Първоначално публикувано от
Mu4MaHa Здравейте,
искам съвет какъв климатик да си взема. Това ми е първата покупка на такъв тип техника и съм доста незапознат. Ето и малко данни за къде ще се ползва и какво ще се изисква от него:
1. Жилищно;
2. Охлаждане, отопление през преходните периоди/пролет/есен/топла зима около нулата;
3. Две стаи от апаратамент;
3.1. Всекидневна, която се използва и за спане - там ще се намира климатикът, а до нея се намира кухнята;
3.2. Размери на Всекидневната - 4 х 3,5 х 2,6м Размери на Кухнята 3 х 2,5 х 2,6м(Връзката между двете е една стандартна врата);
3.3. Дограма - PVC Двоен стъклопакет;
3.4. Размери на дограмата - Двоен прозорец + врата, както за всекидневната, така и за кухнята;
3.5. Разполужението на стаите - Юг-Изток;
3.6. Помещенията се намират на 3-ти последен етаж в тухлена кооперация, на двете помещения има обща тераса, която е остъклена
по старо му, чрез винкел. Под стаите се топли рядко, а над стаите е таван;
4. Горна Оряховица;
5. Желата температура 21-23 градуса през отоплителния сезон, 25 градуса през летния сезон;
6. Нямя изолация нито на стените, нито на тавана. Пода е дюшеме;
7. Електрическо уреди - ТВ;
8. Бюджет - около 1500 лева
Да предупредя, че не съм съгласен да се ползва един климатик за две стаи, но тъй като е за баща ми нямам гласност
Изискванията са да си върши работата, колкото може по-тихо, да работи безпроблемно и май горе-долу е това. Допълнително бих казал, че тези две стаи са от апартамент 120 квадрата. Идеята е да е топло във всекидневната и когато се ползва кухнята да се отваря вратата и там да се "обърне въздуха". В стаята ще се спи, тъй че затова е хубаво да е по безшумен. Другото особено нещо е че външното тяло ще е на терасата. Ако трябва нещо да допълня като информация питайте.
Поздрави, Колев!