Кв. Добровски е.
И luc и новия са с по 4 kw отопление.
Кв. Добровски е.
И luc и новия са с по 4 kw отопление.
едно не мога да разбер,защо правите връзка между висок коп и слабо отопление?по вашата логика климатиците с висок коп за по 3-4-5 бона са пълен боклук,а тия цепеници които сте ги накичили повечето.... за по около 1000-1200 лева с коп 3,5 - 4 са ебати яките,топлещи и икономични машини
Ами защото бюджета на човека е 1500лв!
То за 3-4-5 бона каквото и да вземе ще топли.
примерно,тая машина за 1500 лева, 09 кгта с коп 5 (0,900-2,8-5,4),слаба и не топлеща машина ли е?
п.с.--а и по принцип ако искаш с 1500 лева(за климатици) да отопляваш 30 кв.,е като да се опиташ да ходиш с каруца до луната,като нямаш пари си седиш на гъза и си траеш,докато не ги събереш(малко грубичко но за сажаление това е реалноста).
Този пост е редактиран от batbojko; 03-06-18 в 22:02.
Малко бъркаш понятията. Едно е да вади COP 5 при номинал 2.8kw, съвсем друго е да го вади на по-висока мощност. Една от причините по-малките машини да са с по-висок COP е защото са с по-ниски номинали. Нормално машина, с по-висок номинал (COP го дават при номинал) да е с по-нисък COP. Примерно, COP на машината, която си цитирал, при топлоотдаване 4KW (какъвто е номинала на 12-ката) няма да е 5. Отделно, че на много машини COP пада главоломно, вследствие на много фактори под 0 гр. Затова постоянно се пише из форума, че COP не топли и т.н.
ББ, човекът е склонен да чува това, което иска да чуе. Форумните общества, с помощта на собствениците на форуми, по волен или неволен начин, подпомагат произвеждането на сапунени балони в умовете на четящите форуми хора.Лошото в случая е, че даже и в китайските онлайн магазини, където се прорава всичко, не намирам игли, които да пукат тези балони.
Между двете стаи има просто една врата. Едното е хол, където ще е машината, а другата е спалня. И двете стаи са 3 на 4, тоест по 12-14 кв. Метра.
И двете стаи са с ПВЦ дограма към остъклената тераса и под и около пвц дограмата е залепен стиропор 5 см отвън.
Апартамента е с такова изложение, че от 14 до към 18 часа през лятото го пече директно.
И още нещо, до сега се отоплява на дървена печка, която прави сауна в целия апартамент, но е с много непостоянна температура.
Печката ще остане и ако навън е -10 ще се пали.
Затова и няма смисъл от 1700+ лева за по-добър климатик.
Та да се върнем на темата. За до 1400-1500 с монтаж освен новото Фуджитсо кое е най-доброто?
Ми щото връзката между топлене и коп е обратно пропорционална. По-висока температура на изхода - по-нисък коп и обратно.
Примерно проста печка с реотани с коп 1 може да извади над 100 градуса на изхода.
Покажи ми климатик с коп 5, който може да изкара по-висока изходяща температура.
коп 5 при номинал 2,8 кв не е никак,ама никак малко(и максимал 5,4) за 1500 лева,за тия пари от по престижните марки,ПО ДОБРО НЕМА, и не ми казвай че няма да си запази мощностите от поне 60% при минус 15 градуса че ше падна от смях.
п.с.-иначе за това което ми говориш за голям коп при още по голям номинал го правят машините за много а ма много пари за климатик,които реално е пълна МАЛОУМЩИНА да ги даваш, защото е НЕВЪЗВРАЩАЕМА инвестиция в следващите по мои груби изчисления от мин.10-15-20 години(реално,никога)
Не разбра какво ти казвам, ама айде. Нито съм казвал, че машината, която боготвориш, а не си виждал, е лоша, нито че няма да запазва добре мощност при -15. Ставаше въпрос за COP и колко много се спекулира понякога с него.
За 30 кв.м. до 1500 лв. само Грий 18 Чейндж или Грий 18 Фейри с новия фреон. И двата са номинал на отопление над 5 кв.