За Нокрията ще е идеално, обаче ги няма вече, а и Нокрия в кафене не ми се връзва.
LFCA си е на мястото там.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Ако ти се дават малко повече пари, вземи си Mitsubishi Heavy SRK63ZR. Струва 2700 без монтаж. На хартия е колкото 18LFCA - максимум до 9 kW се развърта, но всъщност мощността му ще се запазва много по-добре при ниски температури. Машината има огромен twin rotary компресор, по-големи външен и вътрешен топлообменник от 18LFCA, повече фреон. Също така 18LFCA е с rotary компресор 900W. Дакато при SRK63ZR e 1400W twin rotary. На -15 може да произведе около 5.5 kW топлина.
Ето, виж параметрите му на страница 3-та:
http://condex.bg/wp-content/uploads/...ls/SRKxxZR.pdf
Този пост е редактиран от babati; 26-01-18 в 18:43.
И колко е тази 63ка? Това е 21ца и я сравняваш с 18ка на фуджитсу?
Уруру! Дреме му
Бих го предпочел и пред 24LFCA дори (главно заради прецизната работа), но това си е мое мнение и не го налагам на никого. Виж сервизните и ще видиш какво имам предвид. SRK63ZR е много тегав климатик, макар и на хартия LFCA много да го превъзхожда. Параметрите при Fujitsu винаги са много изпържени
Само като видях сравнение на домат с краставица и загубих интерес.
Ти си ги стравнявай, но не е коректно.
Толкоз.
63ката я имам - голям звяр е, преди топлеше офис(в който постоянно се влиза-излиза) около 55кв, без изолация никаква - и при тукашните зими се справяше без проблем.Сега е доста по-разтоварена.
18LFCA има кръсника - но от скоро и във Варна с по мек климат.И той е много доволен.
Аз сравнявам 9ка и 9ка. Така са ме учили, така и правя.
Не робувам на марки, че тук и някои спят с климите. Не съм акционер ( за съжаление) в никой от производителите.
А на човека дето пита - пак му казвам, има хора тук дето монтират да послуша тях. Един вече е дал мнение, между другото де.
Fujitsu AWYZ18LB NOCRIA за тази нокрия ли става въпрос
И 14ка е достатъчна, но и 18ка може! Идеално като избор.
ПП - колега това в кое населено място ще бъде?
Този пост е редактиран от mkukas; 26-01-18 в 19:35.
За монтана става въпрос ,в момента имам 14 ка hisense инвертор на15г.,която се поскапа, а и много ми харчи по около 200-250лв. на месец затова търся нещо по рационално като хиперинвертор и разучавам за да не се хвърлям за първия климатик..