Първоначално публикувано от
stoenjo Здравейте,
нов съм във форума, затова предварително се извинявам за неизчерпателната информация, която евентуално ще представя. Търся климатик за стена за апартамента ми, който ще се ползва за охлаждане и отопление (приоритетно е охлаждането, тъй като имам и газова инсталация за отоплението). Малко данни за жилището:
Сградата е в София, ново строителство, климатикът ми е нужен за дневната. Квадратурата е 30 кв.м, обемът е 78 куб.м.. Стаята е с изложение юг-югозапад и има един прозорец с размери ш224х в145 с 5-камерна PVC дограма. Намираме се на 4ти от 7 етажа, апартамента е среден, което значи, че само стената с прозореца не граничи с други стаи/апартаменти. Външна 5-сантиметрова топлоизолация. Не сме зиморничави, нито пък ни пречи кой знае колко жегата - не ни е нужно да поддържаме екстремно ниски температури лятото и високи зимата. В помещението има Хладилник, Котлон (ток), Фурна, Микроволнова, Абсорбатор, Телевизор, Газов котел. Бюджетът ни е до 1200лв с включен монтаж. Прилагам и изображение на разположението на апартамента (от схемата той е оцветен в черно, като стаята, за която става дума е оградена в червено). На чертежа изглежда, че е краен апартамент, но до нас има и долепена офис сграда:
Благодаря предварително на всички, които ще отделят от времето си, за да ми помогнат!