Страница 21 от 30 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 439
Like Tree65Одобрявам

Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

то има и фирми които носят помпи по етажите само за да ги видят с такава.
    или ги пускат за минута колкото да изпомпат маркуча без да отжие крана.
    а бе тя една.
    монтаж по книга още не съм виждал. само мушенгии.

иначе ако знае какво прави и с хладилника може да го направи.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    то има и фирми които носят помпи по етажите само за да ги видят с такава.
    или ги пускат за минута колкото да изпомпат маркуча без да отжие крана.
    а бе тя една.
    монтаж по книга още не съм виждал. само мушенгии.

иначе ако знае какво прави и с хладилника може да го направи.
    Ако помпата вакумира и се отвие крана на климатика знаеш ли какво ще стане?

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

нямам и идея. наистина - моля обясни.
    аз имах предвид че най-вероятно вакумират само маркуча до манометрите.
    последните майстори това ми обясняваха - няма как да се махне помпата без да вземело въздух , за това било по добре да не се вакумира

да взема да дойда при някой да ми покаже как се правят нещата за да мога да ги мъча после тук?

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Ок ще се опитам да поясня и с картинки.
    На чертежа се вижда че когато са свързани тръбите на вътрешното към крановете и се завие маркуча на мануметричния блок той освобождава иглата. Иглата и изхода на крана към тръбата са едно цяло и тоест вретеното на крана спира достъпа само към външното тяло а то е вакумирано и заредено фабрично. Така че като се завие маркуча през мануметричния блок вакумираме тръбния път и вътрешното тяло защото само те за били отворени при монтажа към околното пространство. След като се вакумира се затваря крана на мануметричния блок и тогава се отварят крановете на външното тяло. Ако се отворят крановете на климатика докакто се вакумира ще испусне фреон а и ще повреди вакум помпата и вакумера.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

мерси за обяснението
    Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    След като се вакумира се затваря крана на мануметричния блок и тогава се ...
    мдам мерси.
    то ясно че накрая като развържат всичко пускат фреона в системата. нещо съм се оплел горе. не сме се разбрали.
    но както казваш ти : виж цитата - последният път ме качаха на черешата че нямало как да се вакумира и да се откачи маркуча от помпата без да вземе въздух. а трябва само да си врътнат кранчето на блока с манометрите.
    аз това исках и да кажа - връзват всичко , но крана манометрите е затворен , пускат помпата за минута , ай готов си и откачат.
    така правилно ли е? или само си разхождат инструмента по етажите?

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Ами къв е смисъла? Поне да не влачат помпа.
    С вакумирането се постигат няколко цели:
    1.Отстранява въздуха и влагата в системата и системата работи на 100%
    2.Избягва се възможноста от влагата която остава да се образуват кисилини в маслото и последствията от разрушаване лаковото покритие на намотките и евентуален пробив между намотки или към корпус.
    3.Проверка на херметичноста на системата и от там проблем със блокирал компресор.
    Имал съм случай при който не държи вакум и вече готов монтаж сваляме вътрешно сменяме тръби докато всичко заспи.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ами смисъл няма, но се прави.

то и 1 минута вакумиране върши ли работа? не върши.
    казват - виж спря да излиза пара от помпата. и като спре да излиза бяла пара спират помпичката та така последният път с нокрийката ги върнах не бяха пуснали фреона още -навързаха всичко пак накарах ги да пушат по една цигара докато помпичката работи, не знам дали са отвили крана на манометъра но уж го отвиха. и така вакумирахме 15-тина минути.

иначе плюсовете от вакумирането са ясни.
    поне зачеркнах още една фирма при мен. ти Велев ако си ще се върнеш ли при такива?
    имам кофти чувството че всеки път аз ги уча как да бачкат.

Мерси за обяснението в картинки, питах обясни , сега ми е много по-ясно бе направо си разбрах последователността. следващият път сам май ще трябва да отварям фирма и за клими та да се покаже как трябва да се работи.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на на климатика?

