Без пари е, взимай го. Ако ще е свясен монтажа, разбира се. Иначе не.
Без пари е, взимай го. Ако ще е свясен монтажа, разбира се. Иначе не.
[QUOTE=i77ivo;875407]Здравейте!
Заслужават ли си 1750лв за Митцубиши SRK25ZGX-S или да не се напъвам чак толкова и да се спра на Fuji RSC12LMCA за 1250лв.По принцип се стремя към по-висок COP ,за това ме интересува това Митсубиши дали си заслужава 1750лв за COP 5,00 на отопление.Продавача каза ,че се води нещо като хиперинвертор,само че стар модел,което не ме бърка.?Ще правя стая на детето-15 квадрата юг/запад 2ет.на несанирана кооперация.Цените са със монтаж.Благодаря
----------------------------------------------------------------------------
баце Ивоо,от толкова много нови климатици....тия археологически разкопки как ги намери не знам,явно по професия си или археолог или палеонтолог,направо взимай 12 сетката лмц,в тия 15 сетина квадрата ше отвее перчема на детето кат американско торнадо а външното на това лмц може да отвее и целата кооперация,ше имаш чувството че покрай теб минава хилекоптер от руската авиация от едно време.това че е евтиния не значи че трябва да утрепаш детето и комшолука
Този пост е редактиран от batbojko; 18-05-18 в 19:44.
Дрън дрън.......
Над колко LMC-та имаш наблюдение че се изказвате толкова негативно за модела?
Този пост е редактиран от bobovo; 18-05-18 в 20:05.
Чел е тук.....там! И да се изкаже човека какво е чел.
П.С. Митсуто за 1750 поне по параметри на хартия изглежда много примамливо.
Този пост е редактиран от rosswen; 18-05-18 в 21:41.
Това е модела на Хеви който аз най-им харесвам макар че е на 100г.На колегата babati му бях предложил като фен на Хеви 35-ца на половината от тази цена(малко ползван)ама от чудене и чакане на негов познат я монтирах на друг човек който е много доволен от машината.Та Хубав е zgx-s.
Изключително съм благодарен на всички,които сподеелиха своите знания и опит относно зададения от мен въпрос.Да сте живи и здрави ,да отваряте очите на лаици като мен.
- - - - - - - - - -
Точно този,колега
- - - - - - - - - -
Не разбрах ,колега ,как Мицибушито ще утепа детето и кумшиите.Иначе съм пожарникар,за тива имам нужда от съвет относно климатиците.
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от i77ivo; 18-05-18 в 22:54.
Този пост е редактиран от Mig82; 19-05-18 в 01:40.
Имам същия, но 7-ца Хеви. Много добър климатик - бълва сериозна топлина. Голяма вътрешно и външо тяло. Виж във форума има тема за начина на работа на тази серия климатици. Мисля, че софтуерно през някакъв период от време се включва за 10-15 мин, въпреки, че е достигнал температурата. Може да е малко голям за стаята При достигане на зданието вдига клапите и постоянно върти турбината на ниска скорост. .
Глупости, само така ти се струва. Много сервизни си чел!
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. Предимно за отопление и понякога за охлаждане?
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 28 м2 и 75 м3.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - стара дървена двойна дограма.
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 6,5 м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; - север-запад-юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - първи етаж над приземен
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - вceĸиднeвнa
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Ямбол
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято - 24-25, зима - 23-24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Каменна вата под гипсокартон са стените, а на тавата няма нищо.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Всички видове домакински уреди.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1500 лв, но ако са малко може и повече. Не съм компетентен и затова питам тук.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Ще се разчита изцяло на него при всяка температура.
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. Правоъгълна стая 4 м на 7 м. Едната дълга и едната къса стени са с прозорци.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Колега в този бюджет и тези кубици за отопление единственият работещ вариянт е климатик втора употреба.