Страница 10 от 30 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 439
Like Tree65Одобрявам

Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nda
    nda е офлайн

Тук е от
    Dec 2007

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Здравейте на всички .Случайно попаднах на този форум прочетох го с интерес защото и аз съм със FUJITSU ASYA-12LСС от 2006 год. работи без грешка.От време на време му правя профилактика на питите на външно и вътрешно тяло и това е.Не съм викал никой да мери налягане количество фреон и тнт. Направи ми впечатление единствено монтажа.Дойдоха пичовете сложиха вътрешното и външно тяло закачиха трабите и ГАЗ на климатиика.Никой не гледа дали дъжат на вакум или подсушаване или мерене на налягане изобщо странна работа.Май в инстукцията за монтаж пише други работи ама кво да се прави.Ако имаше проблем щеше да си проличи.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Абе със здраве да си го ползваш още дълги години, каквото било-било. Щом си работи добре, не го закачай.

4. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте,

Имам Хитачи RAS/RAC E10H2, който сам демонтирах преди няколко месеца като
    се премествах. Поради жегите последната седмица реших, че му е дошло време за
    монтаж. И тъй като монтажниците обикновено нямат нито времето нито желанието
    да изпипат нещата като хората(поне за разумна цена) реших да го монтирам сам.
    Единственото, което ме притесняваше беше вакуумирането/обезвъздушаването
    защото нямам помпа, с която да го направя. Та реших да го "фъсна", но при
    фъсването му изпуснах фреона, защото не можах да преценя колко точно трябва
    да се фъсне.

Предполагах, че може да се случи тая мизерия, но се успокоявах с

- Първоначалните монтажници не ги бях следил дали са го вакуумирали
    (още повече пък правилно), поради незнание от моя страна
    - Климатика е на 2 години и му е време за профилактика

Така че - "всяко зло за добро".

Търся човек/фирма, който да доиде да ми напълни климатика, като спазва
    правилната процедура.
    Приемам оферти на лично съобщение, както и публично,
    като отговор на това съобщение (ако ви стиска разбира се :-P).
    Не се притеснявайте да си кажете цената.

От монтажника искам:
    - да има читава помпа, с която да вакуумира поне 15 минути, и да ми покаже,
    че монтажа ми държи вакуум
    - да има везна, за да мога да видя, че се слага правилното количество фреон
    - да има желание да обяснява какво и защо прави и какви са очакваните
    показания на уредите
    - да проверим наляганията и температурите след приключване с пълненето

Детайли
    - Фреон R410
    - На външното тяло пише, че са необходими 820гр.
    - Тръбния път е 3,5м
    - Живея в София, ЖК Люлин

Няколко допълнителни въпроса:

В тази тема сте описали вакуумирането, но не намерих тема в, която е описана
    в детайли процедурата по презареждане на климатик с фреон. Знае ли някой,
    къде има такова описание ?

Климатика стоя демонтиран около 7-8 месеца(с изолирани краища на тръбите),
    необходимо ли е продухване с азот ?

Поздрави
    --
    Делян

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от deliank
    - да има читава помпа, с която да вакуумира поне 15 минути, и да ми покаже,
    че монтажа ми държи вакуум
    А какво ще стане, ако монтажа, който ти си направил не държи вакуум. Уж искаш само зареждане с фреон, а пък от друга страна искаш и гаранции от този, който ти го зареди за качеството на твоя монтаж.

Цитат Първоначално публикувано от deliank
    - да има желание да обяснява какво и защо прави и какви са очакваните
    показания на уредите
    Преди 2 месеца влязох в една работилница в гр. Ямбол и ето какъв беше ценоразписа на услугите.

Много претенции, изисквания и правила, а пък ако може и за без пари да стане ще е най-добре.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

valen1, тази табелка направо ме очарова...Благодаря ти за това че е сподели с нас!!!Има много истина в нея и така трябва да бъде...

7. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    А какво ще стане, ако монтажа, който ти си направил не държи вакуум. Уж искаш само зареждане с фреон, а пък от друга страна искаш и гаранции от този, който ти го зареди за качеството на твоя монтаж.
    Ако не държи вакуум има два варианта. Единия е монтажника да има време и да го оправи, за което да си получи съответното заплащане. Другия е да няма време, и да пропуснем безсмислената процедура с зареждането, за което пък да си получи парите за разхождането.

Нещо не си разбрал тона на поста ми. Нямам нищо против някой да свърши работата като хората и да си платя. Проблема е, че при нас 90% са пишман майстори, които гледат да вземат парите и да претупат работата. За мен е по-добре да не се върши работа изобщо в тоя случай.

Написал съм да си напишете цената, защото един може да го направи за 30 лв, друг за 300 - всеки цени труда си различно. Аз вече си преценявам кое ме устройва и кое не.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Колеги, този форум се превърна в пазар. Моля, пестанете да обръщате внимание на такива "клиенти". Поздрави на всички ,които са ме разбрали!

