Страница 124 от 283 ПърваПърва ... 74114122123124125126134174 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,846 до 1,860 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Избор на климатик '2018

Обзор на Haier Lightera premium. Toзи модел ми хареса още от миналата година, за съжаление Хаер имат репутация на не особено издържливи машини. Дали при премиум модела са успели да отстранят проблемите с електрониката, кой знае... Иначе пише, че бил оптимизиран за ниски температури с нагревател и интелигентен дефрост само при необходимост. Дистанционното с голям дисплей също изглежда много добре...

Genadi80 и Mig82 харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    В базара е пълно.....

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    Скоро имаше прИмоция в Метро- AUX 12 инвертор за 499лв.
    V_Simeonov одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Цитат Първоначално публикувано от DidoR Виж публикацията
    Здравейте. Тъй като съм нов във форума от около седмица чета постоянно теми, но ще имам нужда от помощ. След като миналата есен закупих жилище което се отоплява само с климатици (Мидеа) разбира се март месец едната Мидеа 12-ка доста стара като модел здаде багажа.Като цяло от 2-те Мидеи който ползвах тази зима се справяха с отоплението на спалня коридор и кухня с трапезария. Моля да ме насочите към модели до около 1300-1400лв с монтаж за да мога да ги подменя и двата евентуално. Ето и инфо за помощенията :

1. Жилищно
    2. За охлаждане и отопление целогодишно
    3.
    - кухня с трапезария 19.4м/2 и 48.5м/3, спалня 10м/2 и 25м/3, коридор 13м/2 и 32м/3
    - кухна прозорец 8м/2 пвц трикамерен мисля на цялата външна стена, спалня 3м/2 също пвц трикамерна мисля
    - кухня юг, спалня север
    - 5 етаж от седем строителство 1993год панел
    4. гр.Русе
    5. Зима 22-23 лято 25-27
    6. В кухнята на тавана гипсокартон за вата над него не мога да кажа, всички др стени са вътрешни. В спалнята има фибран на 2-те външни стени дебелина не мога да кажа и предстой поставяне на гипсокартон и вата на тавана. Коридора е изцяло без външни стени и без изолация.
    7. В кухня телевизор, ширм, готварска печка, керамични котлони, хладилни с фризер, съдомиялна и пералня. В спалнята телевизор.
    8. 1400лв за брой с монтаж.

И не на последно място бихте ли дали инфо за фирма която е доказана с консултирането и правилния монтаж за гр Русе на ЛС разбира се за да не звучи като реклама.

Поздрави,
    Здравей, много добре си направил, че увеличаваш изолацията. 9-ки за такива пари /до 1400 лв/ ще са предостатъчни. Аз се отоплявах с 12-ка просто НЕО /даже и бебе гледах/ в панелен хол 22-23 м2 само с вътрешно 2 см стиропор. Вече там има и гипсокартон+вата на тавана и е 6+
    Мога да препоръчам Влади клима /магазина е на ул.Славянска/ - от тях имам купени Панасоник Етереа 12PKE и 12QKE. От ТехноМ съм си купил Шарп 9GHR /1300лв/ и Хитачи 10ЕХ3 /на разпродажбите за 500 лв - яко далавера/ с безплатни монтажи. Наистина безплатните монтажи всякак се опитват да ги претупат, добре че им висях на главите, докато при Влади клима - доста по-добре си свършиха монтажите.
    Чувал съм добри отзиви и за Виктор електрик.
    Като машини - Панасоник Етерея 9-ки мисля, че ще си най-доволен за тия пари. Поинтересувай се, кои букви са най-актуалния модел! Други вариянти са GREE - Viola /12-ка с WiFi около 1050 лв с монтажа беше миналата година/ или по-ефективната серия, но Панасоника ще е по-икономичен. Грии ги предлагат и Дартек, но с леко по-висока цена /20-50 лв/.

Тоя АUX 12-ка и мен много ме поблазни като оферта, но ако е за яко охлаждане и малко топлене..., а аз се отоплявам с климите, и сметката ще излезе дебела посред зима Както питаха - за ваканционен апартамент или офис - ще е бомба. Един инверторен Хайсенс 9-ка за 550 лв с монтажа /преди 3г/ върши чудна работа. И забележете - тръгва с топъл старт, като се охлади - се затваря докато "напомпи" жега
    Този пост е редактиран от V_Simeonov; 28-04-18 в 17:45.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Търся 12- ка за южна стая 20-25 кв.м. за около 1550 лв. гледам Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE и FUJITSU ASYG 12LMCB/AOYG12LMCBN NORDIC не искам да създава проблеми зимата.Приемам и други предложения.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

От 20 до 25 кв.м има доста разлика. Помещението не е само квадратни метра.....

