Хайера топли докато работи, но повреди ли се и Господ не може да му помогне. Между двата бих избрал Gree.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Хайера топли докато работи, но повреди ли се и Господ не може да му помогне. Между двата бих избрал Gree.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от bibobore; 24-06-17 в 23:28.
Е а дано, ама на ...
Моето МХИ от подписа трудно излиза от on/off
- - - - - - - - - -
Kasap, няма собственик на 25zm-s който да не потвърди, че под +4...+5° външна температура перката отива на макс, независимо дали климатика работи натоварено или не. Хайде да си ги говориме нещата както са си. Не е страшно както си отбелазал, но си е факт.
Новият модел може да не работи така. Но ако работи така и си близо пък и с компромисна дограма и не си оглушал ще го чуваш.
Здравейте,
Колкото повече чета, толкова работата е по-зле
Затова имам въпрос с повишена трудност - как да разбера кои устройства са с двоен топлообменник и/или с двоен ротор?
Да ми изредите няколко от по-нормалните цени?
Модели с двойнороторен компресор под 2000 лв. няма, като изключим японските машини. Относно външния топлообменник - зависи от модела.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Milanov,то е ясно че за тези пари перфектна машина няма.Важното е да се вземе тази с най-малко косури.А,че ще ги има е ясно
Митсубишито остава основен избор,лука втори.Имам два дена да реша.
За двойно роторни твърдо под 2 бона се сещам за ftx50gv и сузумита 16-18
Не става въпрос за кусури, а какви са твоите очаквания такова да се получи. А не, мислиш си за едно после излиза друго.
Тошибата ги забравих...Неката се сети. Да, добри машини са....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Здравейте,
Имам нужда от съвет.Трябва ми климатик за помещение 13-14 кв.,кухня,последен етаж,усвоена тераса,пвц дограма и изолация ,Варна.Апартамента се дава под наем,така че бих искал някакво бюджетно решение-за около 1200-1300 лв с монтажа.Сега,наясно съм че за тези пари няма как да очаквам чудо и приказ,но при положение,че не живея аз там не ми се затварят повече пари.
Моля да ми препоръчате нещо що годе читаво за охлаждане и отопление (колкото е възможно за тези пари).Загледах бюджетните модели на Daikin,понеже разликата в цената е минимална спрямо мидеи и тем подобен шит.
Благодаря
...а нещо японско втора ръка, как ти се струва?
Здравейте. Отскоро обмислям да закупя климатик, който да се ползва за отопление и охлаждане. Помещението, в което ще го сложа е дневна 20 кв.м./ 50 куб.м, среден апартамент, навсякъде около мен живеят хора, южно изложение и има 3-метров ПВЦ прозорец. Тази зима помещението се отопляваше с конвектор 2kW и сметките за тока бяха от 80 до 90лв, предвид че нямаме бойлер и това е единственото помещение, което отоплявахме. Определен бюджет нямам, но като цяло не ми се ще да давам повече от 1200лв. Проблемът обаче е, че живеем под наем и при напускане на жилището, ще трябва да си вземем и климатика, затова ми се иска да става и за малко по-големи помещения, но не знам колко добра е идеята .
Моделите, които заглеждам са следните:
- GREE GWH12KF-K3DNA6G Change
- Daikin FTXB35C/RXB35C
- Fuji Electric RSG12LLCC/ROG12LLCC
- Hitachi RAK35PEC/RAC35WEC
Не съм много запознат с климатиците, затова може и други предложения. Приемам и предложения за втора употреба климатици, стига да вършат работа.
Винаги съм бил малко скептичен за неща втора ръка,но не го изключвам конкретно за тази ситуация.Щае съм ти много благодарен ако може да ме насочиш какво точно да търся за тази квадратура и проверени търговци.Може и на лично,ако не е позволено тук.
БЛагодаря ти много