Съвсем го обърнахте на зарзаватчийница.
zlativ, например MHI SRK20 или 25ZS-S, ако е за спалня или детска. Ако не, има и други машини.
Този пост е редактиран от rosswen; 25-01-18 в 18:22.
Като гледам предложенията от фирмата в Бургас и предложенията във форума, не са ви насочили в този ценови диапазон май само към:
Gree Hansol 12
Fuji/Fujitsu/General LUCA12 и
Toshiba Suzumi 13
Може ли да дам предложение за още 2-3 модела и потребители/спецове да кажат техните недостатъци и предимства за спалнята
панасоник етерия 7-9 ка
МИ SF25
Hitachi rpc 25 .
Освен тишината на хеви ( аз нямам хеви и не твърдя че е тих) какви други предимства има и недостатъци.
От тези по-горе изброените за Етерията предимства
повече екстри
йонизатор ( дори някой машини висок клас го нямат)
Добре е за спалня / детска тих и ненатрапчив.
Икономичен с реален минимум.( нещо важно за климатик според повечето тук)
Външното също е тихо
Недостатък при минус -17 изключвал ( не ми се е случвало ,но не е и ставало толкова тук ) има мод за това.
може и някой модел на Дайкин да се добави или друга марка
Този пост е редактиран от Rafailiev; 25-01-18 в 19:20.
Относно МЕ SF25 изказах какви са преките ми впечатления, след което ме попита за други марки. МХИ имат добър дефрост алгоритъм и повече мощност при отрицателни температури, спрямо МЕ. За Etherea-та, ти спомена основния недостатък, откъм тишина нямам преки впечатления, затова нищо не казвам за тях (йонизаторът е хубава екстра). За Хитачи също нищо не мога да кажа, доколкото съм чел и техния дефрост не е от "най-умните" и се налагат интервенции.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Рос нищо към теб идеята е да се покажат страните на монетата на тези модели който стават за спалня според повечето съфорумци в ценовия диапазон 1000-1500 лв.
Затова ако съм пропуснал модел/ марка нека се добави.
За мен йонизатора е много важна екстра.
Дефрост при Етерията без нужда не съм видял.
Разбира се, нали това е целта. Аз на йонизатор не държа, но за други хора, това е водещ критерий. Аз лично хванах 2 "паразитни" дефроста на МЕ онази вечер, но няма какво да я дъвчем повече тая тема, не е такава болка за умиране. За спалня е доста прилична машина според мен. По-скоро препоръчах само МХИ, понеже се доближава доста като тишина до въпросното МЕ, а не че е единствения климатизатор, ставащ за спалня. Моля да бъда извинен за недоразумението.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здравейте,имам нужда от климатик за заведение-кафе,не държа на ниски нива на шум,но искам да е възможно по икономичен, цена до около 2200лв.обекта е 30кв.,височина 3м ,дограма дървена,две врати,прозорци 3кв.,под теракот,няма изолация,да отоплява добре поне до -10гр.искам да подържа температура от 21-22гр.мисля за Fujitsu 12LTCB-NORDIK става ли за тази работа и добър климатик ли е,ако не препоръчайте ми други модели...
Благодаря предварително на всички който ще ми помогнат...
Той става и е добър, но ззащо ти е нордик? Обикновен 12LT
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Сложи 2 по-малки, че да им е по-комфортно на клиентите. Иначе ще искат все да сядат на масата до климатика
Ей тия 7-ци са по 1000 лева в момента:
Heavy SRK20ZM-S/SRC20ZM-S
Имат по-голям минимум (1.2 kW) и ще работят добре. Общо двете имат номинал 5.40 kW и максимал 7.8 kW, срещу 6.3 kW и съответно 9.1 kW на 18LFCA. LFCA е по-мощен, но сам няма да работи по-добре от 2 по-малки според мен. Все пак височината ти е 3 метра. Излиза, че на климатик (ако сложиш от 7-ците) се падат по 17 м2, ако приемем че височината ти беше стандартна 2.60 м. Според мен една такава машина без проблем ще се справи да качи 22 градуса в 17 m2.
Човек, ще се повторя вероятно - вземи съвет от хора дето монтират, а тук има такива.
Смятам обаче, че ти трябва мощна и надеждна машина.
Ок, разбирам,благодаря
- - - - - - - - - -
Ок, разбирам,благодаря
- - - - - - - - - -
Не духа ли по топло нордика при минусови температури
- - - - - - - - - -
Може би имате право
- - - - - - - - - -
А какъв ще му е разхода за месец през зимата