Добре, че е Миланов, че да си заобичаме още повече климатиците. [emoji16][emoji485]
здравейте,имам питане -новите етереи 2018-2019,имат ли проблема ,като старите с въпросния температурен датчик,дето го бяха лепнали на изходящите тръби, за да предпазва компресора да не ,,умре геройски,,
Здравейте на всички Моля за съвет ще се постарая да дам максимално много информация за да ме насочите по добре.Та стаята за която ще ми трябва климатик е хол с кухня 25 кв хол + 16 кв кухня (2 метра и 80 см височина ако ви трябва за обем).Идеята ми обаче е , че тази зима ще ми трябва и за отопление като след това ще го ползвам само за охлаждане защото ще прекарвам гас и зимата няма да го пускам.Другото което е че за да не купувам още един климатик за спалнята (16кв) ми се иска на отворена врата да отоплява и спалнята (знам че повечето компетентни ще ме посъветват да взема 2-ри само за спалнята , но реално след като прекарам гас ще го ползвам само лятото в най топлите дни отново като отварям вратата на спалнята).Къщата е ново стройтелство на тухла с дограма.Все още няма изолация.Насочиха ме да гледам 18-ки и по точно дайкиин или митсубиши.Очаквам вашите предложения благодаря предварилтено (ориентировъчен бюджет 2000 лв)
Здравейте, търся мнение за избор подов климатик до 2500лв с монтаж.
Пловдив ет4 не е последен
Стая(спалня) 12кв.м 30куб.м.
Сградата е тухла със стара дограма, изложение север с две външни стени(северна и изток)
И дали девятка ще се справи или дванайска( да има запас).
спрял съм се на два климатика, което не означава, че трябва да са те, очаквам и други предложения от вас!
General Fujitsu AGHG12LVCA/AOHG12LVCA
Daikin FVXM25F/RXM25M
Градски една 7 ца ще ти свърши работа и то на по ниска цена.
Като идея .
Панасоник етерия 7 ца
Фуджи KG 7 ца.
Хем ще спестиш половината пари да си плащаш тока следващите 10 години
Все пак се обърни към фирма за оглед на място .
За подов за 12 кв повече от 9 ка не ти трябва
DAIKIN NEXURA 25ца е подов климатик който може да грее без да духа и прави течение.