Колеги, срам не срам, но си признавам, че предсрочно започнах отоплителния сезон...
Вечер си захладнява при нас и явно съм се поразглезил.
Фуджи 12LB в 50кв на 25C :
п.с. пък и да направим кефа на милото..
Колеги, срам не срам, но си признавам, че предсрочно започнах отоплителния сезон...
Вечер си захладнява при нас и явно съм се поразглезил.
Фуджи 12LB в 50кв на 25C :
п.с. пък и да направим кефа на милото..
Този пост е редактиран от ccankov73; 15-07-19 в 22:23.
Защо да те е срам.
Кеф ти в да ти е топло и си го пуснал!
Нито ще ти плащаме тока нито ще ти завидим.
Единствено аз мога да ти кажа едно : Прави си кефа и да не ти пука. Важното е на теб да ти е добре !
То аз вчера си пусках осветлението в хола на обед, та нищо нередно не виждам, че си направил нужното за комфорт в жилището.
Аз пък това лято почти не съм пускал на охлаждане
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Ей, много напече днес. При зададени 25° консумацията се вдигна на 500 вата.
60ZSX-S в момента, в 115м3.
По едно време, се беше закротил на 180W, но жената отваря вратата към терасата. Вдигна се до 500-600W, като лека, полека се закроти на тази стойност, след около час. В момента температурата, на сянка, е тази:
А реално, при машината, е толкова (и на апликацията толкова я дават):
Настройките на машината, са следните:
Баси жегата, в седем и половина все още е 35° навън. Все едно си във фурна.
Консумацията на климатика падна на 250 вата.
Jack Krauser, в кой град живееш?
При нас в 17ч. по термометъра на колата беше 38С. 20ZS-W (пуснат от сутринта) като се прибрах работеше на 420W и вентилатор на Авто по слух май беше на МАХ. Нагласен на 25С с отворена врата. При него цепи 25 в другите стаи 25.5С в кухнята понеже е най-отдалечена 26С
85м2 общо.
А пък моя климатик хаби 500вата на вън е 39 в апартамента е 25 всички врати са отворени дори и вратата към стълбището съседите и те са отворили техните врати като в най отдалечения апартамент е 27 градуса общата площ е някъде към 1500кв.м. вентилатора е на втора космическа скорост.
От началото на месеца не е спиран фуджака.
Излиза че е доста по- икономичен от предишната щайга дето имах.
Дори жената ме пита че нещо тока бил много малко
ОФФ
Изолация му е майката братлера.
При добра изолация с каквото и да се топлим ще ни е на сметка.
Аз се убедих в качествата на изолацията на 1000%. До миналата година съм се мъчил като грешен дявол и съм пръскал пари на вятъра. През горещите летни дни, миналото лято и още по миналото, и още по миналото............... една 18-ка LG + ME GE35VA почиваха много рядко.
Резултата от 10см. външна + 5см. вата вътрешна на външни стени и плочи (на две от стаите от общо четири) съм го описал в пост номер 84. (колкото и невероятно да звучи за @PPP1) и оптимизацията продължава с вата на външни стени и плочи на останалите стаи и коридора.
Прав си за изолацията и аз зимата топля цял апартамент от около 60кв с едно фуджицу 12ЛТ ама той е звяр спрямо това за което си писал. През зимата за него няма 200-300 вата бачка си най малко на 700-800 а когато се налага и на 2 кв обаче топли а ти имаш цели 82кв което е амбициозно за тази20-ка с тия 400вата. Мен многократно са ме оплювали за изолацията щото моята е само вътрешна правена от мен по всякакви известни и неизвестни стандарти но и квадратурата ми е по малка.В момента охлаждам хол и спалня с 200-300 вата на 25 градуса но ако отворя всички врати ще вдигне потреблението най малко на 500-600 вата.Затова се учудих на резултатите все пак 82 кв не са малко а и климатика е доста немощен но ти си знаеш все пак не живея у вас.
Ето и как да и при мен, двете европейки и японката от подписа ми.Европейките нагласени на 25 градуса и вентилатор на втора степен, японката на 24 на ауто вент. Както се вижда на снимките два от ватметрите са с пичти еднакви стойности на общата консумация, този на синия фон е на японката която бачка много повече от другите машини.
П. С. Сметката за ток за последния месец е доста приемлива-76.01лв
Honor Play с помощта на Tapatalk
Гри Кози Ню Еко 12 - 170 W И излезе в off точно преди да се наглася да го снимам (ватметърът е на доста скришно място и изисква усилия да се наглася да го снимам). Около 65 кубика прилично изолирани, но самата машина е на външна южна тераса и там в момента може и към 40 градуса да е. Вътре поддържа 26-27 градуса на втора степен. Както и преди съм писал, щайгата е учудващо комфортна на охлаждане с минимум много под обявения (слиза и под 100W). Виж на отопление си се държи точно като щайга, каквато е., но аз не съм го взел с тази цел.
Този пост е редактиран от Vizi; 11-08-19 в 15:23.