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Подкрепям thebest 'клиентът' е станал пациент от собственаТА СИ ГЛУПОСТ нека се оправя без да замърсява ефира.....

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Защо сте толкова резки и крайни в оценките си ? Не може ли за малко да се поставите на негово място и да си представите какво ще ви е,ако е попаднете на "пишманмайсторите",с които е пълно навсякъде ??? Аз постоянно ходя в Сф след такива и също се учудвам докъде могат да стигнат...
    Пример - на въпрос на клиент защо единия от двата прясно монтирани климатика му е загубил фреона,"техник" компетентно отговаря - " Защото има изпарител и фреона се е изпарил...!!! "
    На следващия въпрос - " А защо на втория не е така? " се отговаря - " Ами защото първие е монтиран на юг и повече го пече слънцето...."

Как ще се почувствате ,а ?

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ванко тези пишман майстори са онези които монтират за по 60 лв сиреч пак клиента си е виновен че не се е обърнал към фирма която ще му вземе повече пари ама и ще си свърши работата....

13. Тук е от
    Jun 2010

Климатикът ми е купен от ТВ Зора, защото точно бяха свършили наличностите в техномаркет(около 200лв разлика в цената). Монтажът беше направен от фирмата която ми изпратиха от там, и струваше 180 лв + още 25 лв мисля че им дадох за 50 см тръбен път отгоре. 205 лв, по цени в края на 2007г.

Отказаха ми да монтират външното тяло на нормална стена, макар че имаше лесен достъп, а го цопнаха под прозореца на терасата на стеничка около 4 см дебела, на която е нормално да има вибрации. Отказаха ми и да сложат читава шаиба за да не падне тялото от тая стеничка, защото трябваше да отвият и завият два болта за да сложат шаибите, които намерих да им дам. Счупиха крушка на терасата, двете тръби бяха монтирани в една топлоизолация със силно съмнително качество, която явно не беше за тая цел защото като го демонтирах се беше разтопила от вътре по целия тръбен път. Тръбите не бяха изолирани до края а последните около 30-40 см отвън си стояха голи, и др .. За пртокола, фирмата се казваше "ЕмЕн Клима".

Като казвам пишман майстори не визирам само тия на климатици, а и всички останали - плочкаджии, автомонтьори, електро и др. Всичките са в тия 90+ %.

Що се отнася до поста ми, е далеч повече по темата отколкото безсмислените изказвания на лично мнение на cooler и thebest, които се чувстват лично засегнати от това, че някой, който не се е титолувал "монтажник на климатици" е тръгнал да си монтира климатика сам. А да, и този някой ще казва за какво иска да си плати?! Освен това се чувстват и модератори за да могат да решат кой "замърсява ефира".

В допълнение, бъдете сигурни че форума се чете далеч повече от клиенти търсещи информация, отколкото от монтажници.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Всички които са на заплата или работят за търговски вериги така работят.

16. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Всички които са на заплата или работят за търговски вериги така работят.
    Абсолютно съм съгласен
    Това е истината за съжаление!

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

ТМ, ТП, Зора и т.н. заветна цел да преметнат кашон а каво се случва след това ... БХ... и поради тази причина прилъгват всякакви учени и недоучени лебеди да монтират за тях ... и без лоши чуства deliank ако беше прегледал форума преди да се опариш ... щеше да знеш че климатик от хипермаркет е грешка

18. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    ТМ, ТП, Зора и т.н. заветна цел да преметнат кашон а каво се случва след това ... БХ... и поради тази причина прилъгват всякакви учени и недоучени лебеди да монтират за тях ...
    Това е масовата практика, не само у нас а и по света. Хората пазаруват от големите търговски вериги, защото обикновенно предлагат достатъчно голям избор, правят промоции, знае се че утре ще ги има, обикновенно уважават гаранциите(дори напоследък без да задават и въпроси), и др.
    Държавата ни е прекалено неуредена, цари беззаконие, пълно е фалшиви промоции, обяви, и др. Ако трябва да проверява малките фирми купувача трябва да направи едно сериозно маркетингово проучване. Повечето хора не са в състояние да го сторят и/или нямат желание и време за това.

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    и без лоши чуства deliank ако беше прегледал форума преди да се опариш ... щеше да знеш че климатик от хипермаркет е грешка
    Естествено, че е с лоши чувства, при положение, че нападаш без причина. Очевидно ти е необходима изява. Качествените хора го правят с делата си, а не с празно присъствие.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 30 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  2. Отговори: 7
    Последно: 11-06-09, 12:53
  3. Отговори: 18
    Последно: 11-06-08, 17:47
  4. Отговори: 63
    Последно: 18-06-07, 17:16
  5. Търся HDD 4.7GB задължително Quantium FireBall
    От cd-key във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 21:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе