Ето и графика, показваща точно как запазва мощността, при отрицателни t. Таблиците са извадка от нея, но е само до -10.
Идентични са с тези на Zubadan, нямат разлика.
П.п. Имай в предвид, че тези таблици са на номинална мощност, докато на Fujitsu са при максимална. Да няма чуденки после. [emoji4]
Този пост е редактиран от rosswen; 27-04-18 в 16:56.
Не ,че нещо ,но уруру си е уруру!
Аз ако трябва да избирам слагам.
За хола една 35 ца уруру ( потърси за доста под 4000 се намира без монтажа)
за двете спални
Забивам подови Дайкинчета и си свирка.
Знам за бюджета !!!!
,но бих взел уруру и една подова 9 ка примерно тази година .
Догодина още една подова и готово.
п.п.
ако се навиеш случайно за Дайсекай 8 — 16 ка.
мога да ти дам моя на добра цена .
Този пост е редактиран от Rafailiev; 27-04-18 в 18:50.
Благодаря много rosswen , може ли да попитам двете диаграми (отопление) които дават връзката между отдадена мощност/консумирана , температура и корекционен фактор , само за номиналите ли се отнасят или може да се приложат и към минимума и максимума на консумирана/отдадена мощност ?
Тоест идеята ми е да сравня характеристиките въпреки че при единия са дадени при номинал а при другия на максимал.
На мицубишито ще ги сметна за максимал (понеже не се знаят корекционните фактори на фуджицуту за да обърна неговите данни за номинал).
Тоест за FH25 при Твът=26С и Твън=-15С корекционния фактор е 0,42 за отдадена , и за консумирана 0,61
При минимум 1,8kW x 0.42 = 0.756 kW отдадена мощност
При минимум 0.32кW x 0.61 = 0.195 кW консумирана мощност
Което реално обяснява защо някои притежатели измерват минимална консумация малко над 200 вата.
Бъркам ли някъде ?
Тия таблици ги зарежете.
На повечето климатици при -15° реалният коп е ~ 2; при -7° ~ 2,5; при 0° ~ 3; при +7 ~4.
Умножаваш консумираната мощност по 2 и ще се ориентираш приблизително колко ще ти отдава при -15.
Поне за топлоотдаването може да се ориентира. Консумацията, сложна работа. Машината е висок клас и не би трябвало да е много лакома, ако работи около и под номинал. Може да не му се седи покрай ватметри (както и на мен). Лошо няма да се четат сервизни, има и доста верни неща из тях. Реално, когато една от машините ми (точно МЕ беше), работеше на лимита си миналата сурова зима, разбрах, че таблиците за тоолоотдаване, са близо до реалността. Смятал съм приблизително загубите на помещението и киловатите, които ми бяха необходими, да поддържам 22гр. (повече не можеше), на почти максимален вентилатор. В тези таблици, някои от производителите вземат в предвид, под формара на коеф. скреж по питата, влажност на въздуха, дали е дефроствал и т.н. Не заявявам, че са абсолютно верни, но поне на сериозните производители, таблиците могат да служат за някакъв ориентир.
Този пост е редактиран от rosswen; 27-04-18 в 23:09.
При -15 външна и +22 стайна, отдава 3.18kw. При максимал от 5.4kw при +7, се получава 3.18 / 5.4 = 0,59 (приблизително), което е запазване на мощността, равно на около 59%. 59% от номинала, който е 2.8kW се получават около 1.65kW. За консумацията не става по този начин, понеже при различните мощности и натоварвания, COP е различен.
Препоръчайте нещо за около 500-700лв с монтажа, което ще се ползва само за охлаждане лятото и е хубаво да е с над 2.8kw охлаждащ капацитет.
В базара е пълно.....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk