NoneBG, ето Ви няколко предложения:
General Fujitsu ASHG12LLCC Eco² Inverter
General Fujitsu ASHA12KLWA
Cooper & Hunter Arctic Inverter CH-S12FTXLA WiFi
Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC Performance
Само, само колко да е само?
Тръбите ако паснат, добре, но рядко се случва. Ако не, заварки. Отвън нови стойки, старите не пасват. За някои час работа, за други 2-3. Ценете труда на другите, за да ценят вашия!
За фирмата какво да се каже, ясно е как се монтира към технотата- цената изпилена, качество ниско.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
То това е ясно , че монтират едно към г.тере, но мисълта ми беше че работата им е сведена до минимум в моя случай и има по малка вероятност да оплескат нещата
Здравей те, аз искам да попитам за този модел Mitsubishi MSZ/MUZ-DM35VA ,ще се ползва предимно за охлаждане,20кв.стая,предлагат ми го на 1200лв.с включен монтаж,ще ми вършили работа?
Здравейте, виждам че има доста компетентни коментари и съвети, та се надявам на вашите съвети, защото ми предстои закупуването на климатици в следжащия месец.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa - и за двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - дневен тракт 36 кв, спалня 17 кв и детска 14 кв на височина 2.60 м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид) - пвц петкамерна рехау
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
· изложение нa пoмeщeниeтo; - днеевен тракт южно, спалните са северни
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - етаж 5 - идеално покрит
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - лято 21-22, зима 24-25
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - 10 см фибран - външно
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - бюджета за климатиците е около 5000 за 3те, но да кажем за нещо което сизаслужава бих дал още малко.
Също ако може да ми препоръчате и фирма във Варна от която сте доволни.
Благодаря предварително.
DeyanGlezev, ето Ви няколко варианта:
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-S~SRC50ZS-S Premium (може да бъде заместено с SRK35ZSX-S~SRC35ZSX-S Diamond) + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S~SRC20ZS-S Premium (2 бр.)
Toshiba RAS-18PKVSG-E Shorai (или Toshiba RAS-16G2KVP-E Super DaiSeiKai 8) + Toshiba RAS-10PKVSG-E Shorai (2 бр.)
General Fujitsu ASHG18KLCA (или General Fujitsu ASHG14KGTA) + General Fujitsu ASHG07KMTA (2 бр.)
Panasonic CS-Z15SKEW~CU-Z15SKE Etherea + Panasonic CS-Z7SKEW~CU-Z7SKE Etherea (2 бр.)
Благодаря за отговора, аз по усмотрение си бях тръгнал към посоченото мицубиши, в момента съм с тошиба и ок ама не е моя климатик.
От тези кой са най-тихите за спалнята примерно - не като модел а като марка, моделите на дайкин са доста тихи.
За Дайкин в ценови диапазон май не си заслужава освен ако не ти се дават повече пари за уру, все още не съм убеден колко си заслужава.
Въпросните Мицубишита, са сред най-подходящите за спалня машини.
Здравейте. Тъй като съм нов във форума от около седмица чета постоянно теми, но ще имам нужда от помощ. След като миналата есен закупих жилище което се отоплява само с климатици (Мидеа) разбира се март месец едната Мидеа 12-ка доста стара като модел здаде багажа.Като цяло от 2-те Мидеи който ползвах тази зима се справяха с отоплението на спалня коридор и кухня с трапезария. Моля да ме насочите към модели до около 1300-1400лв с монтаж за да мога да ги подменя и двата евентуално. Ето и инфо за помощенията :
1. Жилищно
2. За охлаждане и отопление целогодишно
3.
- кухня с трапезария 19.4м/2 и 48.5м/3, спалня 10м/2 и 25м/3, коридор 13м/2 и 32м/3
- кухна прозорец 8м/2 пвц трикамерен мисля на цялата външна стена, спалня 3м/2 също пвц трикамерна мисля
- кухня юг, спалня север
- 5 етаж от седем строителство 1993год панел
4. гр.Русе
5. Зима 22-23 лято 25-27
6. В кухнята на тавана гипсокартон за вата над него не мога да кажа, всички др стени са вътрешни. В спалнята има фибран на 2-те външни стени дебелина не мога да кажа и предстой поставяне на гипсокартон и вата на тавана. Коридора е изцяло без външни стени и без изолация.
7. В кухня телевизор, ширм, готварска печка, керамични котлони, хладилни с фризер, съдомиялна и пералня. В спалнята телевизор.
8. 1400лв за брой с монтаж.
И не на последно място бихте ли дали инфо за фирма която е доказана с консултирането и правилния монтаж за гр Русе на ЛС разбира се за да не звучи като реклама.
Поздрави,
Този пост е редактиран от DidoR; 27-04-18 в 18:29.