Как давате съвети, като явно не сте потребител използващ конкретния модел?! "Спукващ се от дефрости"....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Aleksandars
Прав сте, малко избързах! Имам наблюдения от две 35-ци в офиса и при дядото, монтирани преди 1 и 2 години и ми прави впечатление честия дефрост, нямам наблюдение върху тази машина и дано да не подведа колегата. Вие като специалист може да ударите едно рамо. Поздрави!
А като са във офиса където прекарвате работното си време , нали вие ги използвате.
Аз като потребител на LMCE ще кажа вземете него ... няма какво да му се опре в ценовия клас и като топлоотдаване и като запазване под 0°. За 1400 с монтажа ако се "напъне" да потърси ще му останат 200лв. да си плаща сметките до края на зимата
Обикновено, подобни "напъни" водят до проблеми в последствие...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Проблемите нямат нищо общо с цената на модела. А под напъни имах впредвид да си отваря очите ... и ушите
Има писано в темите за RPC и LMC и се постарах да прочета и забелязвам 2 неща - първо голяма част от постовете не са свързани с конкретния модел, което размива темата и второ мненията в темите често са доста противоречиви. Като цяло четенето не дава еднозначен отговор, какво да се избере.
Еднозначен е само отговора, че и трите предложени модела не отговарят на обема на помещението. Хората, които са наясно с материята тук, вече не пишат.
Додо:
1.Аз ако живеех в къща в Русе не бих поставил 12 LMC в повече от 50куб.м. В апартамент съм живял за кратко и не знам как е (не е за мен). Но човека иска 12ка.
2. Обикновенно не се отоплява само една стая , а се отварят врати към коридорчета , тоалетнички ... и др.
3. Човека пита за избор м/у три конкретни машини , като по подразбиране е изтъкнат преимуществено бюджета не комфорта.
4. Да питаш друг човек да ти избере машина за твое помещение е като да идеш на врачка ... по-точно да и се обадиш по телефона
Този пост е редактиран от Mig82; 28-12-18 в 10:42.
Вчера минах на място във фирма за климатична техника и там ми препоръчаха 12-ката KMTA. Като хардуер е сходна с 12LMC. 25-26 кг. са им външните тела, но с двуредови топлообменници и прилично изглеждаща изработка. 9LMC пък вече отиваме на 21кг, едноредов топлообменник с по-слаб компресор. Предвид, че е панелка без изолация и първи етаж, в контекста на LMC серията 12-ката ми се вижда по-логичен избор на първо четене.
Mig82:
1. Климатизаторът не е отоплителен уред. За повече от едно помещение е разработен мултисплитът.
2. Аз не препоръчвам на никого нещо.
3. Човекът пита публично, сиреч въпросът му и евентуалните отговори могат да бъдат прочетени и от други. За тях съм написал, че и трите модела не са подходящи.
4. Много пъти е отбелязвано, че е ннеобходим оглед на помещението от специалист.
1. Нима държиш през цялото време , всички врати в стаите с климатици затворени ?
2.На първо четене е изтъкната цената , дай по-подходящи и ефективни предложения в този диапазон преимуществено-справящи се с отопление на 50куб.м на -15 без изолация ?
За препоръките и огледа сме на едно мнение.