ето така атаро клима ми демонтира климатика
Последно избора ми се свежда между Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-S/SRC20ZSX-S и General Fujitsu ASHG09KGTA/AOHG09KGCA. Разликата в цената е 500лв. в полза на фуджитсу, но чух оплакване, че миналата година климатиците с новия фреон замръзвали.. вярно ли е това? Може ли някой да изтъкне положителни и отрицателни качества на единия спрямо другия?
Единият е презимувал, другият не е. Това за замръзването, ми се струват глупости на търкалета. Когато и другия изкара зимата (не вярвам да има някакви проблеми), могат да се прави някакво сравнение. Макар че пак ще е относително, някой, който притежава и 2-та може да даде що-годе обективна оценка.
Здравейте,
имам Toshiba Super Daiseikai 3 (RAS-B10SKVP-E), но вече ще го сменям. Можете ли да ме ориентирате към модел до 3000лв, който не замръзва при -30 и вкарва външен въздух?
Ясно, сега въпросът е да вдигам цената или да се отказвам от външния въздух... Гледам Ururu Sarara е 5000лв... май ще си отварям прозореца. Значи остава само изискването да не замръзва при -30. Този Daiseikai не замръзна и при -40, но не съм особено доволен от него.
Ако мога да попитам...Къде отчетохте -40°С външна температура?
гр. Козлодуй, преди 3 години мисля, че беше. За 2-3 дни нощем температурите падаха до -40.
Дали..... "Най-ниската отчетена температура, откакто в България се събират статистически данни, е измерена в град Трън през 1947 година. Тогава термометрите в живописната Трънска котловина са показвали -38,3 градуса по Целзий.
През последните години най-студено е било през 2012 г. В Кнежа са измерени минус 22,6 градуса по Целзий. Минусови темперлатурни рекорди са поставени в 15 града на България. При Силистра и Свищов Дунавпак замръзва."