Значи са били -30... или -20. Нещо съм се престарал...
Значи са били -30... или -20. Нещо съм се престарал...
Не разбирам от климатици, но като гледам най студените места в Бг един климатик който издържа до -25 ще ти върши работа.
То моята Тошиба по книжка издържа до -15, но релано повече. Оттам и се бъркам с температурите.
ПС: Аха, -30 е било: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/vremeto-rekordi-10430081
Значи намалям изискванията до -25.
- - - - - - - - - -
Amber?
Мда... много добре звучи с този електрически нагревател на външното тяло. За помещението ще се справи.
Този пост е редактиран от silfox2000; 03-11-18 в 20:33.
silfox2000, от какво не си доволен при сегашният ти климатик? Да не го смениш с нов и той да е по зле.
На първо място е шумен. Първата година-две топлеше добре, после започна трудно да поддържа зададената температура. Обикновено държи 5 градуса под зададеното, а миналата зима просто не се справяше с температурата. Сменяха му фреона при преместване, тук мисля, че питах, но няма файда.
silfox, не Ви трябва грий амбър нордик. Аз съм от Оряхово. За колегите, които не знаят, е на 30км. от Козлодуй и времето там почти винаги е 1:1 с това в Оряхово. Дори понякога в Оряхово е по-кофти, защото е по-ветровито, като цяло. Има машини, които се справят прекрасно, при нашите атмосферни условия. Ако желаете, може да ми пишете и на л.с.
П.с. Дайсейкай се справя прекрасно в нашите условия.
Този пост е редактиран от rosswen; 03-11-18 в 21:11.
Като тройката трудно ще намериш машина.Твоята е с нелекуван проблем, намери си свестни майстори и не давай излишно пари.
Майстори по нашите ширини трудна работа. Освен това той ще си работи където си е. Местя спалнята, но няма да местя климатика. Просто ще купя нов.
- - - - - - - - - -
Гледам повечето са -15. Четейки мненията назад, май се ориентирам около Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-S.
Това, че работят до -15°С съвсем не означава, че ще успява да стопли дадено помещение самостоятелно при такава температура. Зависи от топлозагубите му. Може да се наложи ползването на допълнителен отоплителен уред при такъв студ, съчетан с вятър или мъгла. Това не е никакъв проблем, дори ако изолацията не е на ниво. Много по-зле би било машината да е преизчислена за обема на помещението, защото би осигурявала комфорт само десетина дни в годината. 25-ца работи добре в помещения между 40 и 50 куб. метра. Споменатото мицубиши става и за спалня.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от dodo_pv; 04-11-18 в 00:34.
40 куб.м. е спалнята, 50см кирпич, сега ще бъде монтирана 6 камерна дограма с троен стъклопакет.