ЕМ е добро устройство. А относно РМ... ми доста хора си ги ползваме за климите и нямаме оплаквания. Интересно, какъв аргумент изтъкнаха като недостатък?
П.С. Освен това, на мен релетата са ми удобни, защото при изключване на климатика ми спират и захранването към трафа.
Този пост е редактиран от Kasap; 26-01-22 в 14:44.
тоест да го пробвам като стане минус 3 така ли.?
PM доколкото разбрах няма как да се монтира в моя случай при липсата на външен контакт. За Pro-тата ми каза момчето, че не ги препоръчвали за климатици, защото не били "щадящи" и спомена нещо за директното изключване, но честно казано не го разбрах.
ЕМ-а го имат и с 50А накрайник, но според сайта не е наличен. Чакам да ми потвърдят в мейл точното устройство и цена + инструкции за монтаж.
Като паднат около минус 3 и надолу ще го пробвам, макар това при нас в пловдив да се случва през ноща. Синоптик показва минус 7 а като погледнеш пише минус 1 но се чувства като минус 7 и като нямам термометър отвън не съм сугурен колко е, но има време да го пробвам. Предполагам че след това ще се включи и дефростта. А клапата на фиксирана 4 ли е?
PM е много малък. Можеда се върже вътре в тялото и да се прибере в него. Ако е захранен климатика през външното, ще мери консумацията само на вътрешното тяло.
И това трябва да се има предвид. Другият вариант е в кутията с бушоните.
Рос пуснах го на хай пауър и 30 градуса и достигна 1542 вата и взе да пада до и около 1040-1070, като варираше между тях, след излизане от хай пауър директно вдигна клапите и направи контролен дефрост. На хай го държах около 2-3 минути, Температурата в пловдив е около 2-3 градуса
Абе по вашите сервизни, няма ли ей такива таблички
Вместо да си правите напълно безмислени експерименти и да си мотате работата на машините в туй студено време, просто да си отворите pdf-а?
Да не се приема като заяждане, но и на мен ми стана интересно какво значение има доколко се развърта компресора при отрицателни темп и макс задание ?