Този пост е редактиран от GLARYS; 11-11-21 в 12:28.
Тази глупост и моята тошиба я прави, спира компресора, вдига клапата и прави едно хууу. За 2..3 секунди.
Иначе конвенционалката 5kWh за последното денонощие, но на 26°.
Screenshot_20211111-113147_e-Control.jpg
- - - - - - - - - -
На задание 26°, как мазно работи около 200W, е фана е на 3-та та затова.
На 24° е какафония.
Screenshot_20211111-113551_e-Control.jpg
[mention]milanov [/mention] , Тошибата какви ги върши?
През деня не работи, вечер се закротва. Общо взето съм я дресирал.
Ако не го спираш пак ще са 4 киловата ама няма да си мъчиш машината всяка вечер с форсажи.
Аз преди държах климатика да работи денонощно в спалнята като когато проветрявам му намалях градусите на минимум докато се проветри хубаво стаята. Но аз проветрявам спалнята продължително време по два пъти на ден и стаята изстива доста и после два пъти на ден климатика тръгва с форсажи. Сега когато сутрин го изключвам и чак вечерта го включвам въпреки двете проветрения на стаята климатика само веднъж се форсира за денонощие.
Е то твоето не е проветряване, а зорлям изстудяване на помещението. 10-15 мин. Са достатъчни според мен.
Здравейте. Сега вижда темата
Ето разхода на моите
При външна през деня 7 град., през нощта -2 град.
Лг Арт куул 12ка зададени 24, помещение 30 квадрата, 7 kW за 24 часа, номинал е 4,6 kW и не се зори.
Фуджитсу КГТА 12ка, 24 зададени помещение 26 квадрата 4 kW за 24 часа.
Панасоник Етерия 12ка, 24 градуса зададени, помещение 25 кв, изхарчил е 3,7 kW
Панасоник Heatcherge, за съжаление не го изпалзвам в момента но харчи по 4 kW сложен в помещение 30 квадрата при тези температури
Всички помещения са в къща с вътрешна изолация и хубава дограма, но е много трудна за стопляне.
Този пост е редактиран от Vasil Vasilev; 12-11-21 в 17:22.
Поглеждам аз от любопитство Емурата (20/7ца) и о.., 600W,викам си кво стана, обикновенно се мъдри около 150-200W.
Да ама вън около нулата и мъгла - идеално време за дефрости.Отидох аз на терасата и гледам Дайкина и MHIто дружно са се изчуруликали.
MHIто е без излишни такива и щом е направил, значи е имало нужда.
Откриваме сезона на дефростите .
Ще трябва да им слагам памперсите/ пардон легените.
Щом Мидейката с 37кг външно-хвана скреж,условията са сурови [emoji2]
Цанков, легените като се напълнят какво ги правиш.
Терасата си има 3 канала отведени в канализацията.Ако ме мързи да ги вдигна (легените) и изсипя в двора долу - в каналите.
Те и сега си се изтичат там, но правят рекички и под нулата стават пързалки.
Виж, като вземат да замръзват и легените(тип корито са-големички) става по-сложно.
Или трупам буците на терасата, или в двора или зад мен не живее никой от над 10 години и ги хвърлям в запустелия двор.
Абе има малко играчка, но под стряха и на завет си е друго.
В най-големите студове един път на два дена - като обслужване на пелетен котел.
п.с. естествено мога и нищо да не правя щот много не я ползвам терасата през зимата но ме дразни така да тече.
И аз хванах цепеницата с първи дефрост откакто е монтиран със същите симптоми 0 градуса и мъгла, но го хвах вече като приключваше.