Софта е много важен!
Като става, няма значение правилно оразмеряване, тапети, изолация и т.н.
Като е смотан софта, цяло чудо е да се уцели климатик-помещение.
В момента 22.00 е 28С вън, е как да ги спра и отворя като вътре ми е 24-25С и без влага.
Всичкото асфалт, камък и бетон е нагрято яко.Снощи се изтарикатих и полях яко двора - не само тревата, пътечки, стени, огради да се охлади - отворих за проветрение и спах само на вентилатор.Най слабия.
Дайкина чак сега отиде на минимума, обаче цял ден нищо не е спирано, а и тежката артилерия (63ката MHI) е в боя, тъй че вътре си е темперирано.
Ам тей де 60-ката ти, работи на 180-190W.
Мойта 40-ка бачка на 110-180W.
Пък неговата 25-тица се напъва до 700W.
И що?
Тъп софтуер, няма друго оправдание!
Аз когато целих хевито нямаше нищо писано за начина на работа. Все си мислех че ще е като тошибата, при on/off ще развърти до малко над където е изключил. zs-s като по нов модел е още по зле, на 1-ва надува на 900W при включен силент.
Ами този форсаж на компресора и за мен е абсолютно безсмислен. Не виждам смисъл 20-ка да се вихри до 500+W след офф. А за 700-900W да не говорим. На ZS струята наистина се усеща ледена, добре че на майка ми това не й прави впечатление... Иначе интересно, че поддържа задание. При зададени 25, си държи 24 и нещо.
Миланов, сложи едни токови клещи и виж, дали ватметърът ти не мери пълната (и реактивната) мощност. Вероятно затова са ти такива показанията. Аз имам един панасоник, който почва да развърта с фактор на мощността 0,5 и после качва до 0,9.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
В рамките на 20 секунди развърта до 650 вата , а на първата минута от стартиране на компресора вече е на 230вата. Коментирали сме че има рязък старт. Няма драма , дори не бях го забелязал (или съм забравил) че е така а го ползвам трето лято. Като цяло мога да го накарам да работи без да спира тъй че ...
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
На него му трябва поне половин минута, за да вдигне налягане. Значи, освен липса на драма, няма и преохлаждане. Сиреч, комфортът му не би трябвало да е по-лош от ZM-S модела. Няма как климатикът да харчи ефективно толкова много ток с ненатоварен компресор, проблемите са във ватметрите и главите на потребителите.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Всъщност , след третия он)офф в рамките на час при настроени 27° и втора степен (от жена ми) развъртя само до 512 вата. предполагам че се настройва но трябва да тръгвам че бирата чака.
Сметката ми за юни -36 лв,без да пускам климатика, сметката ми за юли -45 лв с климатик денонощно с новите цени на тока, нищо им няма на хевитата.
Засичането на тока при нас е от 22 до 23 следващя месец, затова последната гореща седмица, ще бъде отразена в сметката ми за август, и пак казвам нищо им няма на хевитата.
Този пост е редактиран от Stoqnov Veselin; 01-08-21 в 09:14.