Не знам дали тук е мястото, за което ще ме извините, но да попитам. Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE има ли функция за обдухване на питата на вътрешното тяло, след спиране в режим охлаждане !?
Не знам дали тук е мястото, за което ще ме извините, но да попитам. Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE има ли функция за обдухване на питата на вътрешното тяло, след спиране в режим охлаждане !?
На MHI новите модели ZSX вече ги дават до -20 и гледам добро топлоотдаване запазват при тези температури.
Здравейте.Трябва ми спешно помощ при избор на климатик,който ще се ползва основно за отопление от майка ми
1.гр.Видин-зимата понякога е доста студено.
2.Стая-Спалня с размер 13.5 квадратни метра без никаква излолация.Панелен блок-четвърти етаж.Три вътрешни стени и една външна с обикновена пвц дограма.Останалите стаи в апартамента няма да се отопляват с нищо.Климатика ще се монтира под прозореца.
3.В стаята има голям гардероб,легло с ракла,телевизор и приемник.
3.Съседите над и под стаята почти не се отопляват през зимата.
Желая климатика да е тих,защото външното тяло ще е на около два метра от леглото.Майка ми казва,че обича да стои на по-хладно така че ще се гони максимум 22 градуса.
Спрял съм се на Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZS-S Premium или Fujitsu General ASYG09LMCA.Бюджета е малко ограничен до 1600 лв.Може да препоръчате и друг модел или марка.
Деветка или дванадесетка? Благодаря на всички предварително.
Този пост е редактиран от bibobore; 24-06-17 в 20:08.
Бих добавил и сузуми 10-ка, както лукчето.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
"....Желая климатика да е тих,защото външното тяло ще е на около два метра от леглото.....
Трябва да имаш в предвид, че някои климатици под +5° включват външният вентилатор на максимална степен и ....може да се чува. Но зависи.
Ужас.Не очаквах толкова много подводни камъни.....От всички,Хевито ли се най-доближава до изискванията?
Двоумя се между два климатика,на една и съща цена са,ще се ползват и за охлаждане и за отопление на около 22 квадрата хол на последния етаж .Единия климатик е коментирания доста във форума Gree Change ,a другия е Инверторен климатик HAIER AS12BS4HRA/1U12BS3ERA .Парите са едни и същи,Грито обаче води с едни гърди напред 5 годишната гаранция срещу 2 на Хайера.Не знам какво включват тия 5 години,НО Хайера гледам 41 кила външно тяло ,и си мисля че може и да е добър,макар че и 200 кила да е ,пак може да си излезе някое дърво.Продавача много ясно ми го нахвали здравата,чв много бил топлел ,ама на него това му е работата.Ако некой нещо знае за този Хайер,нека каже.
Така,последно май ще бъде Хевито.Дано само не влиза много често в он/оф режим тая 25-ца.
Здравейте,трябва ми помощ за избор на 3 климатика
1. Жилищно
2. Зa oxлaждaнe и зa oтoплeниe
3. Помещени за които са предназначени климатиците:
3.1
а) 18 кв.м, 45 кб.м
б) 5 камерна пвц със стъкла “Четири сезона”
в) 2,4 кв.м и врата за тераса 1,2 кв.м
г) източно
д) 2-ри
е) всекидневна
ж) къща
3.2
а) 10 кв.м, 25 кб.м
в) 3.6 кв.м
г) източно
д) 2-ри
е) спалня на бебе
ж) къща
3.3
а) 12 кв.м, 30 кб.м
в) 2,4 кв.м и врата за тераса 1,2 кв.м
г) източно
д) 2-ри
е) спалня
ж) къща
4. Пловдив
5. Лято 23 градуса, зима 24-25 градуса
6. Цялата сграда е изолирана с 8 см изолация, като в помещение 3.1 има и гипс картон на целия таван с 5см вата
7. В помещение 3.1 има хладилник, фурна, телевизор в другите няма нищо
8. За 3-те климатика с монтажа имам 3500 – 4000 лева максимум
9. От -15 зимата до 40 лятото
Едно мулти на Тошиба и си в рая, Алекс може да се произнесе професионално по въпроса.