Додо не е троянски кон,но ми прилича на тролче.Обърка всички теми за климите с тази извънземна технология на Трео,която е невиждана в човешката история.
Викинг,сега видях поста ти .Наистина ти благодаря за загрижеността,но на мен Lmc не ми трябва.Постни линка с цената във форума,така както съм постнал моята която е ОБЩОДОСТЪПНА ,за да се възползва всеки който иска.Иначе не е коректно да се обявяват някакви преференциални за някого цени,които в повечето случаи са недостъпни за широката аудитория.То на някого могат и да му подарят Нокрия,както и други да му я монтират безплатно.Нека бъдем обективни.
Е как да ти пусна линк,като този дилър няма сайт!
Във Филибе има малки фирми,които имат цена по-добра от техномармалади!
Сигурно знаеш как стоят нещата с вносител-дистрибутор!
Няма никаква логика!От дистрибутор ще го купиш по-евтино,отколкото от вносителя!
И да ти кажа друго,което е интересно !
Купуваш си Фуджака,идва моят приятел,който не познава дилъра,обаче работи с Темпекс.
Монтира климата,подписва оригиналната гаранция.Оттука нататък,ако климата се развали,той поема ремонт!Ако климатика не подлежи(скъп/ремонт,той урежда замяната от Темпекс.Магазина остава в глуха линия.
В случая исках да кажа,че магазин и монтажник не се познават!И магазина е само накакъв посредник.
Този пост е редактиран от Viking72; 07-02-18 в 00:09.
Всъщност, коментираната машина няма нищо общо с тези, които познаваш. При включване на машината (стаята е с карта за достъп и спира захранването му), започва нещо като preheat за около минута, при което компресорът върти с много ниски обороти и светодиода за старт на панела мига. След това развърта на максимал, минава още малко време, клапите заемат правилното си положение при отопление и турбината развърта на максимална скорост. Настроена на авто. След темпериране, плавно сваля оборотите надолу. Фиксираните скорости са три. Не знам какво копира дисплея, но степените на осветеност са две. Ярък е, докато приема команди от дистанционното, 10 секунди след което отслабва наполовина и ще е последното нещо, което може да се скапе. Има и режим за сън, при който се чува единствено звъненето на ламарината на външното тяло. Ако има нещо, което да не е инверторно, това биха били външния вентилатор и мотора за клапите, който, за моя изненада, въобще не се чува. А тук е тихо. МНОГО тихо При сканиране вдига клавите нагоре, духа на първа около минута и спира турбината нацяло. Като му дойде времето, пали компресора, загрява кондензатора, сваля клапите и плавно развърта до първа, ако е на режим сън. Проблемът е хистерезиса, заради спрялата турбина.
Нямам представа за тръбите, но НЕ СА алуминиеви, като на някои скъпи корейски марки. Имайки пред вид брака на конусните връзки при масираните монтажни набези за нови машини, едва ли са по-тънки от тези, които се ползват при "безплатните" монтажи.
Не те познавам кой си, но със сигурност не си наясно откъде идват Трео и Фуджицу.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 07-02-18 в 00:07.
Така сме на тема супер бюджетни машини да задам един въпрос. Трябва ми бюджетен модел (възможно най-евтин, ама горе долу да не се скапе още първата година) за охлаждане на 20кв м. хол. Апартамента има централно парно и отоплението не е приоритетно. Може да се пуска на топло евентуално през преходните сезони преди да пуснат ТЕЦа. Няма да се спи в стаята така че тихата работа не е от особено значение. Има ли значение, какво ще взема точно?
Додо,понеже Велев не е на линия,аз ще ти отговоря!
Фуджицу,Фуджи-идват от Китай или Тайланд.
Трео,може да е от Китай или къде го поръча Темпекс.
Коко, каквото и да вземеш с 2-3 кв мощност на охлаждане, ще работи.
А цената???? С колко камъка би се разделил? Аз от моята камбанария бих препоръчал Fujitsu/General/Fuji LLCA . Ако става въпрос за Пловдив спокойно машината ще се справя и с отопление. Знам че за повечето е : дърво на дървото, цепеница и тем подобни но факт е че работи при мен вече 5-ти сезон според мен си залужава като бюджетен и призимувал модел.
какво ви е мнението за този климатик с много добри спецификации за парите си,1600 лв с монтажа,ще се радвам мненията ви да бъдат обосновани.
Panasonic CS-Z09SKEW-М