Страница 142 от 283 ПърваПърва ... 92132140141142143144152192 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,116 до 2,130 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Избор на климатик '2018

>v140
    Като гледам задачата ми се вижда слуай подобен на моя...та...Ползвам ME FD35,който е почти същия като FH35(годината е разликата).Климатика се справя отлично.Квадратурата е същата в кооперация,дограмата е пластмасова,така,че вероятно ще имаш повече загуби от там.От друга страна ,ако я смениш рискуваш да се вдигне влагата и евентуално да трябва да си купиш и влагоуловител.
    Тъй като вероятно ще ти трябва понякога(особенно при ниски темаператури)малко повече мощност може да помислиш за Gree Amber12 (r32) -4,2kw/7,2 (номинал максимал)и работа до -30 градуса,при това което е по-важното с мин. загуба на мощност при -15.Другото предимство е цената около 1600 лв. с/у 2300 за МЕ.
    Недостатък е,че е нов и няма отзиви(но за почти същия Gree U crown(r410) отзивите са повече от впечатляващи и то не от кого да е(линк към статията има в темата за Gree Amber).

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2018

За да получите компетентни съвети и правилна информация, е необходимо да отговорете на въпросите:1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa · жилищно;2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - повече за охлаждане и в аварийни ситуаций (ако парното нещо откаже) за отопление3. Kaĸвa e:· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; около 95 квадрата чиста площ· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ΠBЦ, двoeн - в стаите /тpoeн тераса cтъĸлoпaĸeт;· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; · изложение нa пoмeщeниeтo - юг - запад· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - на снимката· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н - на снимката· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Пловдив5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - лято 24/25 градуса, зима колкото да не е студено6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - вънпна изолация, ПВЦ- дограма, 3-камерна, на някой места има и гипс-картон, за да може да се изправят стените7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - гладилник8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - макс 1500 лева9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - лято от 35-45 в Пловдив миналата 2017 имаше и такива дни, зима -15 до -20, но -20 поне последните 4 5 години много рядко10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.Така идеята ми е за втори климатик, тъй като този които имаме, се задъхва в по-големите температури. Иначе до 35-6 градуса си охлажда апарамента добре, като се пусне на отворени врати, се получава нещо като кръгова циркулация на въздуха и стаите(хол коридор и детска, тераса), си има една нормална температура. Въпроса е тук че в спалнята не се охлажда както трябва, и за това мисля да сложа втори климатик, върпоса е какъв, но това оставям на по-вещите от мен?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Май не сте го доизмислили. Ако в детската се помещават малки хора, как с този климатик ще охлаждате и спалнята? Дори и с двата. Мисълта ми е, че за да се охлади малко спалнята, двете други помещения трябва да са доста по-студени. На малките хора в детската няма да им е много гот.
    rosswen одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2018

В момента няма хора там, и ако има със сигурност няма да има малки деца, пък и няма как в спалнята да се сложи климатик

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Няма невъзможни неща! Принципно е най-добре всяко помещение да е с отделен климатик-въпрос на виждане и възможности.
    dodo_pv, rosswen и Genadi80 харесват това.

7. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от Planemo Виж публикацията
    В момента няма хора там, и ако има със сигурност няма да има малки деца, пък и няма как в спалнята да се сложи климатик
    Защо да не може да се сложи в спалнята,нищо че терасата е затворена все пак може да се намери вариант.Монтиране на външното отвън на терасата ,а тръбният може да мине над вратите в терасата.
    Не съм профи но теоретично може да стане.
    Както каза SPSt няма невъзможни неща.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

След оглед, решение може да се измисли...

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    SPSt, rosswen и Genadi80 харесват това.

10. Тук е от
    Nov 2017

Благодаря,на всички които се включиха по моите въпроси.Избора вече е направен и е на стената Прилагам снимка на LN 25
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    pulsedriverbg, JOKVN, ccankov73 и 3 други харесват това.

11. Junior Member
    Тук е от
    May 2018

Просто не ми се кърти защото преди няма и 2 месеца се направи лек ремонт и за това сега мисля вариант само в едната стая където съм отбелязал, за по нататък може но сега не

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Цитат Първоначално публикувано от Ani 1005 Виж публикацията
    Благодаря,на всички които се включиха по моите въпроси.Избора вече е направен и е на стената Прилагам снимка на LN 25
    Ще е интересно след няколко дни да споделите поне за сега как работи. Иначе ще е още по интересно в студените дни как ще се представя, но за съжаление са далече още...

13. Тук е от
    Nov 2017

Цитат Първоначално публикувано от pulsedriverbg Виж публикацията
    Ще е интересно след няколко дни да споделите поне за сега как работи. Иначе ще е още по интересно в студените дни как ще се представя, но за съжаление са далече още...
    Втори ден му е днес,към момента никакви шумове от фреон/бълбукания,къркорения и тн./ ,никакви пукания от пластмасата,няма шум от движението на окото,много деликатно отваряне и затваряне на жалузите.Външно тяло-осичка.
    pulsedriverbg, rosswen и Genadi80 харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    May 2018

Post Отговор: Избор на климатик '2018

За да получите компетентни съвети и правилна информация, е необходимо да отговорете на въпросите:1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa · жилищно;2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - повече за охлаждане и в аварийни ситуаций (ако парното нещо откаже) за отопление3. Kaĸвa e:· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; около 95 квадрата чиста площ· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ΠBЦ, двoeн - в стаите /тpoeн тераса cтъĸлoпaĸeт;· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; · изложение нa пoмeщeниeтo - юг - запад· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - на снимката· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н - на снимката· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Пловдив5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - лято 24/25 градуса, зима колкото да не е студено6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - вънпна изолация, ПВЦ- дограма, 3-камерна, на някой места има и гипс-картон, за да може да се изправят стените7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - гладилник8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - макс 1500 лева9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - лято от 35-45 в Пловдив миналата 2017 имаше и такива дни, зима -15 до -20, но -20 поне последните 4 5 години много рядко10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.Така идеята ми е за втори климатик, тъй като този които имаме, се задъхва в по-големите температури. Иначе до 35-6 градуса си охлажда апарамента добре, като се пусне на отворени врати, се получава нещо като кръгова циркулация на въздуха и стаите(хол коридор и детска, тераса), си има една нормална температура. Въпроса е тук че в спалнята не се охлажда както трябва, и за това мисля да сложа втори климатик, върпоса е какъв, но това оставям на по-вещите от мен?
    Та чакам някой да предложи нещо. Понеже имам познат, който има климатици 2-а ръка, ако някой се сеща за читави модел-и може да предлага и тях

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Може би беше "моля някой да предложи нещо" или сме длъжни? То модели много ама какво има в наличност твоя човек ....Питай го за модели на склад и който има идея от тях вече да сподели. А и нали ти е познат, да препоръча и той нещо.

В твоя случай ако е за охлаждане само каквото и да вземеш все ще свърши работа. Дори и пак Мидеа да е (ако си доволен от нея) ще охлажда. Въпроса е колко е голяма стаята(и другите де), че ако забиеш някой 12ка в 10м2 няма да ти е много комфортно. А вече спалнята до колко ще се охлади е още по голяма мистерия.

17. Junior Member
    Тук е от
    May 2018

Извинявам се, но не съм попълнил квадратурите на стаите, детска - 17 квадрата; около 40 кубични метра , спалня - около 20 квадрата; около 47 кубични мера, хол - около 25 квадрата; около 58 кубични метра, коридор и тераса - около 20 квадрата; около 46 кубични метра. Иначе за този човек, който го знам където продава климатици втора ръка, си мислех като събера мнения от тук, да отида при него и да питам дали има някой от Вас предложените климатици. Но ако кажете, че е по-добре обратното няма проблем. И да каже мнение от мидеа-та, доволен съм, но не знам дали от монтажа, дали е от самото външно тяло, въбрацията която има създава едно доста дразнещо бучене... и от това не съм доволен, вечерта си е доста не добре.

18. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

При втората употреба бройките са единични и никой не знае какво има твоя човек, та да ти предложи. Отиди при него да ти предложи няколко климатика от наличните му, запиши точно моделите и попитай за тях в съответната тема. При новите пътят е обратен /евентуално/-първо питаш тук и после в магазина.
    Genadi80 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе