Страница 7 от 11 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 158
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2004

Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици)

Имам въпрос свързан с инверторите. За отоплителна мощност на "Panasonic CS/CU-PE9CKE" дават: 3.3 (0.9 - 4.0) kW.

Каква е тази стойност 3.3 kW, как е изчислена, някаква средна стойност ли е, след като в скоби дават диоапазон 0,9 - 4 kW?

Сметнал съм, че ми трябват около 3.5 kW отоплитела мощ за стая (19 кв.м, 2,55 м. височина, северна). Подходящ ли е (достатъчно мощен ли е) въпросният климатик за дадената стая.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами достатъчно мощен е. Зависи и колко външни стени имаш и с каква изолация са, дали е уплътнена дограмата и др. Иначе климатика трябва да бачка постоянно за да е ефективен. То това си важи за всякакво отопление де.

4. Тук е от
    Oct 2004

Здравейте хора - интересен форум се е заформил.

Имам проблем с моя климатик и ще се радвам ако някой помогне.

Климатика е Haier HSU-07HC03 - той има 3 диода на панела които

светят. Най-левия свети жълто когато климатика е включен и зелено когато и йонизатора е включен. Та този най-левия диод от известно време насам почна да мига - жълто-зелено-жълто-зелено... Иначе всичко друго си му работи. Фирмата която ми постави климатика нехае /а и незнае как/ да ми помогне в случая - дойдоха видяха, казаха че всичко си му работи и така и си отидоха. Обадих се и в Роял Електроникс да питам - там пък ме посъветваха да го изключа от тока за 1 час щото му се е объркала електрониката - но и това не помогна.

Ако имате някаква идея какво му е и как мога да го поправя...

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Щом си бачка не се шашкай. Няма да сменяш за това цялата платка я, щото то май само така се правят ремонтие.

6. Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте хора - интересен форум се е заформил.

Имам проблем с моя климатик и ще се радвам ако някой помогне.

Климатика е Haier HSU-07HC03 - той има 3 диода на панела които

светят. Най-левия свети жълто когато климатика е включен и зелено когато и йонизатора е включен. Та този най-левия диод от известно време насам почна да мига - жълто-зелено-жълто-зелено... Иначе всичко друго си му работи. Фирмата която ми постави климатика нехае /а и незнае как/ да ми помогне в случая - дойдоха видяха, казаха че всичко си му работи и така и си отидоха. Обадих се и в Роял Електроникс да питам - там пък ме посъветваха да го изключа от тока за 1 час щото му се е объркала електрониката - но и това не помогна.

Ако имате някаква идея какво му е и как мога да го поправя... </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<span id='hl' style='background-color: yellow'>Мисля че ти свети индикация за замърсен филтър , отвори капака на вътрешното тяло и виж да ли няма бутони за нулиране

успех</span id='hl'>

7. Тук е от
    Oct 2004

ами филтрите си ги почиствам редовно, а във вътрешното тяло не успях да намеря бутони за нулиране, но най-вероятно платката ми има бъг... абе китайска му работа. Другото което ме дразни много е че като е в режим на отопление припуква кутията на вътрешното тяло когато се пуска и спира компресора - явно от топлинното разширение и свиване. Та ме буди като спя... Някой друг да сподели подобни проблеми? или само хайер имат такива? мисля си че затова са по-добри инверторите, защото не се пускат и спират на всеки 15-20 минути а поддържат равномерна температура и няма постоянно свиване и разширяване...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

То почти всички климатици които не са инвертори чаткат на отопление. Осаката не чатка можеби има и други марки които не чаткат. Иначе това е точно заради темературни разширения. За да не чатка трябв да има едно такова меко между пластмасата и металните части което пък повечето го нямат и затова са така.

10. Тук е от
    Jan 2003

Здравейте!

Под давление на продавачката и най вече на жена ми,

купих климатик Осака 19 нискотемпературен от

Техномаркет Европа София дружба, с уговорката след съответното заплащане

да ми бъде доставен и монтиран в гр.Ловеч

За жалост вече 2 седмица съм без климатик, техника на който

имам номера и отговарящ за доставката и монтажа вече не си вдига телефона

Много Ви моля, ако знаете телефони на Главния офис на Осака/ако има такъв/ или

на управителя на фирмата /за съжаление не и знам името/ която монтира към този техномаркет/

дайте ги лили на ЛС

Ако се сещате за друго разрешение на проблема давайте.

11. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Веригата магазини " Техномаркет Европа "е собственост на фирма “К&К Електроникс” ООД

Тел.94 21 101

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте!

Под давление на продавачката и най вече на жена ми,

купих климатик Осака 19 нискотемпературен от

Техномаркет Европа София дружба, с уговорката след съответното заплащане

да ми бъде доставен и монтиран в гр.Ловеч

За жалост вече 2 седмица съм без климатик, техника на който

имам номера и отговарящ за доставката и монтажа вече не си вдига телефона

Много Ви моля, ако знаете телефони на Главния офис на Осака/ако има такъв/ или

на управителя на фирмата /за съжаление не и знам името/ която монтира към този техномаркет/

дайте ги лили на ЛС

Ако се сещате за друго разрешение на проблема давайте.

<div align="right">Originally posted by ivop*-*18/10/2004*:* 13:37:15</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Добре де, в Ловеч никой ли не продава Осака. Въобще не се изненадвам че не са ти го монтирали ако не си си платил транспорта от софоя до ловеч и обратно. Осака са с най лошото сервизно обслужване. Иначе фирмата е бургаска но незнам телефони. Може в нета да има някъде, примерно ако имат страница в нета. Поразтърси се малко.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Ето ти информация от сайта на Еко-клима (Бургас). Осака е тяхна марка, ама едва ли някой ще ти обърне внимание за проблем с доставка от Техномаркет-София до Ловеч (Julian е абсолютно прав за сервизното им обслужване)...

http://www.eco-clima.com/contactus.html

14.  

15. Тук е от
    Jan 2003

Благодаря за отговорите, утре ще звъня.

В Ловеч се продават Осака, само че сме малък град и търговците слагат доста голяма надценка, по евтино е да отидеш до Плевен. Търново или София и да пазаруваш от там

/в Техномаркет ползвах някаква отстъпка и някаква промоция, така че дори с транспорта излиза по-евтино/

P.S Обадих се в офиса в Бургас и вече имам доставен и монтиран климатик.Явно там пичовете/по скоро мадамите/ действат. така че ако имате проблеми звънетенаправо в Бургас

телефоните ги взех от сайта им/ по горе има линк/

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Обадих се в офиса в Бургас и вече имам доставен и монтиран климатик.Явно там пичовете/по скоро мадамите/ действат. така че ако имате проблеми звънетенаправо в Бургас

<div align="right">Originally posted by ivop*-*18/10/2004*:* 19:12:50</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Я! Традициите явно не са това, което бяха[]...

17. Тук е от
    Oct 2004

аз си купих японска Toshiba RAS2282 втора ръка.

на вътрешното тяло си пише Inevrter и не смятам че са ме излъгали, но шума който издава компресора когато работи ме притеснява.

Някой може ли да ми каже (ако му обясня цветно) има ли проблем с климатика ?

10x

18. Тук е от
    Oct 2004

Някой дали има представа как да изолирам вибрациите от външното тяло? Между стойката и тялото има гумени тампони и въпреки това в стаята бучат ниски честоти та не се диша Лошото е че преместих външното тяло и сега не ми важи гаранцията, ама тя и фирмата която ми го постави е гола вода та това не е проблем - препоръчайте ми нещо...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 11 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе