Да предупредя,че след обновяването на smart life функцията за energy saving, е орязана от към функции. За пълния набор екстри искат 25 долара годишна такса.Screenshot_2022-11-17-16-16-13-778_com.tuya.smartlife.jpg
Който ползва приложението ще се досети.
Този пост е редактиран от krasio_79bs; 18-11-22 в 08:14.
Аз ползвам Tuya.
Нямам още подкана за актуализация. Всичко е ОК за момента.
И без актуализация, който си е настроил цени за дневна, нощна. Когато отидеш на раздела, за да погледнеш колко киловата и колко парички имаш до момента, изненада. 25 долара за година.
Поддържам 25C в хола и отварям към трапезария, чат пат.
И аз съм отскоро с shelly и анализирам поведението на канален Дайкин 18ка в 600м3 (чист отопляем обем ,без стени) .
Много добре е оразмерен ,никога не влиза в off на режим отопление,само ако има слънце ,което вдига 2+ градусите над заданието ,като в днешната графика .Иначе си поддържа ,абсолютно точно зададените градуси до половин градус.
Чудно ми е ,защо при зададени 23,5 ° и достигнати на първи етаж (на втори е 24,5°) ,при 4° външна температура , харчи 540W .Ако го увелича на 24° ,сваля постоянната консумация на 520 W .Никаква логика не виждам .
Е ,ако го изстрелям на 25° ,се форсира ,но ако е само градус над заданието сваля консумацията .
На heat режим е ,вентилаторът на Auto .Напорът е на най-ниска степен (първа от 15 ) .
Графиката от днес ,със слънчевите часове .
https://ibb.co/35Xd2Zb
Ти пък, 600 кубика. Да не е във физкултурен салон?
Е,хайде сега ...С икономическо образование съм .Ако не мога да сметна една кубатура на къща ,значи нищо не съм научила в Университета .
210м2 е площта без стени (с вътрешни и външни стени 266м2),височината е между 280 и 340 см ,средно 3м ,но за всеки случай смъквам още и казвам 600м3 .Ако вашата калкулация излезе различна с изложените данни ,кажете .Писала съм ,че климатикът е Канален, с въздуховоди все пак ,така че не топли едно помещение ,а самата къща е Нискоенергийна .Има и рекуператор ,който работи непрекъснато на 150 м3/h . Миналата година нямаше как да засичам точно климатика ,защото е с директна връзка към предпазител, но с изчисления от предходни фактури и киловати , стигнах до 1000 KWh за целия отоплителен сезон .Тази сметка е с отклонение не повече от 100 kWh ,при температура 23-25° (никога не пада под 23°),в слънчевите дни ,често е 28-29° (50м2 южни прозорци ) .Ясно ми е че повечето хора не вярват .За себе си сложих шелито .
Просто , сега ,анализирайки поведението на климатика (FBA50/RXSL ) , ми е странно ,защо на 24° ,консумацията е по-малка .Днес целодневно бе 460W , при 7° навън,а при задание 23° е 480W .
Преди два часа му зададох 25° (от 23,5 вътрешна) и в момента работи на 1,3 kW докато ги стигне . Интересно ми е после с каква консумация ще ги поддържа .
Този пост е редактиран от nelinalondon; 04-12-22 в 02:29.
Разликата сигурно идва от вентилатора който е на авто. Фиксирай някаква скорост на вентилатора и тогава си играй.
Без да пипаш нищо, ако сложиш по-висока скоростта на вентилатора разхода ще стане с малко по-нисък.
Логиката не е като за човек с икономическо образование, та мисля да не се хабя излишно.
Много благодаря ,bobivg !
Това ми даде много нови възможности за експериментиране .Доста се промениха нещата с фиксираната скорост .Остава да си направя извод при каква температура и скорост на вентилатора е най-комфортно и се поддържа задададената температура .
Видно е ,че не разбирам нищо от климатичните софтуер ,но забелязвам сходство в поведението с нашия Дайкин ,когато подмине зададената температура .При нас се случва само ,когато изпича слънце .За пример , при 3° външна и 24° вътрешна температура ,харчи 460 W .В момента при 11° външна и зададени 24° вътре ,но поради мъчещото се да напече слънце , в момента е 25,5° и се форсира да стигне 26° ,за да изключи .За това си действие консумира 495 W .Този път вентилаторът е фиксиран на най-ниска степен .
Този пост е редактиран от nelinalondon; 10-12-22 в 14:11.