Този пост е редактиран от avenger; 20-10-17 в 21:11.
[QUOTE=Ventsislav
Оазис-а е 35кг, обаче не в БГ. Тук се внасят най-калпавите външни тела. Да не говорим, че няма и читав вносител на Мидея изобщо.
Най-добре се ориентирайте към друга марка.
За 900лв Gree Change например, или нещо на изплащане - Fujitsu LLCC, LMCE и т.н. за малко повече пари (1100-1200лв с монтажа).[/QUOTE]
Мерси за коментара. Значи ако отида с парите и искам да ми покажат външното тяло на Оазиса и случайно се окажат вярни 35-те килограма в рекламата, да грабвам климатика?
С кантар ли ще ходиш. Премери и ламарината колко е дебела, да не е 2mm.
Каквото и да вземеш от трите ще ти свърши работа. По важното в случая е да случиш на добър монтаж. Ако бюджета може да варира на горе, аз бих сложил една Нокрия 14 за хола и едно 9 ЛТ за спалнята. Варианти много, марки много, само пари да имаш.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Имаш ли снимка на етикета като беше у вас ?
Откъде е купуван ?
Залежалите бройки в Магнум-Д са 25.5кг. В Темпекс не съм ходил - не ги познавам и Пловдив ми е далеч
п.с. Магнум-Д са тарикати и вместо външно тяло 12HRFN1 ги продават с 12HFN1, който се комплектова с "Blanc" по принцип.
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 19-10-17 в 14:47.
Може би зависи от къде ще се купи. За да не правя реклама на фирмата, ще кажа, че даже я дават 38 кг. външно тяло и 11.5 кг. вътрешно и то за 9-ка. Ако пък си правят та"ак ще ме изгубят като клиент.
Даже днес ще отида на място да проверя и ако се окаже, че лъжат, тогава ще кажа коя фирма са, и ще им спретна хубава реклама"
Ето ти данните на 12-ка Оазис
https://*********/invertoren-klimatik...tu-klas-a.html
Sent from my Sony Xperia Z3
БГ сайтовете не ги гледайте. Всеки си пише каквото си иска.
Някои даже дават бруто тегло на кашоните ...
Ако трябва да цитираме Велев : "какво ги гледате тези килограми, да не са картофи"
Ето ги DKE-тата:
https://www.olx.bg/ad/klimatitsi-van...tml#b7a17e2793
Има и хитачита някакви.
Понеже някой питаше дали да си ремонтира DKE-то или да си купува нов климатик за 2500лв, затова пускам обявата.
п.с. не е реклама, изобщо не познавам хората от обявата
Правят ми впечатление твоите постове.
Това което съм прочел от теб е доста съдържателна и ценна информация.!,!!!
Не си от хората които веднага гледат да издрусът с едно 2000 лв човек,а се предлагат и варианти за обикновения човек работещ за 500 лв .
Браво !!!
Мойте адмирации!!!
[QUOTE=Aleksandars;840369]Какво да взема за 1К?Без Японски
-12HRNF1 е вътрешното тяло -12HFN1 е външното , модела се определя от буквите и цифрите преди тирето . На Магнум на кашоните и на табелките на външните тела никога не е писано това което е по сервизни и по каталози на Мидеа , на външните тела продавани от въпросната фирма стоеше индикацията на вътрешните и вътре седяха световно неизвесни продукти които нито по килограми нито по количество фреон съществуват в каталозите и сервизните на Мидеа . Последните години се внася истинска Мидеа по каталог и машините са си много доби за цената .