблема за себе си преди няколко месеца и монтирах без "остъпката" . Колегата обаче държи да извърви пътя до край !
    Няма подобно изискване ( поне до преди две години). Вашият колега да се позаинтересува повече за изискванията и нужната документация от банката, в която ще кандидатства за одобрение по програмата. И задължително да провери в момента, колко банки отпускат кредит по REECL , защото предлагат различни условия.

Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
    Genadi80 одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Здравейте .
    Хмм, какво общо има чичо Генчо с REECL и SCOP? Чичо Генчо кандидатства за кредит. Чичо Генчо трябва да се запознае е с условията по кредита, а не сам да определя дали отговаря на тях.

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Здравейте .
    В ОББ или в Пиреос го баламосват с искания за този сертификат?!

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Старата Nocria не отговаря на новите изисквания за кредит ЕЕ, защото модела е стар и няма официални данни за SCOP и SEER. Няма я и в списъка на REECL. От там колегата явно държи на модела и са го пуснали по пързалката да се оправя.
    Kasap и С.Мезинов харесват това.

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от chany Виж публикацията
    Няма подобно изискване ( поне до преди две години). Вашият колега да се позаинтересува повече за изискванията и нужната документация от банката, в която ще кандидатства за одобрение по програмата. И задължително да провери в момента, колко банки отпускат кредит по REECL , защото предлагат различни условия.
    Той може да си кандидатства за кредит, но едно от условията да му отпуснат безвъзмездната помощ беше климатикът да е с коп >4 и да е в списъка със сертифицирани и одобрени термопомпи. Доколкото си спомням, когато аз кандидатствах, попълвах нещо такова, а сега вече може да гледат и scopa според изискванията на евросъюза.
    Общо взето не си струва разправиите, по-добре да си го купи директно и да не се разправя с банки, които ще го натоварят с всевъзможни такси и комисионни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе