В 7:45 е вдигнал минимума на 400 вата. Връщам се от нощна ... цялата къща топла все едно съм с парно.
Sent from my SM-M215F using Tapatalk
В 7:45 е вдигнал минимума на 400 вата. Връщам се от нощна ... цялата къща топла все едно съм с парно.
Sent from my SM-M215F using Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 12-01-22 в 14:54.
И Тошибата от снощи е на 400W. Много приятна топла струя, около 45гр я мерих.
Всички конвенционални климатици били така.....с топла струя....
то и на Енергото им става приятно
Всички модели които си вдигат минимума работят добре под 0°.
Останалите ... размразяват контролно по часовник , пускат реотани в тавите и пълнят джоба на енергото , а собствениците им си лекуват плексида и пълнят джоба на аптеките
Някои колеги май имат габровска жилка ...
Нулирал съм ватметъра след покачването на минимума. Ще ви информирам с колко радвам енергото или не по-късно. Средният разход при около -2, с по-ниския минимум без да изключва, съм го засекъл. Около 1-2 гр. ще е по-ниска температурата между двете замервания.
Ross, как работи дайсейкая сега, колко време е он и колко офф.
Да те дразни покачването на минимума на климатика е равносилно на това да ти се иска да резнеш опашката на котката , за да не "бяга" топлото докато влиза в стаята
Нищо не си разбрал. При моите клими работата тръгни-спри е съпроводена и с припукване на пластмаси и профучаване на турбината. Не става въпрос за дразнене, но много по ми е добре ако ги няма тези допълнителните екстри.
При мен със увеличаването на загубите забравих какво беше това ОФФ, за сметка на това си припомних дефростите.
От днес от 11.30 часа е в режим 25 градуса и вент на 2.Преди час(13.40) му дадох вент на 4, поработи така 10-15 и ми направи контролен дефрост.
Явно с "Ф"-то изолира датчика и поддържа една идея по ниска, та ще видим довечера как ще е и утре към 10 проверка на разхода. Ако е до 12киловата(8 дневна и 4 нощна ще се радвам)
Петерс , твоят на R32 ли е ?
Морфей , ами ето - точно преди да вдигне минимума при мен е работил на 300 вата . Вижда се как машината без друго е тръгнала да покачва :
Този пост е редактиран от Mig82; 12-01-22 в 16:02.
Около 16-17мин. работи, 12-14мин. почива. Външните са -2 -3гр. Забелязах нещо много приятно при влизане в офф. Сега държи по-висока температура на ТО и влизането в офф става плавно като при Хеви, а не изведнъж. Спира компресора, обаче турбината намаля плавно обороти (държа я на Low фиксиран), държи малко време така, явно докато издуха топлото, чак след това намаля за режим следене и затваря клапата. Пукания почти никакви, само някакви деликатни и епизодични.
Само за справка, средният ми разход в двата режима за сега е 1:1, нищо че с повишения минимум работи на една идея по-студено време и изстинали стени. Но ще изчакам да мине повече време и ще обобщя.
Мидеята при това захлаждане работи много спокойно ,от 3 дена не е изключвал освен за някой и друг дефрост ,с постоянна консумация около 200-250 вата ,в момента е -4 навън но се е кротнал на 180 вата че в стаята има и друг отоплителен уред ,РС-то ( играх 2 часа игри ) .. ползвам го само на тих режим че ми е приятно да не го чувам изобщо ,докато се справя .. ще видим тая нощ ,дават го -8-10 тука