Е те не са брутални вибрации, но по тръбите си се предават.
Забелязал съм, че го прави във високите обороти на компресора и поне при мен не е в най-високите обороти а когато компресора гълта около 600W, под и над тази стойност няма вибрации :D
Ми производителя да ги сложи тези 5м. в кашона щото вдигат себестойноста на продукта. Той може да препоръча и смяна на компресора за сметка на клиента.
Венцислав Негенцов беше писал за отдела по икономиите ...
- - - - - - - - - -
Твоят с колко метра тръби е ?
Около 3 метра, но ако се размести леко вътрешното тяло, вибрациите изчезват, затова казах и колегата божо, да пробва да го побутне леко да види дали и при него няма да изчезнат, защото може от калпавият монтаж да не е наместено както трябва вътрешното тяло, особено ако са го правили Вимакс, е ясен къде е проблема
Не смятям, че компресорът е лош. Вгражда се е машини от около 10 и повече години. Ползват го и при високия клас. 3 машини, със същите компресори, работят вече близо 10г., без тампони, без никакви звуци и вибрации. И най-важното - безпроблемни и топлещи в големи и продължителни студове. Може да не са с най-впечатляващите минимуми, но не са по-зле от повечето си европейски събратя. При ZS-S минимумът е свален дори до 170W, което показва че не е толкова "нееластичен". Изисква се правилен монтаж, сиреч "козата си сака пръч". Моят ZMX и на майка ми ZS-S са с такъв компресор, но са монтирани грамотно и всичко си е на 6.
Този пост е редактиран от rosswen; 13-11-18 в 12:13.
Двоумя се между :
mitsubishi msz-fh35ve
toshiba daiseikai 8 ras-13g2kvp-e
Кой от двата е по-добър и си заслужава парите. Търся икономичност и енергоефективност.
Благодаря предварително[/QUOTE]
Благодаря ви за бързите отговори, но продължавам да се чудя Все пак съм и жена
Единия е с 5 г. гаранция, другия с 3.
Като параметри са еднакви, само на FH, не мога да намеря минималната консумирана мощност на отопление и охлаждане. Дават само средната.
Ако не е много нахално от моя страна, може ли да ми кажете предимствата и недостатъците на единия и другия модел.
И според вас , с кой климатик ще плащам по-малки сметки за ток.
Благодаря ви от сърце
И двата са добри. Разлика в сметката за ток ако я има изобщо между 2та тя ще е пренебрежителна. FH клапата е сцепена на 2, което може да е плюс до някъде. Тошибата обаче има 5г. гаранция и ако го няма софтуерния проблем от близкото минало .... може би ще е по добрия вариант.
Но 32м2, че и то на няколко помещения без изолация няма да е особено комфортно с 1 климатик дори и най висок клас. Че и ниски сметки за ток се търсят ... Когато загубите са малки и сметките ще са малки.
Защо не се загледате в 2бр. по малки?
На мен се чува външното тяло вътре
А вътрешното е ОК
Така ли е външното:
https://youtu.be/P0cuHTltq1M
- - - - - - - - - -
.....
Да компресора е шумен .Вибрации по тръбите няма
Благодаря ви за бързите отговори, но продължавам да се чудя Все пак съм и жена
Единия е с 5 г. гаранция, другия с 3.
Като параметри са еднакви, само на FH, не мога да намеря минималната консумирана мощност на отопление и охлаждане. Дават само средната.
Ако не е много нахално от моя страна, може ли да ми кажете предимствата и недостатъците на единия и другия модел.
И според вас , с кой климатик ще плащам по-малки сметки за ток.
Благодаря ви от сърце[/QUOTE]
Мога да ви направя предложение.
Аз продавам моя Дайсекай 8 и е 16 ка .
Предлагам демонтаж профилактика ( въпреки че му е правена преди 2 месеца ) и изпращане по куриер.
За цената може да ми пишете на лично ,но ще е на много добра !
На мен този климатик не ми харесва сравнявайки го другите които имам.