Колкото на по- ниска степен работи, толкова повече ток "гори".
Колкото на по- ниска степен работи, толкова повече ток "гори".
Тотално се обърках . Говоря за сравнения между еднакъв напор и фиксирана скорост на вентилатора ,които не са пипани с дни .И при 3° външна и при 11° тези параметри са били еднакви .Иначе ,това за ниските обороти ,явно се доказва и при моята графика .
След като не успя да стигне 26° ,се кротна и консумацията падна на 445W .
Този пост е редактиран от nelinalondon; 10-12-22 в 15:21.
Къде и как я мериш тази температура?Ако не е настроен да ползва датчика от стайния термостат мери температурата която засмуква. Ти ако мериш някоя друга температура в някое си помещение ще има разминаване. За да сравняваш коректно консумация спрямо външна температура трябва да е през нощта или в много облачен ден, съответно и да няма пуснати неща като готварска печка котлони или друго което отдава много топлина.
Настроила съм климатика от field settings да мери температурата само от термостата на контролера .Отчитам винаги и само температурата на въпросния термостат .Консумацията при 3° е измерена в 7h сутринта ,когато ставам и нищо не работи.Единствено рекуператорът работи непрекъснато ,но той няма отношение в случая .Да не навлизам в подробности ,но подаваният от него въздух е в граници 21,5-22° ,при непроменена мощност м3/h . А,днешната при 11° е ,когато няма никой вкъщи и отново не работи нищо .Затова казвам ,че нещо не ми се връзва. Като цяло ,при 3-4 ° сутрин консумацията е една идея по-ниска ,отколкото в същия час при 7-8° .Всички условия са константни -няма мъгла ,облачно време без дъжд .Влажността навън е с разлика 7-8% ,а в къщи е с 3-4 % разлика .Говорим за ниски вариации в консумацията -20-30 W ,но не са моментни , а постоянни с часове .
Този пост е редактиран от nelinalondon; 10-12-22 в 17:01.
Да си опресним знанията относно работата на две доста обсъждани марки.
Външна около 4 градуса
Дайкина нагласен на 20
Хевитата нагласени на 23
Напомням, че хевито в хола работи в 21м2
Който успее да преброи ОН/ОФФ циклите на Митсубишитата печели голямата награда
Като искаш да ги пребориш лесно, взимаш високия клас на Хеви. Тъкмо и дефрост ще забравиш какво е.
Или Fuji KGTB за 1к по малко.
Валериана е още по-евтин, ако много дразнят….
Нека все пак се придържаме към темата...
Да съм по темата, оня ден, при външни +7гр., 35ZSX-W по цял ден работеше на 140-150W. Офф не бях виждал от месеци сигурно. Чак ония дни, когято стана навън 20гр.
Тия дни, при външни 3-5гр., работи с консмация 250-270W.
Този пост е редактиран от rosswen; 01-03-23 в 19:01.
Аз не вярвам някога да е бил или за в бъдеше да бъде конструиран такъв климатик като тези ЗС-и. Това е лудост.
Оффтопик:
Хайде стига бре. Не е толкова лош, даже е хубава машина. Това, че тук сме се събрали все такива, които ни хапе Джеки на тема климатици, е друг въпрос. Имам няколко колеги, които си купиха последните няколко години. Толкова много се радват, колко тих може да е климатик и да топли без грешка, в същото време плащат малко, че си нямаш на представа. И цялостната картинка си е точно такава.
П.п. Честита ви Баба Марта!
Така е повечето хора, даже ще си мислят че гори много ток като не спира, и предпочитат висок минимум с топла въздушна струя.
При мен Хитачи от 3 дена работи на 380 вата и Панасоник на 190 вата без да спират за оф и без да менят почти консумацията, като отопляват общо 80кв 4 стаи и коридор. При по студено пускам и 3тия още едно Хитачи.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 01-03-23 в 19:23.