Абсолютно съм съгласен. Аз затова съм склонен да вярвам на тези, които казват, че климатик се избира според условията, а не според данни на хартия и марка.
Абсолютно съм съгласен. Аз затова съм склонен да вярвам на тези, които казват, че климатик се избира според условията, а не според данни на хартия и марка.
Така е,същевременно в северния и външен хол,12 ката ми Samsung в това време е на 10-12 kw за 24 часа.
Star Light TSWF израходвана енергия през февруари
Работни часове 550/изразходени 177кв/ч
Две преходни стаи 35кв/м
п.п.24гр през деня и нощен режим (10 часа) на 22гр
Този пост е редактиран от HiDefinition; 03-03-21 в 00:24.
Супер. На колко градуса беше настроен?
От няколко дни отоплявам спалня 36m3 с вътрешна топлоизолация от гипскартон с вата комбинирано с климатик и конвектор. Спалнята е със североизточно разположение в къща.Режима на отопление е следния.Вчера през деня спалнята не се отопляваше и в 17.00ч. включих климатика Toshiba 10 suzumi+ на 23 градуса при външна температура 9 градуса и го изключих в 22.00ч.За тези 5 часа работа климатика ми изгори 1.8 киловата. Забравих да измеря обаче колко беше температурата в спалнята при пускането на климатика(днес ще го направя). След изключването на климатика в 22.00ч. включих конвектор Atlantic с електронен термостат настроен на 20 градуса при външна температура 7 градуса. Конвектора го изключих тази сутрин в 07.00ч.при външна температура 6 градуса. За 9 часа работа при тези външни температури конвектора ми изгори 2.1 киловата. За 24 часа при този смесен режим на отопление в спалнята (която не ползвам през деня) разхода на ток ми е 3.9 киловата.Разбира се, че колкото външната температура е по - ниска сметката ми за отопление при този комбиниран начин на отопление с климатик през деня и с конвектор през вечерта ще расте, но пък си спя на пълна тишина вечер, което е най-важно за мен.Ще продължа да измервам колко ще ми е разхода при различните външни температури и през следващите дни при този начин на отопление на спалнята с климатик през деня и с конвектор през ноща. Само, че не срещам никаква подкрепа от жена ми. Тя си спи най-спокойно при 4 ръчна степен на турбината и това не и прави никакво впечатление и не може да ме разбере защо се занимавам с това да включвам и изключвам конвектора. А на мен и 2 ръчна степен на турбината ме дразни и бях решил да купувам нов по тихо работещ климатик, но вместо това започнах да използвам този смесен начин на отопление и спя на пълна тишина.
Този пост е редактиран от GLARYS; 17-03-21 в 08:45.
1800kWh/5h=360W
2100kWh/9h=233W
Извода е, че за да спестиш нещо трябва да имаш нещо, ако имаш нищо ще спестиш нищо.
GREE FEARY 9-ка
Работи изцяло като ZS-W. Да не кажа малко по-адекватно.
Зимата 350W, лятото 90W
И аз имам Фери 12-ка и 3 броя от zs-W серията и не намирам много общо между работата им. Освен 9-ката на Фери да е с изцяло различен софтуер от 12-ката.
Въйй, кво охлаждане аз вчера пусках на топло бе.
Ама в къща в северна БГ е така, външни стени дал господ, няма изолация, няма помощ отникъде.
Изкарах зимата с 828kWh за 13м2. Климатика се гаси когато съм на работа -10ч.
Температура, колкото ми е кеф - 25,26,27 като съм намръзнал, кат се стопля намалявам на 23-22.
Като спя, 21 целя. Това със скриване на ДУ не го разбирам и не мога да го проумея.
Някога ми е хладно на 25, друг път ми е топло на 22.
Няколко дена имаше лека нужда от охлаждане денем, само че аз ползвам допотопния прозорец.
За вечерите в къща си прав - и при мен работят на 23-25С.Даже тъкмо мисля да ги пускам, слънцето се скри и Ка стъклата спряха да топлят .
Погледнах и аз термометрите. Вън 22, вътре е 20гр. Отворих прозореца да се стопли.
Аха, ще го пазя. То за цялото лятото консумацията ми е 2лв. по спомен, ще проверя пак да не излъжа случайно.
А не издъжам на жега принципно.
Два месеца без пост в темата, ай ай….…
Идат жеги колеги, към 40С, машините ви ще консумират ли нещо ли или са на диета?
Подовия Дайкин 35/50 в 50кв югозападни, нарочно пуснат чак сега (17.40ч.) като е напекло.Вдигна до 800W и стои там, но вътрешния вент кротува на 2-3та.
Ако го пусна на обед, както обикновенно, качва до 400W за малко и после върти около минимума - 200W.
Само по това време 16-18ч вдига до 300W,вероятно щото Ка стъклата направо парят.
п.с. След 20 мин.тръгна да сваля -600W.
Общо взето рядко минава 2kW на ден при работа от обед до към 20-21ч.
Чакам още жеги .
Те са повечето по Софето. Там не е жега, като на други места. Е, тези които обичат зимата да спят на 18гр. вече са интересни.