Страница 74 от 143 ПърваПърва ... 2464727374757684124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 2136
Like Tree1863Одобрявам

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец
    Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    доста топлозагуби имаш .. моя Брийзлес за последните 48 часа е изхарчил 5.4 кВ поддържайки 22°
    Аз проверявам два пъти дневно дълго време и стаята изстива доста. Снощи от 18.00ч. до 22.00ч. на охладената стая за 4 часа климатика навъртя 1.8 kw. А от 22.00ч. до 07.00ч. за 9 часа работа климатика навъртя 1.9kw но във вече отоплената стая
    Този пост е редактиран от GLARYS; 11-11-21 в 12:28.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Цитат Първоначално публикувано от joroooooo Виж публикацията
    На Edge-овете в този момент не съм гледал консумация, но преди да влезне в офф, за около 10-15 сек. издухва силна струя (като да охлади вътрешното) и след това спира, и леко вдига клапата.
    Тази глупост и моята тошиба я прави, спира компресора, вдига клапата и прави едно хууу. За 2..3 секунди.
    Иначе конвенционалката 5kWh за последното денонощие, но на 26°.
    Screenshot_20211111-113147_e-Control.jpg

- - - - - - - - - -

На задание 26°, как мазно работи около 200W, е фана е на 3-та та затова.
    На 24° е какафония.
    Screenshot_20211111-113551_e-Control.jpg

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

[mention]milanov [/mention] , Тошибата какви ги върши?

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

През деня не работи, вечер се закротва. Общо взето съм я дресирал.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    През деня не работи, вечер се закротва. Общо взето съм я дресирал.
    Опасен си ти.

7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Ако не го спираш пак ще са 4 киловата ама няма да си мъчиш машината всяка вечер с форсажи.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец
    Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Ако не го спираш пак ще са 4 киловата ама няма да си мъчиш машината всяка вечер с форсажи.
    Аз преди държах климатика да работи денонощно в спалнята като когато проветрявам му намалях градусите на минимум докато се проветри хубаво стаята. Но аз проветрявам спалнята продължително време по два пъти на ден и стаята изстива доста и после два пъти на ден климатика тръгва с форсажи. Сега когато сутрин го изключвам и чак вечерта го включвам въпреки двете проветрения на стаята климатика само веднъж се форсира за денонощие.
    Vasil Vasilev одобрява това.

10. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Е то твоето не е проветряване, а зорлям изстудяване на помещението. 10-15 мин. Са достатъчни според мен.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец
    Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Е то твоето не е проветряване, а зорлям изстудяване на помещението. 10-15 мин. Са достатъчни според мен.
    Имам съдомиялна и сушилня за дрехи които ползвам редовно и заради това проветрявам по дълго време стаите. Имам и пречистватели на въздуха които включвам след проветряването, защото зимата в стаите влиза пушек от печките на твърдо гориво на съседите.
    mimojef и corsairman01 харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2021

Здравейте. Сега вижда темата
    Ето разхода на моите
    При външна през деня 7 град., през нощта -2 град.
    Лг Арт куул 12ка зададени 24, помещение 30 квадрата, 7 kW за 24 часа, номинал е 4,6 kW и не се зори.
    Фуджитсу КГТА 12ка, 24 зададени помещение 26 квадрата 4 kW за 24 часа.
    Панасоник Етерия 12ка, 24 градуса зададени, помещение 25 кв, изхарчил е 3,7 kW
    Панасоник Heatcherge, за съжаление не го изпалзвам в момента но харчи по 4 kW сложен в помещение 30 квадрата при тези температури

Всички помещения са в къща с вътрешна изолация и хубава дограма, но е много трудна за стопляне.
    Този пост е редактиран от Vasil Vasilev; 12-11-21 в 17:22.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Поглеждам аз от любопитство Емурата (20/7ца) и о.., 600W,викам си кво стана, обикновенно се мъдри около 150-200W.
    Да ама вън около нулата и мъгла - идеално време за дефрости.Отидох аз на терасата и гледам Дайкина и MHIто дружно са се изчуруликали.
    MHIто е без излишни такива и щом е направил, значи е имало нужда.
    Откриваме сезона на дефростите .
    Ще трябва да им слагам памперсите/ пардон легените.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    bobivg, UW и rosswen харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Щом Мидейката с 37кг външно-хвана скреж,условията са сурови [emoji2]

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цанков, легените като се напълнят какво ги правиш.

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Терасата си има 3 канала отведени в канализацията.Ако ме мързи да ги вдигна (легените) и изсипя в двора долу - в каналите.
    Те и сега си се изтичат там, но правят рекички и под нулата стават пързалки.
    Виж, като вземат да замръзват и легените(тип корито са-големички) става по-сложно.
    Или трупам буците на терасата, или в двора или зад мен не живее никой от над 10 години и ги хвърлям в запустелия двор.
    Абе има малко играчка, но под стряха и на завет си е друго.
    В най-големите студове един път на два дена - като обслужване на пелетен котел.

п.с. естествено мога и нищо да не правя щот много не я ползвам терасата през зимата но ме дразни така да тече.

18. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

И аз хванах цепеницата с първи дефрост откакто е монтиран със същите симптоми 0 градуса и мъгла, но го хвах вече като приключваше.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Най добър уред за отчитане на консумация на климатик през wi-fi
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 87
    Последно: 23-04-22, 02:57
  2. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 22:30
  3. Реална консумация на минимум топлоотдаване
    От pilot във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 11-05-12, 00:57
  4. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 20:31
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе