Страница 138 от 283 ПърваПърва ... 88128136137138139140148188 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,056 до 2,070 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатик '2018

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Тракането на втория клип е пак монтажен проблем. Затова са ги измислили динамометричните ключове.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Трака транспортната предпазна решетка отзад. Голяма драма да се развият 2 винтчета и да се демонтира. Това да са им проблемите. Ама не ги взимайте тия Хевита, много са гадни. Не го слушайте Aleksandars и другите хора, с дългогодишен стаж в бранша! Виж, мнението на специалисти, като sniper и други е къде-къде по-меродавно.
    Този пост е редактиран от rosswen; 25-05-18 в 09:35.
    JOKVN и papadodo харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик '2018

Аз чух тракане от една тръба, вътре в машината. Така е с клиповете. Може и дограмата да му хлопа на човека, ама да е насочил камерата съм машината

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

4. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Как се оправя втулката?
    при мен се оправи със смазване и с подлагане на едно парченце стиропор 4мм от едната страна на вътрешното , че стената беше крива и се усукваше тялото,при леко побутване изчезваше шума и така

5. Junior Member Аватара на sniper
    Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Трака транспортната предпазна решетка отзад. Голяма драма да се развият 2 винтчета и да се демонтира. Това да са им проблемите. Ама не ги взимайте тия Хевита, много са гадни. Не го слушайте Aleksandars и другите хора, с дългогодишен стаж в бранша! Виж, мнението на специалисти, като sniper и други е къде-къде по-меродавно.
    a бе аз може да не съм специалист а ма не е зле като се препоръчва даден климатик и като се казва А да се казва и Б,тъкмо защото хората.... с повече познания ги знаят нещата и не бива да се прималчават::-дай да изредим няколко климатика пък после тоя.... да си чука главата.

п.с.--копи----също така има още един "комфорт" за джоба,а именно,това чудо на техниката(същото се однася за почти всички хевита барабар с флагманските) не си подържат минимума и е цяло чудо (при малко по студено време да не кажа по хладно) да го видиш под 450-500w да не говорим че при излизане от оф се форсира като откачено до 700-800w.---нищо не казвате и за другия "комфорт"при тия хевита,а именно,че обичат тока кат гладно циганче топла баничка
    Този пост е редактиран от sniper; 25-05-18 в 10:39.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатик '2018

Това с минимума, как го установи? Мерил си го? Аз пък гледах как 25-ца и 35-ца, при това от средния клас ZS-S падат до 170-180W, даже клипове има в темата за консумация. А от високия, как прецени и къде прочете, че не си стига обявения минимум и не може да работи под 500W? Тази информация е абсолютно невярна и подвеждаща. Проблем с втулка на турбината, нима не се случва да има и при други марки клими? Ми кажете и вие "Б". Това, което изтъквате като минуси, са все единични случаи, а не масово явление за моделите.

7. Junior Member Аватара на sniper
    Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

Това с минимума, как го установи? Мерил си го? Аз пък гледах как 25-ца и 35-ца, при това от средния клас ZS-S падат до 170-180W, даже клипове има в темата за консумация. А от високия, как прецени и къде прочете, че не си стига обявения минимум и не може да работи под 500W? Тази информация е абсолютно невярна и подвеждаща. Проблем с втулка на турбината, нима не се случва да има и при други марки клими? Ми кажете и вие "Б". Това, което изтъквате като минуси, са все единични случаи, а не масово явление за моделите.
    само че усложливо пропускаш че тия 170-180w можеш да ги видиш при едва ли не пролетно време
    п.с.---ейто още един пример за подвеждаща информация

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

То, не че при повечето други машини не е така... Ама какво да ти обяснявам, с такъв капацитет не мога да споря. Личи си, че си на "ти" с климатичната техника. Аз спирам с офф-топика.
    SPSt одобрява това.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от sniper Виж публикацията
    само че усложливо пропускаш че тия 170-180w можеш да ги видиш при едва ли не пролетно време
    п.с.---ейто още един пример за подвеждаща информация
    A ти познаваш ли някого с пасивна къща и монтирани Хевита, че да даде коректна информация за минимуми при -5С, например?
    SPSt и rosswen харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Може и изпаритела/тръбичка да опира някъде в корпуса , може и самия капак да е разхлабен, не казвам че е голям проблем но как така като се случи при доста по-евтините машини се изкарва че видиш ли те всичките така си работят и е голяаам проблем да си свалиш капака и да го отстраниш ако можеш и се пишат глупости че били съветски хеликоптери , отнасяли дувари и едва ли не убивали децата ти и комшиите , а при MHI е нищо работа-дреболийка щот видиш ли е скъп климатик и който си вземе по-евтин значи не мое да е доволен ... не ъпсурд. Съответно и гроздето е кисело за него

Отделно че монтажа на евтина машина може умишлено да се съботира още при монтажа , за да отиде клиента на другия ден и след думите "за тея пари толкова" да си доплати за по-скъпа. Огледайте се къде живеем нищо не може да ме очуди.

Както съм писал и преди , машинките нямат вина и нямам против марки и модели (от всяка марка си има хубави модели които ми харесват) но не ми харесва двойния ършин !!!
    Този пост е редактиран от Mig82; 25-05-18 в 11:10.
    musster и Rafailiev харесват това.

12. Junior Member Аватара на sniper
    Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    A ти познаваш ли някого с пасивна къща и монтирани Хевита, че да даде коректна информация за минимуми при -5С, например?
    просто съм изчел целия форум и това се мненията на жертвите на тия хевита.както се казва-парен каша духа

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от v140 Виж публикацията
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    2. Предимно за отопление и понякога за охлаждане?
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 28 м2 и 75 м3.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - стара дървена двойна дограма.
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 6,5 м2
    · изложение нa пoмeщeниeтo; - север-запад-юг
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - първи етаж над приземен
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - вceĸиднeвнa
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Къща
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Ямбол
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято - 24-25, зима - 23-24
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Каменна вата под гипсокартон са стените, а на тавата няма нищо.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Всички видове домакински уреди.
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1500 лв, но ако са малко може и повече. Не съм компетентен и затова питам тук.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Ще се разчита изцяло на него при всяка температура.
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. Правоъгълна стая 4 м на 7 м. Едната дълга и едната къса стени са с прозорци.

Благодаря предварително на отзовалите се.

Здравейте, препоръчаха ми този климатик: Daikin FTXM35M / RXM35M 12000BTU Какво мислите? Дали ще върши работа?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

просто съм изчел целия форум и това се мнения на жертвите на тия хевита.както се казва-парен каша духа
    Аз имам 2 Хевита вкъщи и нищо от това, което казваш, не е вярно. И това, че са лакоми, също е невярна информация. Дано я духам тази каша още дълги години.
    pulsedriverbg, asa77, JOKVN и 2 други харесват това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014

a бе аз може да не съм специалист а ма не е зле като се препоръчва даден климатик и като се казва А да се казва и Б,тъкмо защото хората.... с повече познания ги знаят нещата и не бива да се прималчават::-дай да изредим няколко климатика пък после тоя.... да си чука главата.

п.с.--копи----също така има още един "комфорт" за джоба,а именно,това чудо на техниката(същото се однася за почти всички хевита барабар с флагманските) не си подържат минимума и е цяло чудо (при малко по студено време да не кажа по хладно) да го видиш под 450-500w да не говорим че при излизане от оф се форсира като откачено до 700-800w.---нищо не казвате и за другия "комфорт"при тия хевита,а именно,че обичат тока кат гладно циганче топла баничка

Лично мнение от два климатика, MHI 20 ZS-S и MHI 35 ZS-S - тиха и комфортна работа, доволен съм от разхода. Тракания и други фантасмагории оставям в главите на предубедените писачи. http://www.youtube.com/watch?v=tZP49iRidqo
    Този пост е редактиран от papadodo; 25-05-18 в 11:20.
    asa77, JOKVN и rosswen харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Аз имам 2 Хевита вкъщи и нищо от това, което казваш, не е вярно. И това, че са лакоми, също е невярна информация. Дано я духам тази каша още дълги години.
    Е , как е сега ... да ти казват как работи и какви проблеми имала машина която Имаш ... хора които я нямат на база какви наблюдения имали малко е шантаво усещането нали ?
    Не искам да засегна никой , просто обръщам огледалото.

18. Junior Member Аватара на sniper
    Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

само че пак усложливо пропускаш да кажеш,че имаш флагмански модели за по няколко бона кадето тия проблеми са сведени до малко по голям минимум.и никой не казва че на 100% всички хевита са проблемни.казвам само едно,-че от всички така наречени престижни марки,хевитата са най-проблемните и най-харчещите ток климатици и че риска ако си вземеш хеви и да гризнеш дървото просто е най-голям.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе