Страница 125 от 283 ПърваПърва ... 75115123124125126127135175 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,861 до 1,875 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2016

Отговор: Избор на климатик '2018

Здравейте, искам да помоля за консултация за климатик.
    Жилищно помещение, 15кв. (всъщност две спални по 15 кв.м., но предпочитам отделни климатици), сериозна изолация (пред помещенията има остъклена тераса, т.е. два реда дограма се получават), среден етаж, югоизток, без външни стени, без работещи електроуреди, освен лаптоп.
    Ще се ползва само за охлаждане, предимно през нощта (заради гонките на мотоциклетисти не може да се спи на отворен прозорец).
    Бихте ли могли да препоръчате някакъв тих климатик, на който да може да се спи? За бюджета - предпочитам по-евтино, но в крайна сметка ще платя толкова, колкото трябва - приоритет ми е да е тих. И ако това не противоречи на правилата на форума - към коя фирма да се обърна за монтаж? Бих предпочел да не рискувам.
    Този пост е редактиран от nescafe; 29-04-18 в 10:25.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Населено място?

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от nescafe Виж публикацията
    Здравейте, искам да помоля за консултация за климатик.
    Жилищно помещение, 15кв. (всъщност две спални по 15 кв.м., но предпочитам отделни климатици), сериозна изолация (пред помещенията има остъклена тераса, т.е. два реда дограма се получават). Ще се ползва само за охлаждане, предимно през нощта (заради гонките на мотоциклетисти не може да се спи на отворен прозорец).
    Бихте ли могли да препоръчате някакъв тих климатик, на който да може да се спи? За бюджета - предпочитам по-евтино, но в крайна сметка ще платя толкова, колкото трябва - приоритет ми е да е тих. И ако това не противоречи на правилата на форума - към коя фирма да се обърна за монтаж? Бих предпочел да не рискувам.
    Да не прекаляваш с нескафето?

Изпратено от моят HM 1S с помощта на Tapatalk

5. Тук е от
    Dec 2016

София и - уви - недалеч от Цариградско шосе.
    Genadi80 одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Здравейте,

нов съм във форума, затова предварително се извинявам за неизчерпателната информация, която евентуално ще представя. Търся климатик за стена за апартамента ми, който ще се ползва за охлаждане и отопление (приоритетно е охлаждането, тъй като имам и газова инсталация за отоплението). Малко данни за жилището:
    Сградата е в София, ново строителство, климатикът ми е нужен за дневната. Квадратурата е 30 кв.м, обемът е 78 куб.м.. Стаята е с изложение юг-югозапад и има един прозорец с размери ш224х в145 с 5-камерна PVC дограма. Намираме се на 4ти от 7 етажа, апартамента е среден, което значи, че само стената с прозореца не граничи с други стаи/апартаменти. Външна 5-сантиметрова топлоизолация. Не сме зиморничави, нито пък ни пречи кой знае колко жегата - не ни е нужно да поддържаме екстремно ниски температури лятото и високи зимата. В помещението има Хладилник, Котлон (ток), Фурна, Микроволнова, Абсорбатор, Телевизор, Газов котел. Бюджетът ни е до 1200лв с включен монтаж. Прилагам и изображение на разположението на апартамента (от схемата той е оцветен в черно, като стаята, за която става дума е оградена в червено). На чертежа изглежда, че е краен апартамент, но до нас има и долепена офис сграда:
    Благодаря предварително на всички, които ще отделят от времето си, за да ми помогнат!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Member
    Тук е от
    Nov 2013

Hitachi 35RPC.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Цитат Първоначално публикувано от corsairman01 Виж публикацията
    Hitachi 35RPC.
    Corsairman01, това за мен ли е

10. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от stoenjo Виж публикацията
    Здравейте,

нов съм във форума, затова предварително се извинявам за неизчерпателната информация, която евентуално ще представя. Търся климатик за стена за апартамента ми, който ще се ползва за охлаждане и отопление (приоритетно е охлаждането, тъй като имам и газова инсталация за отоплението). Малко данни за жилището:
    Сградата е в София, ново строителство, климатикът ми е нужен за дневната. Квадратурата е 30 кв.м, обемът е 78 куб.м.. Стаята е с изложение юг-югозапад и има един прозорец с размери ш224х в145 с 5-камерна PVC дограма. Намираме се на 4ти от 7 етажа, апартамента е среден, което значи, че само стената с прозореца не граничи с други стаи/апартаменти. Външна 5-сантиметрова топлоизолация. Не сме зиморничави, нито пък ни пречи кой знае колко жегата - не ни е нужно да поддържаме екстремно ниски температури лятото и високи зимата. В помещението има Хладилник, Котлон (ток), Фурна, Микроволнова, Абсорбатор, Телевизор, Газов котел. Бюджетът ни е до 1200лв с включен монтаж. Прилагам и изображение на разположението на апартамента (от схемата той е оцветен в черно, като стаята, за която става дума е оградена в червено). На чертежа изглежда, че е краен апартамент, но до нас има и долепена офис сграда:
    Благодаря предварително на всички, които ще отделят от времето си, за да ми помогнат!
    За този бюджет Hitachi35RPC е добър вариант.
    rosswen и Rafailiev харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Ако е само за охлаждане и с едни 5—600 лв може да мине човека.
    Ако иска и отопление до някаква степен е друга бира.
    п.п.
    и на мен хитака ми допада

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Благодаря на всички за мненията!
    В други теми из форума, където се коментира Хитачи-то се пише и за някакъв модел на Фуджи, който се явява нещо като конкурент на Hitachi35RPC в този ценови клас, обаче не се споменава точния модел. Може ли някой по-запознат да го сподели, както и ако има някакви впечатления и от него?
    Благодаря!

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от stoenjo Виж публикацията
    Благодаря на всички за мненията!
    В други теми из форума, където се коментира Хитачи-то се пише и за някакъв модел на Фуджи, който се явява нещо като конкурент на Hitachi35RPC в този ценови клас, обаче не се споменава точния модел. Може ли някой по-запознат да го сподели, както и ако има някакви впечатления и от него?
    Благодаря!
    Fujitsu 12 LMCA / LMCE.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: Избор на климатик '2018

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Знам, че не е по темата, но хардуерно имат ли разлика с 09 LTC?
    12-ка лука и 09-ка лт , най-важните компоненти във външното тяло са еднакви, компресор, топлообемник, еев, вентилатор и т.н в софтуера има малки разлики.Който не вярва първо да отвори двете сервизни и да сравнява всяка една част . И панасоник и хитачи и други сигурно го правят този номер от 9-ка висок клас слагат почти същото външно тяло на 12-ка среден нисък клас .
    rosswen одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Re: Отговор: Избор на климатик '2018

Здравейте,

имам нужда от помощ за избор на два климатика. Информацията е, както следва:

1) Приземен етаж
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    - охлаждане
    3. Kaĸвa e:

· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 40м2, 120м3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); КА
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 11-12 м2· изложение нa пoмeщeниeтo; изток-запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? приземен етаж с под от гранитогрес
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; всекидневна· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? къща4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? с.Лозен
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято - 22C-23C
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Има изолация, топлозагубите са изключително ниски
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? печка, миялна котлони, ТВ
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 2000 лв. с монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? лято - 30-40C
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    Правоъгълник 5.60х5.00м. и кухненски бокс (част от същото помещение) 2.70х4.50м.
    Обичайна лятна температура в помещението - 22-26C (Само в най-големите жеги преминава 24.5C)

2) Тавански етаж
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    охлаждане и отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 50м2, 60м3 (таван с много скосявания)
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); капандури с добра изолация
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 1.5м2
    · изложение нa пoмeщeниeтo; всички
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? таван с дървения (сачак)
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; всекидневна· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? къща4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? с.Лозен
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято - 22-23C, зима 22-23C
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Да. Сачак и каменна вата, плюс стандартна покривна изолация
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Да. Консумация - 200-500Wh
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 2000лв. с монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? зима - -10, лято - 30C-40C
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    Отворена площ с форма на 1/2 пирамида, като в ъглите е затворено. Има отвор на стълбище (около 5-6м2)
    Обичайна лятна температура в помещението - 27-30C
    Обичайна зимна температура в помещението - 17-19C

Благодаря предварително.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

1. За приземното помещение - не ми е много ясно какво точно ще охлаждате, но все пак една 9ка/25ца ще свърши работа - нещо с нисък минимум, примерно 10ка Шорай
    2. И тук има неясноти - 1.5м2 прозорци на 50м2 площ - влиза ли въобще светлина там? А по същество - висок клас 9ка или по нисък 12ка ще отопляват, примерно 13ка Шорай. За охлаждането всичко ще върши работа.
    Общо взето бюджета е висок - би могло да се мине с доста по малко, ако разбира се не държите на високи класове машини.
    Този пост е редактиран от tony34al; 02-05-18 в 09:04.
    rosswen и Genadi80 харесват това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

1. Има около две-три седмици в годината, когато долу е жега и искам да имам решение
    2. Става дума за тавански етаж (жилищен), който има две капандури - влиза достатъчно светлина през деня.

Можеш ли да кажеш по-конкретно - какво е Шорай ?
    Бюджета е индикативен и с удоволствие бих слязъл надолу. Също така - охлаждането ми е приоритет и на двете места..
    За тавана - предвид по-високите температури - си мисля, че ще ми трябва икономичен за охлаждане модел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе