Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 158
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2004

Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

Така ..... много готина тема. Обсъдихте много марки , много хора споделиха мнения , но аз имам малко по-различна молба. Може ли някой да разясни как точно работят , какво е това , какво е онова , тази технология за какво е по-добра от друга , кое има реално значени е и кое е рекламен трик , най-основните термини, за какво трябва да внимаваме и тн.

Смятам че на доста хора би им било интересно (включително и аз) да разберат , пък и по-лесно биха се ориентирали при следваща покупка ако знаят поне основните принципи на работа.

Благодаря от сега!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Налага ми се да сменя прозоречния си климатик със сплит. Кажете нещо за под 400 лв. 9000 BTU. Ще го ползвам предимно за охлаждане, топлене само в по-хладните есенни дни. Ясно е, че ще е от жълтите, но парите са важни, извънреден разход ми е [8)]

4. Тук е от
    Jul 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Tecno, определено си запознат... ама кажи какво има (и има ли изобщо) което може да вкарва въздух отвън? как се прави това? допълнителни въздухопроводи ли има?

<div align="right">Originally posted by LifeFeel*-*01/08/2004*:* 11:01:12</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Значи аз скоро си купих Мидеа 12 MSS и тя има функция да вкарва и изкарва въздух като има допълнителен въздухоотвод и мотор, който се включва отделно. Естествено се прави и по-голям отвор в стената(и естествено прахоляците са по-големи[]). За сега климатичето охлажда ама дали ще топли - божа работа[:D].

5. Тук е от
    Aug 2004

Искам да попитам: за стая 5.15 x 3.40 x 2.60 реално стига ли ми 9 или е по добре да си взема 12. Интересува ме за отопление с инверторен климатик. Като може би смъм се спрял на Пнасоник или Мицубиши или Хитачи.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Искам да попитам: за стая 5.15 x 3.40 x 2.60 реално стига ли ми 9 или е по добре да си взема 12. Интересува ме за отопление с инверторен климатик. Като може би смъм се спрял на Пнасоник или Мицубиши или Хитачи.

<div align="right">Originally posted by krasibo*-*25/08/2004*:* 10:16:18</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Девятката ти е напълно достатъчна. Не се набутвай за 50% допълнителна мощност...

Edit: Става дума за жилищно помещение, нали?

7. Тук е от
    Aug 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Edit: Става дума за жилищно помещение, нали?

Да за жилишно помещение е.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2004

Зрдавейте!

Сигурен съм,че не съм направил добър избор купувайки "Crown" D-18CB Bio,но като нямам достатъчно пари си позволих този компромис.Не сам привърженик на тази практика,но в случая постъпих така и дано не съжелявам.Моля ако някой има такъв да сподели с мен доволен ли е или ако някой има какво да каже да го сподели.За тази марка нищо не мога да намеря в Нета.Обезпокояващо наистина,но какво да се прави като парите не стигат а искаме да имаме някои неща.Дори не знам нищо за тази марка.Спомням си само ,че като бях по-малък в няколко завода в нашият град даваа на работниците талони зада си закупят телевизори от тази марка.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Може ли да коментира някой от разбиращите този

отговор.

Вопрос: Чем отличается инверторная сплит-система, от обычной?

Ответ: Обычная сплит-система имеет прерывистый режим работы (как холодильник). Инверторная сплит-система может работать на переменном токе, т.е. ей не страшны перепады напряжения

сайта е добър, само цените са му високи

http://www.rusklimat.ru/faq/9.htm

Тока при мен е зле, пада доста зимата и мислех да взимам

обикновен спилт, външното тяло на който да монтирам в гаража под стаята и така да компенсирам студа.

11. Тук е от
    Sep 2004

1. Инверторните климатици изправят напрежението от мрежата и компресора им е обикновено постоянно-токов, което позволява лесно регулиране на оборотите и оттам мощността. Оттук има и известно повишаване на КПД-то (така нареченя фактор на трансформация), което означава по-малко консумирана енергия за същата изходна топлинна мощност.

2. По-подходящи са за места с чести падове на напрежението, защото въпреки пониженото напрежение могат да продължат да дават същата топлина(до известни граници обаче - би трябвало да го пише на климатика).

3. Това горе се отнася само за добрите (и маркови) модели, които за съжаление са скъпи.

4. Аз също имам така наречения EcoAir климатик 12-ка(с абсолютно неясен произход , макар че пише Mitsubishi компресор), от две години го ползвам предимно за отопление в панелка в София и не съм имал проблеми с него - работил е и на -12 градуса вън, а вътре качва 28 например - изобщо не го хваля, и без това вече няма такива на пазара, а освен това не съм му засичал колко ток харчи в такива условия. Стартирал си е без проблем на каквито искате ниски температури, а относно нагревателите във външното тяло - няма такива, това е мноооого стара концепция (не е метод за цепене на коне), просто компресора "обръща посоката" и вкарва малко студено вътре(без да пуска вътрешния вентилатор), а изкарва топло навън - така стопява леда по външното тяло.....

И още една любопитна подробност - доколкото съм учил в училище - водата замръзва при 0 градуса, във въздуха водната пара е "дестилирана", т.е. чиста и следователно при температури под 0 градуса, във въздуха не би трябвало да има влага , следователно по външното тяло няма да има лед, както и нужда от размразяване.....това по повод на един коментар за влажността при минус 10 градуса.

[^]

12. Member
    Тук е от
    Sep 2004

И под нулата си има водна пара във въздуха. Малко е, разбира се, в абс. количество, но при сняг например, отностелната влажност може да е над 80% /припомни си термина "сублимация"/. И тяло с темп. под точката на оросяване ще започне да извлича влага от околното пространство въм вид на скреж върху себе си.

Примерно, ако навън е -20град и е заснежено, вероятно тяло с повърхностна темп. под -25град ще почне да се заскрежава.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Благодаря за мнението, обаче аз по по-различен начин си реших дилемата с тока- ще си взема обикновен сплит и ще сложа външното тяло или в гаража или в мазето което е под стаята /там зимата не пада дори под 0градуса/ и мисля, че ще имам и икономичен и работещ климатик

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Какво ще кажете за HITACHI RAS/AC 25YH4 [http://911.bg/a2/offers.asp?p=914798#9001;=bg&id=3866l], в сравнение с Panasonic CS/CU-E9CKP. Излиза, че има коефициент на трансформация 4.4. Дали реално е така, защото много ми се вижда? Иначе <font color="red">не е инвертор </font id="red">и няма там разните му филтри, отоплява при -15*C.

<div align="right">Originally posted by snem*-*06/10/2004*:* 09:02:39</div id="right">

E, щом не е инвертор

КЛИМАТИК HITACHI RAS/RAC 25YH4

<font color="red">Инверторен тип</font id="red">

Консумирана мощност:

Охлаждане-560W

Отопление-770W

Отдавана мощност:

Охлаждане-2.5Kw

Отопление-3.4Kw

9000 BTU

R410A-екологично чист фреон

това е от твоя линк! [8D]

16. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Някой "продавач" да може да ми каже разлика между MIDEA MSF i MSF1, MSF3 , разликата в цената е нищожна/може би и разликите/ обаче може и някви дефекти да липсват, или да са бутнати разни глупости, като филтри и т.н. кажете плс.

ПС: ако някой може да ми мейлне някой user manual за тези модели

alexsb@mail.bg ще съм мн. благодарен.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Благодаря за мнението, обаче аз по по-различен начин си реших дилемата с тока- ще си взема обикновен сплит и ще сложа външното тяло или в гаража или в мазето което е под стаята /там зимата не пада дори под 0градуса/ и мисля, че ще имам и икономичен и работещ климатик

<div align="right">Originally posted by alexb*-*30/09/2004*:* 09:47:33</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">В никакъв случай не слагай външното тяло в затворено помешение. Много бързо мазата или гаража ще се охладят и ще имат температура по ниска от външната температура и съответно няма да ти топли климатика. Между другото Мидеата топли на студено. За разликите между отделните модели потърси в нета и не слушаш продавачите, те на са хладилни техници или инженери завършили топлотехника. Е може някъде и такива да има но в общия случай само имат големи усти.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Разликата е в компресорите.( марката )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе