Страница 123 от 283 ПърваПърва ... 73113121122123124125133173 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,831 до 1,845 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017

Отговор: Избор на климатик '2018

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Човекът питаше за KMTA, не KGTA. За запазване на мощността, що-годе може да се разчита на сервизно. Eurovent е пародия, като цяло. Трябва му ето това, само че за другия модел:

П.п. Аз лично, не можах да открия за него.
    Сега ако може някой да постне същата таблица само ,че за Мицубиши FH25 цена няма да има . Прерових де що има сервизни , даже и на зубадан серията и нищо.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатик '2018

Цитат Първоначално публикувано от NikolOB Виж публикацията
    Сега ако може някой да постне същата таблица само ,че за Мицубиши FH25 цена няма да има . Прерових де що има сервизни , даже и на зубадан серията и нищо.

Ето и графика, показваща точно как запазва мощността, при отрицателни t. Таблиците са извадка от нея, но е само до -10.

Идентични са с тези на Zubadan, нямат разлика.
    П.п. Имай в предвид, че тези таблици са на номинална мощност, докато на Fujitsu са при максимална. Да няма чуденки после. [emoji4]
    Този пост е редактиран от rosswen; 27-04-18 в 16:56.
    Rafailiev одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от DeyanGlezev Виж публикацията
    Благодаря за отговора, аз по усмотрение си бях тръгнал към посоченото мицубиши, в момента съм с тошиба и ок ама не е моя климатик.
    От тези кой са най-тихите за спалнята примерно - не като модел а като марка, моделите на дайкин са доста тихи.
    За Дайкин в ценови диапазон май не си заслужава освен ако не ти се дават повече пари за уру, все още не съм убеден колко си заслужава.
    Не ,че нещо ,но уруру си е уруру!
    Аз ако трябва да избирам слагам.
    За хола една 35 ца уруру ( потърси за доста под 4000 се намира без монтажа)
    за двете спални
    Забивам подови Дайкинчета и си свирка.
    Знам за бюджета !!!!
    ,но бих взел уруру и една подова 9 ка примерно тази година .
    Догодина още една подова и готово.

п.п.
    ако се навиеш случайно за Дайсекай 8 — 16 ка.
    мога да ти дам моя на добра цена .
    Този пост е редактиран от Rafailiev; 27-04-18 в 18:50.
    necata2 и Genadi80 харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017

Благодаря много rosswen , може ли да попитам двете диаграми (отопление) които дават връзката между отдадена мощност/консумирана , температура и корекционен фактор , само за номиналите ли се отнасят или може да се приложат и към минимума и максимума на консумирана/отдадена мощност ?

Тоест идеята ми е да сравня характеристиките въпреки че при единия са дадени при номинал а при другия на максимал.
    На мицубишито ще ги сметна за максимал (понеже не се знаят корекционните фактори на фуджицуту за да обърна неговите данни за номинал).
    rosswen одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатик '2018

Благодаря много rosswen , може ли да попитам двете диаграми (отопление) които дават връзката между отдадена мощност/консумирана , температура и корекционен фактор , само за номиналите ли се отнасят или може да се приложат и към минимума и максимума на консумирана/отдадена мощност ?

Тоест идеята ми е да сравня характеристиките въпреки че при единия са дадени при номинал а при другия на максимал.
    На мицубишито ще ги сметна за максимал (понеже не се знаят корекционните фактори на фуджицуту за да обърна неговите данни за номинал).
    Разбира се, примерно при -15 коеф. е около 0,47 (47%). Умножаваш по максимала, който е да речем 5.5kw и получаваш колко kW ти остават, при тази t на максимална мощност (получават се около 2.6kW). Същото можеш да приложиш и за минимума и т.н.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017

Тоест за FH25 при Твът=26С и Твън=-15С корекционния фактор е 0,42 за отдадена , и за консумирана 0,61
    При минимум 1,8kW x 0.42 = 0.756 kW отдадена мощност
    При минимум 0.32кW x 0.61 = 0.195 кW консумирана мощност
    Което реално обяснява защо някои притежатели измерват минимална консумация малко над 200 вата.
    Бъркам ли някъде ?
    rosswen одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатик '2018

Тоест за FH25 при Твът=26С и Твън=-15С корекционния фактор е 0,42 за отдадена , и за консумирана 0,61
    При минимум 1,8kW x 0.42 = 0.756 kW отдадена мощност
    При минимум 0.32кW x 0.61 = 0.195 кW консумирана мощност
    Което реално обяснява защо някои притежатели измерват минимална консумация малко над 200 вата.
    Бъркам ли някъде ?
    Следейки таблиците, не би трябвало да бъркаш. Минималната консумация (0,32kw), при +7 от къде я взе?

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Тия таблици ги зарежете.
    На повечето климатици при -15° реалният коп е ~ 2; при -7° ~ 2,5; при 0° ~ 3; при +7 ~4.
    Умножаваш консумираната мощност по 2 и ще се ориентираш приблизително колко ще ти отдава при -15.
    V_Simeonov, Genadi80, Mig82 и 1 други харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатик '2018

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Тия таблици ги зарежете.
    На повечето климатици при -15° реалният коп е ~ 2; при -7° ~ 2,5; при 0° ~ 3; при +7 ~4.
    Умножаваш консумираната мощност по 2 и ще се ориентираш приблизително колко ще ти отдава при -15.
    Поне за топлоотдаването може да се ориентира. Консумацията, сложна работа. Машината е висок клас и не би трябвало да е много лакома, ако работи около и под номинал. Може да не му се седи покрай ватметри (както и на мен). Лошо няма да се четат сервизни, има и доста верни неща из тях. Реално, когато една от машините ми (точно МЕ беше), работеше на лимита си миналата сурова зима, разбрах, че таблиците за тоолоотдаване, са близо до реалността. Смятал съм приблизително загубите на помещението и киловатите, които ми бяха необходими, да поддържам 22гр. (повече не можеше), на почти максимален вентилатор. В тези таблици, някои от производителите вземат в предвид, под формара на коеф. скреж по питата, влажност на въздуха, дали е дефроствал и т.н. Не заявявам, че са абсолютно верни, но поне на сериозните производители, таблиците могат да служат за някакъв ориентир.
    Този пост е редактиран от rosswen; 27-04-18 в 23:09.

12. Тук е от
    Feb 2018
    Живее в
    Банкя

Човекът питаше за KMTA, не KGTA. За запазване на мощността, що-годе може да се разчита на сервизно. Eurovent е пародия, като цяло. Трябва му ето това, само че за другия модел:

П.п. Аз лично, не можах да открия за него.
    като няма за кмта,поне за номиналите(освен за максималите) на кгта подобна табличка някаде из архивите няма ли?

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от batbojko Виж публикацията
    като няма за кмта,поне за номиналите(освен за максималите) на кгта подобна табличка насади из архивите няма ли?
    Номиналите можеш да си ги сметнеш, на база тази табличка. Сметни колко % мощност запазват при температурата, която те интересува и умножи по номиналната мощност.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2018
    Живее в
    Банкя

Номиналите можеш да си ги сметнеш, на база тази табличка. Сметни колко % мощност запазват при температурата, която те интересува и умножи по номиналната мощност.
    ако може малко да ми помогнеш че нещо не ми се получават сметките :confused, примерно за 09 кгта при -15 външна отдаване 22 градуса вътрешна саотношението е 1.54 разход за 3.18 отдаване, какво би било съотношението при номинал?

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от batbojko Виж публикацията
    ако може малко да ми помогнеш че нещо не ми се получават сметките :confused, примерно за 09 кгта при -15 външна отдаване 22 градуса вътрешна саотношението е 1.54 разход за 3.18 отдаване, какво би било съотношението при номинал?
    При -15 външна и +22 стайна, отдава 3.18kw. При максимал от 5.4kw при +7, се получава 3.18 / 5.4 = 0,59 (приблизително), което е запазване на мощността, равно на около 59%. 59% от номинала, който е 2.8kW се получават около 1.65kW. За консумацията не става по този начин, понеже при различните мощности и натоварвания, COP е различен.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Препоръчайте нещо за около 500-700лв с монтажа, което ще се ползва само за охлаждане лятото и е хубаво да е с над 2.8kw охлаждащ капацитет.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

В базара е пълно.....

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    Mega, ivan74 и SPSt харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе