Здравейте!
Необходима ми е помощ във връзка с избор на климатик/климатици за следната ситуация:
Апартамента се намира в гр. Кърджали, където зимата е доста по-мека отколкото в столицата, но пък е по-влажно (поне според мен). На 2ри надземен етаж (жилищата започват от полуподземния етаж), като апартаментите отгоре и отдолу се обитават и съответно - отопляват. Блока не е саниран, но като цяло апартамента е прохладен през лятото и сравнително топъл през зимата. Изложението е южно. Дограмата е нова, шесткамерна с двоен стъклопакет с 2 нормални стъкла (бяло/бяло май се води). Блока е старичък - строен е по метода на пакетно повдиганите плочи, а зидовете са тухлени; етажната височина е 265 светло.
Моля да ме посъветвате относно следните 2 варианта:
1. Климатик за дневната и трапезарията, (около 35-7 м2 - 22-4 дневна и 14 кухня + трапезария), който да има известен резерв, колкото да пречупи въздуха в другите две стаи, като се отворят вратите. Спалня и детска стая (20м2 и 15м2) - на конвектори.
2. Климатик за дневната и трапезарията, климатик за детската стая (15 м2) и конвектор за спалнята.
Моля за съвет кое е по-удачния вариант и съответно какви климатици да избера в единия и другия случай. Лично аз предпочитам 1вия вариант, тъй като детската е с остъклена тераса и като цяло е топла. От охлаждане почти нямат нужда и двете стаи.
Поздрави и благодаря предварително за съветите.
latagada, с такова разположение на стаите една спрямо друга, това с една машина да "разчупите" въздуха в другите две помещения, абсурд...Една машина за дневната и трапезарията, една за детската, а за спалнята конвектор (може и обратния вариант). Не сте посочили желана температура, както и бюджет за покупка.
За температурата - 22 да речем. А бюджета - 3к +/- някой лев...
За всекидневната:
General Fujitsu ASHG18LFCA Energy Plus 2
Toshiba RAS-18PKVSG-E Shorai
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-S~SRC50ZS-S Premium
Gree GWH18YE-S6DBA1A (LCLH) Amber
За спалня (детска):
General Fujitsu ASHG09KMTA
Toshiba RAS-B10PKVSG-E Shorai
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S~SRC20ZS-S Premium
Gree GWH09ACC-K6DNA1A (LCLH) Fairy
Здрвейе, трябва да избера климатик за малка спалня 12м2, 31.50м3.В северните квартали на София, в подножитето на Софийска планина.Изложението на стаята е Югоизток.
Три от стените са вътрешни, а външната е с тераса, дамек е на завет.Дограмата е с трислоен стъклопакет и 7 камерен профил, няма изолация и е на втори последен етаж.Ще се ползва само за отопление около23-24 градуса е желаната температура.
Това е разположението вътре в стаята, малко смотано съм го начертал, не остава толкова свободно място, нато на скицата, но мисля, че ще добиете представа.
Ето това е въпросната детска стая от по-ранния ми пост:
https://planner5d.com/editor/?key=a8...4545534ef0d382
Приятелите се нуждаеха от климатик за приятел в Кърджали. 22 м2, мецанин, без изолация. Използва се за отопление. Бюджет 1500-2000 лв. Ние имаме технополис, пенимимкет и Зора пазар. Моля ви за съвет. Panasonic Z серията, Fujitsu, mhi може.
https://klimaforumu.com/konu-bulgari...a-tavsiye.html
Този пост е редактиран от mbirol; 18-11-18 в 17:20.
fujitsu-general-ASHG12KGTA-AOHG12KGCA
Fujitsu как тази серия. По-добре от LMCE. Нямаме тази серия
KGTA засега работи идеално по отзиви на приятели, аз не очаквам никакви проблеми, триото винаги прави топлещи машини.
Моето мнение е, че за това помещение е най-подходящ ел. конвектор под прозореца. Помещението е с малко топлинни загуби и според мен не си заслужава да им причиняваш тормоза от климатика. Сложи си един конвектор, ако искаш и уред за измерване и карай една година така. Прецени тогава заслужава ли и след колко години евентуално ще се изплати.
Единственото кофти нещо на КГТА което съм забелязал е че няма никакво насочване на сруята. Клапата е единична и дори в най долно положение когато се спреш срещу него винаги има една доста чувствителна хоризонтална компонента в потока.Примерни моето лтц е монтирано над шкаф струята се регулира невероятно прецизно и преминава на около 2 см от ръба му и няма никаква хоризонтална компонента.
Здравейте, предсти ми смяна на климатика в спалнята (старо LG) с инверторен такъв и имам нужда от вашата помощ и съвет. Като цяло бюджета е за инвертор до 1000лв с включен монтаж,
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· ЖИЛИЩНО;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- И ЗА ОХЛАЖДАНЕ И ЗА ОТПЛЕНИЕ
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypa - 12.5 м2 и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 32 м3 (без мебелите);
· ПВЦ 5 камерна дoгpaмaтa и двоен cтъĸлoпaĸeт, КА стъкло;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe ПРИБЛИЗИТЕЛНО 3м2;
· изложението нa пoмeщeниeтo ЮГОИЗТОК;
· ВТОРИ ЕТАЖ ОТ КЪЩА С 4 ЕТАЖА
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- СПАЛНЯ;
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? В КЪЩА
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ, ПОПОВО?
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? ЛЯТО - 26, ЗИМА - 22/23 ГРАДУСА
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? 5СМ ВЪНШНА СТИРОПОР НА СТЕНИТЕ
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? ТЕЛЕВИЗОР
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1000 С ВКЛ/. МОНТАЖ
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15/+39
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - В ПРИКАЧЕН ФАЙЛ
- - - - - - - - - -
Схема
Този пост е редактиран от wwflubo; 19-11-18 в 18:01.