Какво и е на темета? Нека си стои. Както каза Росс... тук всеки, благодарение на информацията която се снася може да си направи преценка каква машина да си избере според личните предпочитания. Кеф ти машина с нисък минимум, кеф ти с висок, с по-хладна струя, с по-топла............
Според мен темата е полезна.
Аз също съм на мнение, че под 200W на отопление няма смисъл да се слиза(може би 150). Поне от наблюденията ми до тук. За напред не знам. Може и да си променя мнението.
Дайкина например не го знам какво прави. много рядко се случва да мина покрай него и да усетя топла струя. Или не духа, или духа мнооого слабо със стайна температура, или духа малко по силно със малко по- топла струя. Въпреки това в стаята се усеща комфорт и няма пориви с високи температурни разлики. Минимума не знам колко е. Бях му закачил ватметъра за 6-7 часа. един път слиза то 70-80W, друг път до 120, по някога и на 150-160 изключва.... не мога да му хвана логиката. Да прави квото иска. Важно е да има комфорт в стаята.
При МХИ-то и МЕ-то, мога по хронометър със затворени очи да ви кажа с каква консумация работят.
МХИ-то винаги духа с топла струя, но като духне се усеща един полъх с температура малко по висока от стайната.
МЕ-то направо те изгаря ако се объркаш и му се натресеш на струята докато е смъкнал клапите. обаче минимума му е 260W , но пък циклите му са много кратки с което пак се постига комфорт. Има случаи в които клапите се вдигат за по малко от 2 минути след като ги е смъкнал.
За да съм по темата:
Daikin FTXM20N за 2дни и половина ~60часа, според неговото приложение е изгорил 5.2kW. Работи в 15м2 като извадя гардероба 13.5м2. Вратата де отворена, де затворена......Нагласен на 19С при неговия датчик 23 на нивото на спалнята 22.5 не мърда.Това не знам защо е така, но не ме бърка. Мога да смъквам температурата от дистанционното през 0.5 до 10 градуса. Така че има мегдан вероятно като застуди ще се нормализира.
MHI 20ZS-W за 5 дни и 6 часа ~ 126 часа , разход 14,7kW Работи в 13м2 денем отворена врата, вечер затворена. Нагласен на 22С, на нивото на спалнята 24,5
МЕ MSZ-AP35GV за 3 дни и 8 часа ~ 80 часа разгод 12,7kW Работи в 18м2 винаги отворена врата. Нагласен на 23С, на 60см от подо до неговата стена 23.5 на отстрещната стена 25.
За китайския хубавец в 21м2, Информейшън нот авейлибъл. За него енергото ще каже.