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    то и 1 минута вакумиране върши ли работа? не върши.
    и така вакумирахме 15-тина минути.
    Явертъ, брат... то това на вакуум-помпата са манометри, нищо че им викаме "часовници".

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Явертъ, брат... то това на вакуум-помпата са манометри, нищо че им викаме "часовници".
    като казвам 1 минута имам предвид 1 минута : 60 секунди - време.

знам бе пич че са манометри за налягане. не говоря за техните показания. там наистина гледам като чесовник който не мога да разбера - та там ми показваха разни неща ама вече написах. както и да е.
    та така се работи - да знаете. което не значи че трябва да се взема за пример предполагам.
    ааа да чакахме минута две след като - държах да видя дали ще се мръдне стрелката на манометъра - е бе много им висях на главите защото ме издразниха с това супер скоростно вакумиране.

както казах или ще правя фирма и ще се бачка качествено или ще си ги слагам аз вече - по добре без гаранция и аз да съм си го сложил като хората от колкото да се правят глупости.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на

Точно това се, опитвам да намекна. Че се вакуумира по техните показания, а не по тези на часовника ти.
    Не значи, че ако не са ти държали вакуума точно 15 минути, не са си свършили работата като хората.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Точно това се, опитвам да намекна. Че се вакуумира по техните показания, а не по тези на часовника ти.
    не споря.
    ясно ми е това което казваш.
    само казвам как се работи.
    споделям опит от стойностни монтажи
    за това по-добре човек който знае какво прави с компресор от хладилник от колкото "майстор" с вакумпомпа

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Аз не ползвам мануметри а помпата я закачвам директно на климатика защото на помпата имам кран и вакумер и вакумера е важен защото е много по точен. И аз си чакам 15те минути за де не се наложи да се връщаме а и през това време вършим други работи събираме си боклука почистване с парахосмукачката си и др.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Това с минутите не е точно така. Има вакуумпомпи и вакуумпомпи, има тръбни пътища и тръбни пътища, различни дължини и обеми. В инструкцията за монтаж, никъде не пише вакуумирайте 20, 30, 50 минути. Тоест в някои пише, но пише "Вакуумирайте 15 минтути при 20 метра тръбен път, при едикакъв си дебит на помпата" Така ако имаш 3 метра колко трябва да вакуумираш? Ето там е отговора, пише да се вакуумира до достигането на даден вакуум. След това и да вакуумираш и да не вакуумираш помпата не може да надмине себе си и да направи абсолютен вакуум. Идеята е, че при достигане да дадения вакуум се смята, че повече няма какво да се желае. Проблема е, че малко монтажници работят с вакуум помпи а още по-малко с вакууметри. Така, как процедирам аз. Пускам вакуум помпата и гледам стрелката на вакуумера. Знам до къде може да слезне тя, с моята помпа. Да речем, че слиза до ниво -ХХ. При различни условия достига ниво -ХХ за различно време. Да речем между 5 и 15 минути. Когато го достигне спирам помпата и чакам 20 минути да видя дали няма спад на вакуума. Ако няма пускам пак помпата за още пет минути и след това пускам системата.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Аз не ползвам мануметри а помпата я закачвам директно на климатика защото на помпата имам кран и вакумер и вакумера е важен защото е много по точен.
    Като гледам манометъра е закачен посока помпата и като затвориш крана мериш вакума на помпата, ако имаш пропуск в кофти конус как разбираш за разпада на вакума?
    Май това на помпа с манометър и кран е показност.

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Това не е мануметрър а вакумер.
    Точно този монтаж на снимката на Хитачито всичко беше ок но на Грито вакума падаше леко за 5минути та се наложи да преправя конусите но се оказа че понеже динамометричния е дълъг и не стяга добре та не е за показност вакумера.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 30 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  2. Отговори: 7
    Последно: 11-06-09, 12:53
  3. Отговори: 18
    Последно: 11-06-08, 17:47
  4. Отговори: 63
    Последно: 18-06-07, 17:16
  5. Търся HDD 4.7GB задължително Quantium FireBall
    От cd-key във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 21:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе