И аз бих се набутал с един, ама нямам помещение за него. Истината е, че наистина и MHI ZS-S и Luca-та биха му свършили чудесна работа. При това машините работят комфортно. Само не разбрах, защо МХИ-то да е 9-ка, а Luca-та 12-ка?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако може да се напънете без да трябва да гладувате бих взел 2 x 20zmx-s. На добра цена са, защото ги изчистват старите бройки и са хубави машини. Не ви знам стаите, но ако не са много студени би трябвало да пеят тези двата. Уж са седмици, но имат запас като някои 12ки.
Този пост е редактиран от kokovox; 27-01-18 в 23:34.
Щото гледаш климите който ползвам лично аз.
Ела да видиш офиси и други помещения дето давам под наем.
Климатик 12 над 1000 лв с монтажа няма 18 до около 1500.
Никой не се е оплакал.Дори напротив.
За момента лично мое мнение ( от опит)
За спални слагам Дайкин бобче 9-12 ка.
За хол също .Ако хола е по-голям слагам ЛЛЦ 12.
В офиса също съм с ЛЛЦ и нямам оплакване ( от старите бройки са тези в офиса и ще им сменят турбината гаранционно)
Истаната е ,че всички са доволни.
Доста добро е бобчето на Дайкин за парите си .
Ценово ги гледах че са сходни, а за Мицубишитата човек който се занимава с такава техника ми каза че за едната стая 25ца,а за другата 20ка от тази серия са перфектни.
- - - - - - - - - -
Ценово ги гледах че са сходни, а за Мицубишитата човек който се занимава с такава техника ми каза че за едната стая 25ца,а за другата 20ка от тази серия са перфектни.
bate, на пръв поглед, спрямо квадратурата, наистина тези 2 машини биха били подходящи. Споменавали ли сте по-напред специфики на помещенията?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Южен среден апартамент. Много топъл - в момента му правя ремонт, отвсякъде се отваря и вътре е 17 градуса. Изолация има само на тавана и сменена нова дограма среден клас. Едната стая е 15 кв за спалня,другата 23 кв хол. Основно искам с климатиците да ги топля.
bate, ако в този много топъл южен апартамент има кухненски кът, вчизащ към 22-та квадрата, 25-ца може и да не може да охлади през лятото. В подобно помещение при мен, но малко по-високо, работи дайсейкай 13-ка, който се товари много повече през лятото, отколкото през зимата. МНОГО повече!
В тия 22 23 кв. си е общо всичко с отворен кухненски бокс. 4 на 5 е стаята и 1.5 на 2 кухненския бокс
Бабати сега поразгледах малко постовете от ден- два и гледам си писал че 18 LFC не е с двойно роторен компресор което не е вярно.