Поне тези под нулата да оправим.
Поне тези под нулата да оправим.
нека първо да дойдат и да ти замерят датчиците дали отговарят на стойностите си по сервизно ,гледай и ти какво мерят
На Юг сме още по-добре, вече хванахме тен. Климатика се чудя дали да не го пущам на студено.
Внимавайте какво си пожелавате
Пу, пу да но го урочасам... всеки ден да е така.
Минимала днеска падна на 0W.
Ето ви обобщена информация за моментния разход на повечето ми климатици при 12-13 градуса външна температура.
Всичко е ОН/ОФФ. Дори и Дайкина
Здравейте.Ще споделя разбивка на разход за сравнително студен период от 10.01 до 11.02.На някой може да му е полезно. Благоевград, кооперация без външна изолация,последен етаж,изложение североизток-югозапад.Чиста отопляема площ-105м2.
Хол 51м2-нокрия 14,шеста зима, изолация таван картон с вата, 22 градуса - 554кв/ч, среден 800в/ч. Под -10 градуса е на номинал-1400 в/ч. За да поддържа тепм. е на последна степен на вентилатора.Дрехите съхнат на сушилника за 2 -3 часа
Спалня 20м2 - фуджитсу Лука 12, шест годишен, няма изолация, 20 градуса - 222кв/ч, среден 300в/ч. Он-оф няма,настройка -2 степен вент. Шумен е за спалня, но се свиква бързо на монотонната турбина.Ако стаята е 13-14м2 изолирана ,Лоу е достатъчен и практически безшумен.Изключително непретенциозен климатик и не покачва минимума при -2 и надолу.
Детска стая 20м2- фуджитсу кгта 09, трета зима, изолация таван картон с вата, 22 градуса-194кв/ч, среден 270в/ч.Първата година ми разби нервите докато му хвана цаката.Он-офовете бяха буквално 3/5.Имам чувството че е с фузи лоджик като на МЕ, защото прави дефрост при +6 градуса, а при -10 пере цял ден без дефрост. Сега системата е,заради покачването на минимума, при темп. над -2 го държа на 23-никакъв оф, при темп.под -2 на 24.5 отново никакъв оф.Куртулясах.
Всички четири врати са отворени постоянно към неизолиран коридор-12м2 и две бани .По бакалски сметки сумата е 200 лв, или по 1.35кв/ч.Знам, че за повечето от вас тези температури са ниски,но толкова ми позволява бюджета с две подрастващи деца.Пък и при темпаратура под -10, нокрията неможе да направи повече от 23, просто усещам че я мъча.Ще ъпгрейдвам изолацията когато мога.
Циник, по 13 вата на м2 ти излиза, не е толкова зле. На мен за януари ми идваше около 10,5 вата на м2 на час. Нокрията наистина нещо се мъчи. Ако беше моят хол и имам възможност както от към пари така и от място бих сложил 2 климатика 9-ки заради бъдещети изолации.
При мен горе долу имам 44 киловата на мхи-то(в 12м2) и 44 киловата на Панасоника/(37м2) за 9 дена или 88 киловата за 216 часа което е 410 вата осреднено или малко над 8 вата на м2 на час, но аз държа в хола 22-23 и 24-25 градуса в малката стая, това е разход сега когато се позатопли в Пловдив.
Този пост е редактиран от peter`s; 12-02-22 в 12:23.
Имам и Daikin FTYN50F в хола,но не се разбират с нокрията.Като включа дайкина на 20, а нокрията на 23,нокрията слиза на 430 вата и вент на лоу и така си седи.Чакал съм с часове да се саморегулират, но не.За мен този разход на нокрията е на вятъра щото едвам подухва, а дайкина си пере.Температурата в стаята пада вместо да се вдига.Та не съм открил начин засега с двата едновременно.
Нокрия 24, дайкин 19
Има фактор на мощността, косинус фи. Битови потребители плащат само активна мощност= напрежение*ток*косинус фи
Преди няколко дни и аз закупих подобен WiFi контакт, за следене на консумацията в едната стая. Поставих го в реални условия, като му включих конвекторна печка. На която cos f е равен на 1. И заснех получените стойности в реално време. След това измерих съпротивлението на печката с професионален уред, струващ около 400лв. Първото разминаване е в напрежението което показват. На уреда е 230v, а на WiFi контакта 222v. Дори и ако напреженията са били еднакви WiFi контакта пак отчита по-малка мощност. Резултатите ги показвам в снимки.