Genadi80 одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

От 20 до 25 кв.м има доста разлика. Помещението не е само квадратни метра.....Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    Като си отворя вратата минава 20 квадрата и половината продавачи така го пишат:https://v-clima.com/prod.php?id=mitsubishi-sf-35
    Този пост е редактиран от antyox; 28-04-18 в 21:07.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

И аз като си отворя вратата, минава 80...що за глупости четете и пишете?! Отговорете коректно на въпросите в началото на темата, за да получите адекватни отговори....

Kasap, SPSt и rosswen харесват това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012

Здравейте колеги.Дойде време за покупка на нов климатик и ще бъда благодарен за някакви съвети и насоки.
    1.Климатика ми е е нужен за хол-спалня ,първи надгаражен етаж,в къща.
    2.Ще се ползва за отопление и охлаждане
    3.Стаята е 20кв.м 50 кубика.Изложение запад-юг.ПВЦ дограма около 6-7кв
    4.В град Поморие,т.е влага,вятър
    5.Зимата подържаме около 23-24гр,лятото 26-27
    6.Няма външна изолация,пода е паркет,отдолу са сервизни помещения и гаражи.
    7.Има телевизор и компютър
    8.Бюджет 1300-1800лв с монтаж
    9.Ще се ползва главно зимата за отопление и по-малко лятото.
    10.Размери на стаята 5х4м /2.50м височина
    Би било много добре външното тяло да е по-тихо.

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

mexx , ако можете да се понапънете с 2-300лв, един подов би ви свършил идеална работа.Предполагам пода ви е студен
    зимата. Нещо такова например : Fujitsu AGHG09LVCA/AOHG09LVCA.
    Genadi80 и Rafailiev харесват това.

12. Тук е от
    Apr 2018
    Живее в
    Русе

Благодаря за отговора колега. Някой друг да изрази мнение и впечатление от даден модел.

Поздрави,
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 28-04-18 в 21:43.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Здравейте,

Предстои ми цялостна климатизатиция на апартамента и се нуждая от съвет какъв климатик да избера. Миналата година бях писал в темата за избор на климатик, но тъй като не успях да довърша ремонта тогава, а гледам че има доста нови модели, пиша отново. Марките към които съм се насочил са "хиперинверторните"/"високия" клас модели на Daikin (може би единствено Ururu Sarara от тях), Fujitsu General/Fuji, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy и Toshiba.

Ето и информация за сградата:
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора – жилищно, сградата е построена 2003 г., тухла, не е на булевард, единствено западната и част е открита, а около другите страни има жилищни блокове
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - приоритет е отоплението, но ще се ползва и за охлаждане в големите жеги
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението; - всекидневна с кухненска част (бокс) 30 кв.м., 75 куб.м., спалните са по 18-20 кв.м., съответно 45-50 куб.м., смятам ги на височина 2,50 до гипсокартона с ватата, а иначе до плочата е 2,60 м
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - ПВЦ двоен стъклопакет на Rehau
    в) квадратура на прозорците; - всекидневна: 3,75 кв.м.; спални: 4,35 кв.м. във всяка от трите
    г) изложението на помещението; - всекидневната е с южно изложение, а спалните със северно
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - първи жилищен етаж, над гаражи, едната стена на всекидневната и едната спалня е външна (калкан), в горния апартамент не живее никой и най-вероятно няма и да живее в близкото бъдеще
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - всекидневна с кухненски част (бокс) и три спални, баня/тоалетна, перално, дрешник към едната спалня, голям коридор (около 13 кв.м.)
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? – апартамент с обща площ 138 кв.м.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? – Варна
    5. Каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - зима: 24-25 градуса, лято: 22-23 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - таваните са изолирани с 5 см каменна вата на Knauf, а стените ще се изолират външно с 10 см стиропор или вата (за тях все още обмислям най-добрия вариант)
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – всевъзможни
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - цената не е от решаващо значение, гоня комфорт и надеждност
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - предвид предходната зима до -20 градуса
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

п.п. Моля също да ме насочите към конкретна фирма за монтажа, който да бъде извършен на два етапа. Имах някои предвид, но гледам че и те са почнали да се дънят. Не е задължително покупката да е от тях, дори и да ми излезе по-скъпо така, важното е да е професионално и качествено.

Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от DidoR Виж публикацията
    Благодаря за отговора колега. Някой друг да изрази мнение и впечатление от даден модел.

Поздрави,
    Вижте предложенията на Александърс от предишната страница,в бюджета са ви,а и тази седмица нови модели климатици не са излизали.
    Genadi80 одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    mexx , ако можете да се понапънете с 2-300лв, един подов би ви свършил идеална работа.Предполагам пода ви е студен
    зимата. Нещо такова например : Fujitsu AGHG09LVCA/AOHG09LVCA.
    Благодаря за отговора.Няма място за подов.Мислим да е стандартен.Някакво мнение за Fujitsu Luca 12?Явно е,че климатика няма да работи в перфектни условия,но няма пълно щастие.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Лукчето е работеща машина....

mexx одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Лукчето е работеща машина....

Знам, че не е по темата, но хардуерно имат ли разлика с 09 LTC?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе