Страница 11 от 30 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 439
Like Tree65Одобрявам

Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Драги deliank, климатика не е като телевизора, отиваш в ТМ, гледаш ,питаш, копуваш, отиваш в къщи и включваш в мрежата. Това е техника, която е свързана със сериозна консултация със специалист, монтаж извършен от квалифициран персонал и инструктаж как да се ползва уреда така, че да работи дълго и без повреди. И не на последно място да се четат гаранционните условия на даден търговец. В ЗЗП са написани правата и задълженията на всеки. Успехи!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

единствената ВИНА на човека,е че си е ПЛАТИЛ......има толкова можещи хора в този форум,за това му помогнете а не го укорявайте.той сам следващият път ще си купи КЛИМАТИК от сериозна фирма и ще види разликата.

4. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от deliank
    Търся човек/фирма, който да доиде да ми напълни климатика, като спазва
    правилната процедура.
    Приемам оферти на лично съобщение, както и публично,
    като отговор на това съобщение (ако ви стиска разбира се :-P).
    Не се притеснявайте да си кажете цената.

От монтажника искам:
    - да има читава помпа, с която да вакуумира поне 15 минути, и да ми покаже,
    че монтажа ми държи вакуум
    - да има везна, за да мога да видя, че се слага правилното количество фреон
    - да има желание да обяснява какво и защо прави и какви са очакваните
    показания на уредите
    - да проверим наляганията и температурите след приключване с пълненето

Детайли
    - Фреон R410
    - На външното тяло пише, че са необходими 820гр.
    - Тръбния път е 3,5м
    - Живея в София, ЖК Люлин
    Все още си стоя с ненапълнен климатик след като vanko68 ме мота повече от 3 седмици с обещания, че ще мине да свърши работата. Изглеждаше сериозен човека, а и снимките от монтажите му изглеждаха добре. Така и не получих отговор, че най-накрая е решил че няма време за мен, а все беше "ще се обадя днес като свърша", "утре следобяд ще мина" ...

Та ако някой от другите има желание да свърши работата да ми пише. Иначе в близките дни ще потърся фирма и да се приключи тая сага :-)

5. Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    А какво ще стане, ако монтажа, който ти си направил не държи вакуум. Уж искаш само зареждане с фреон, а пък от друга страна искаш и гаранции от този, който ти го зареди за качеството на твоя монтаж.
    Преди 2 месеца влязох в една работилница в гр. Ямбол и ето какъв беше ценоразписа на услугите.

Много претенции, изисквания и правила, а пък ако може и за без пари да стане ще е най-добре.
    Чудесно- в Варна бях гледал същата , но при монтажници на автоаларми:
    Монтаж - 10лв.
    С чужда аларма- 15
    И с материали(консумативи) на клиента-20лв.
    И с акъл от клиента - 30лв. и т.н.
    А клиента търси:
    Цена: под доставната!
    Срок: За Вчера
    Ако може: Да стои върху поялника( оксижена )
    Дефектация - но по телефона, за да не дава пари
    П.С. Един бивш колега , като му виси някой на главата и се обръща с запален оксижен.

6. Тук е от
    Aug 2010

Здравейте!
    Искам да попитам отново нещо свързано с поставянето/монтирането на климатици.Закупих си Дженерал ASH 12 LGC от бул клима и сега ми предсои монтаж(в понеделник).Мисълта ми е следната- понеже не съм особено компетентна по вашите въпроси, но въпреки това изчетох повечето теми на климатици Фуджицу,искам да знам последователността на монтиране на климатика.Какво ще направят-идват харесват си мястото на монтаж,пробиват стената,застопоряват телата и следва обезвъздушаването с вакума така ли?Примерно!Искам да знам, за да мога да проследя и евентуално на място да ги питам това, което не ми е ясно,или това което уж трябва да се направи, а то примерно ми се губи, от Вас вече знам някои неща,но все пак.......
    Покрай мъжа ми взех и от коли да разбирам чат-пат, сега се образом в климатиците,но за седмица не мога всичко да науча, което Вие с години практикувате.
    И все пак благодаря за отделеното време!!! angel

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

теда..........мястото на монтажа го харесваш ТИ,монтажниците могат само да препоръчат.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    теда..........мястото на монтажа го харесваш ТИ,монтажниците могат само да препоръчат.

Това ми е ясно дори съм подготвила стаята.Исках главно да разбера последователността на извършване на монтажа.Знам че не е моя работа ,но ми е интересно и като цяло има много хора във форума които са се опарили от неправилни монтажи и т.н.Искам да съм горе долу подготвена за да знам за какво да следа т.като не съм присъствала на монтажи досега не ми е ясно ,а те могат лесно да ми замажат очите ако искат да ме претупат......,ако решат това.До колкото знам моя климатик ще е 2 или 3 за деня за монтаж.
    Мерси все пак!!!
    Форума е много полезен и се надявам и други хора да го намерят за да научат поне част от полезната инаформация вътре!!!

10. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Еми какво толкова има да гледаш на един монтаж. Перфектно нивелиране на телата, наклон на тръбите от вътр към външно тяло, отделна изолация за тръбите и после хубаво да я бандажират и вакумиране. Може и да ги караш като пробиват дупката на външната стена да слагат някаква кутия отдолу ( под бургията ), за да не пада стр прах на земята. Гледай да ти сложат поне 3м тръбен път ако ти е по-малко, така и така си го плащаш, а имаше някакви тези за тия клими, че при малък тръбен път има шум от фреона.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Кажете и кога е реда на вакумирането да следи дали ще го направят и да го изиска.

12. Тук е от
    Aug 2010

Благодаря ви за отговорите!!!
    Надявам се да няма проблеми с монтажа.После може да ви кача снимки, та да кажете дали е добре.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Здравейте след всичкото просвещаване във форума реших да следя монтажа на Daikin FTYN 50 F да е както трябва задължително да се вакумира. Да ама се отплеснах по кабелканала, в който се монтира тръбния път и съсвсем забравих за вакумирането. Същият монтажник ми монтира мицуто в подписа ми, но тогава се сетих и го накарах да го вакумира. Минаха 2 дена и хоп както си седях зацепих, че не ги видях да вакумират системата. Звъннах му и той естествено се опита да ме успокои, че времето било сухо нямало влажност и нямало нужда от вакумиране.Е тя се видя мойта след дъжд качулка, ама от тук на там има ли някаква опасност за климатика?

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Моделът ти е 18-ка, има малко по-дебели тръби и по-големи топлообменници, които докато не се вакуумира вътрешното тяло и тръбният път са пълни с въздух. Този въздух заема не малка площ от топлообменниците може би около 1/4. Ето как мощността на 18-ката станала 12-ка защото 25% от топлообменниците са загубени. Колкото и сухо да е било времето може би знаеш, че през лятото влажността на въздуха е по-висока и се движи между 60-80 %.

За последствията и сам може да се сетиш: По-висок разход на ток, по-ниски отдавани мощности или казано обобщено ниска ефективност и немощ. За влагата пък отделно полиолестерното масло я абсорбира в себе си формирайки окиси и няма как после да се отдели освен чрез подмяна на маслото. Следствието е вътрешна корозия, влошено смазване на триещите се части в компресора поради промяна характеристиките на маслото. Съкращаване живота на компресора.

Ако не ти се вярва да е чак така положението при маслото прочети из интернет за Polyolester oil с което работи фреон R410a.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Какво мога да направя?

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

При този фреон нещата вече не могат да се оправят, няма как разделено да се извади само въздуха.

От друга страна дори и да ги накараш да дойдат да си вземат сегашният фреон и да ти сложат нов след вакуумиране на цялата система не се знае какво ще сложат, защото фреон се продава освен в бутилки за еднократна употреба произведени директно от световно известни производители също така съществува и разливен фреон от дребни производители, при който се ползват бутилки за многократна употреба.

Чува се информация из магазините и техниците, че с разливният фреон има проблеми и вече е довел до изгаряне на големи компресори, защото някой фирми за климатична и хладилна техника подлъгани от по-ниската цена и за да спестят разходи го вземат и зареждат с него. Изглежда химическата смес нещо не е, каквато трябва да бъде. Може би тази смес не се смесва с маслото и не го увлича след като напусне компресора. Хладилната мощност също не отговаря.

Връщаш празна бутилка за многократна употреба и вземаш пълна, но онази върнатата се чува, че като пристигне в пълначния цех не се изпразва и вакуумира, а направо се пълни. Ако във върнатата бутилка е имало зареден един вид фреон, но е останало малко, а после директно налеят друг без изпразване и вакуумиране, се получава неизвестно каква смес. Ако фреоните които пълнят в тези бутилки са повече видове и го правят по този начин става голям микс.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Дали ще го заменят с друг климатик заради некачественият монтаж? Какво ще кажат от КЗП?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 30 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  2. Отговори: 7
    Последно: 11-06-09, 12:53
  3. Отговори: 18
    Последно: 11-06-08, 17:47
  4. Отговори: 63
    Последно: 18-06-07, 17:16
  5. Търся HDD 4.7GB задължително Quantium FireBall
    От cd-key във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 21:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе