Според мен с два по-малки климатика в 50 квадрата ще ти е много по-комфортно и ще постигнеш много по-равномерно охлаждане и отопление, отколкото с един голям кютук, който ще те отвее и ще ти проглуши ушите на високите степени на вентилатора.
Ето едно примерно предложение:
2 х z35tke (2x z12ske) или 2х fh35ve с активно пречистване на въздуха за хола/трапезарията
2 х Fujitsu 7 kgta за спалнята и детската
Благодаря на всички за предолженията!
Държа на екстри и за това се спрях на този модел. Поне цена успях да хвана в тоя град 2600лв с монтаж (което от друга страна си е плашещо)
Другото което ми грабна окото беше:
но и цената е друга
Проблема е, че няма реално къде да се сложи 2-ро тяло
За детската за сега ще пробвам с стария Carrier като в момента уж му правят пълна профилактика, а в спалнята с конвектор.
Ако не ми харесва другата година ще сложа Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S
Благодаря за компетентния отговор,но все пак Вие на кой вариант бихте се спрели(препоръчали)?
ПП Да приемем,че 100-200лв. не са от решаващо значение.
- - - - - - - - - -
Здравейте,бих искал да попитам какво ви е мнението за следния модел :
КЛИМАТИК ИНВЕРТОРЕН SAMSUNG AR09KSFPEWQNZE
Трябва ми за северна спалня 10кв.м.
Основно за отопление,защото стаята е хладна лятото.
Благодаря!
Ако въпроса е към мен, бих препоръчал японец...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Моля за мнение за следните модели климатици-Carrier Ventus Supreme Wi-Fi, 9000 BTU, Клас A++/A+++, 3D DC Inverter, Five filter action ,
LG Standard Dual Inverter S09EQ, 9000 BTU, Клас A++, Защитен двоен филтър, Активен контрол на енергията
Този пост е редактиран от Aleksandars; 10-10-18 в 07:07.
Имам, подобен Carrier, но на фреон Р410А…
Много е тих, на охлаждане е незабележим като работа външно и вътрешно.
На отопление съм го пускал само няколко пъти, но пак е много тих и струята е много топла. Имат, мисля Eurovent сертификат и могат да се погледнат.
Kavardjika, насочете внимание към този модел - General Fujitsu ASHG09LLCC Eco² Inverter - модела е от няколко години на пазара, базов на марката, но поне топлят. Осигурявате си качествен монтаж - поне 2.5~3 метра тръбен път, хубави антивибрационни тампони и ще останете доволен. И си закупете машина от специализирана фирма, а не от някое "техно", "мехно" и т.н... това го пиша, предвид моделите за които разпитвате... Защото Carrier-a мога да Ви го покажа в още разновидности, но с други имена...
Здравейте!
Интересувам се коя машина ще е по-подходяща за апартамент последен етаж с външна изолация, ПВЦ дограма в София, кв. Надежда.Помещението е около 20м2, 50-55m3
, като през повечето време няма да е затворена вратата.Търси се тиха машина и топлеща.
Спрял съм се на следните машини :
1.Fujitsu GeneralASHG09KGTA/AOHG09KGCA
2.Fujitsu General
ASHG12LUCA/AOHG12LUC
3.Toshiba RAS-10PKVSG-E/RAS-10PAVSGE
SHORAI
4.Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S/SRC35ZS-S
PREMIUM
5.Daikin FTXP35L/RXP35L Comfora
6.Daikin FTXF35A/RXF35A SENSIRA
Този пост е редактиран от force2005; 10-10-18 в 16:00.