Страница 9 от 30 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 439
Like Tree65Одобрявам

Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Мариане ,батенка... в тази държава ще е така, докато не се наложат някакви правила, тази професия да се практикува от хора на които им е интересно и могат да е работят...И най-вече да имат ценз за това. Защото сам се сещаш, че куцо, кьораво и сакато може да пробие една дупка и да върже машината като му обясниш....но всичко свършва до тук...И понеже има работодатели за които печалбарството е на първо място, такъв персонал е просто приказка за тях...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008

За мариан 1 затова нашите монтажи не са по 150 лева, а дори и са по-скъпи, защото нещата се вършат така както аз искам, а аз желая много и крещя много ако не се е свършила работата като хората и ако не съм доволен не взимам всичките пари от клиента, защото не ги заслужавам и респективно не плащам на пичовете.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

bigmouth, много си прав човек...

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Мариане ,батенка... в тази държава ще е така, докато не се наложат някакви правила, тази професия да се практикува от хора на които им е интересно и могат да е работят...И най-вече да имат ценз за това. Защото сам се сещаш, че куцо, кьораво и сакато може да пробие една дупка и да върже машината като му обясниш....но всичко свършва до тук...И понеже има работодатели за които печалбарството е на първо място, такъв персонал е просто приказка за тях...
    Е пък вече има правила,..... но няма санкции за неизпълнението им...

Вие отговаряте ли на тези правила.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Кви правила имало бе,кви 5 лв. Има едни фалшиви хартийки,които ти дават ,за да ти вземат парите и ако ти си мислиш,че ще стана добър майстор след 2 дни лекции,жестоко се лъжеш.Нищо в БГ не е категоризирано,отработено и както искаш го разбирай. Тази заветна за теб диплома в момента в Сф "върви" по 50 лв на черно. Така ли ще повярваш на майсторлъка ми???

7. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Според мен не е важно дали имаш диплома или не, по-важното е да си разбираш от работата и да я вършиш както трябва! За това обаче е необходимо да харесваш това, което правиш и да го правиш с желание...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Ето така отидоха на вятъра 5 години в ТУ-София. Дипломата ти дава основата всичко друго нагоре го градиш сам. Няма как да градиш като нямаш основа. То по тази логика да взема да стана зъболекар (защото са ми правили няколко зъба) имам примерно 300 хил. да обзаведа един приличен кабинет. Да ме извиняват зъболекарите може оборудването им да е много по-скъпо

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

То като сме тръгнали да взема да стана космонафт кво се занимавам с хладилни процеси, платки, датчици, кодове на грешки .....духа ми, топли ми, капе ми, скърца ми, пъшка ми и т.н...... щом е за по 50 лв за какво да се занимавам ..... ама не, като се скапе започва чуденка на кой да звънннем особенно когато тея с монтажа по 50 лв са сменили телефона ..... ай да е жив и здрав Иван ..... и Ванко6...

11. Тук е от
    Jun 2008

Искам да задам един аматьорски въпрос.
    Когато се вакумира тръбния път и манометъра покаже, че вече в тръбите няма въздух защо трябва този вакумм да се държи 15мин?

Въпроса ми е породен от един спор с приятел който монтира климатици и според него е достатъчно манометъра да отчете, че е достигнат вакуума, няма нужда от никакви 15 минути.

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За да може ако има влага да се изпари, а и да видиш че държи вакуум, тоест че всичко по монтажа свързано с тръбният път и с вътрешното тяло е наред. В ръководствата е дадено 15 минути като минимум за да се види дали държи вакуум, защото ако не държи може да има влага която под действието на създаденият вакуум се изпарява, недобра връзка или пробив.
    [img width=625 height=600]http://img138.imageshack.us/img138/344/vakumirane.jpg[/img]
    Нормалното атмосферно налягане е равно на налягането уравновесяващо теглото на живачен стълб с височина 760 милиметра и напречно сечение 1 квадратен сантиметър при температура 0 °С, на височина на морското равнище и географска ширина 45°.

Графиката показва че водата ще започне да се изпарява и при температури по-ниски от 100 °С ако се създаде вакуум. Колкото е по-голям вакуума толкова и температурата при която ще започне изпарението на водата е по-ниска.
    spas.slavchev одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2009

IvoSI кажи на твоя приятел,че докато не започне той да произвежда климатици,да не се опитва да търси нов начин за затопляне на водата-измисляна е вече топлата вода!Фирмата производител е казала как да се направи монтажа-ти само си пусни кранчето с топла вода....или спази инструкцията за монтаж!За това човек си купува марков климатик,защото зад името стоят един куп инжинери които са доволни от заплатата си и смятат денонощно как всичко да е най,за това срещу всяка една цифра,хората са сложили името си и всяка една цифра е плод на опити (може би стотици,знам ли) И за това си си дал парите,защото очакваш и такъв резултат.За това всичко е смляно до последната точка и запетайка-за да може простият монтажник само да прочете и монтира правилно,а не да импровизира.....ако е толкова добър (монтажника) е щял да патентова или изобрети продукт различен от фекалия.И ако монтираш както трябва,клиента ще е доволен и от климатика,по малко ще са питанията тук-(забележи че голям процент от въпросите са в отношение на лош монтаж,или до недозапознаване на клиента с продукта)

П.С. Уточнение в горното писано употребата на словосъчетанието,цитирам "простият монтажник" е в смисъл не обиден, а обикновен!
    spas.slavchev одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Тоя монтажник дето си гледа само стрелката на манометъра като слезе след 1 минута работа на помпата не ми го хвали, той сигурно не е чувал за "micron vacuum gauge".
    http://www.licensedelectrician.com/Store/SP/14777.htm
    Ако твоя приятел закачи такъв микровакумметър и след 1 минута работа на помпата (по манометъра имаме вакум) затваря крановете и я спира, и ако задържи вакума под 700 микрона в продължителност на 5мин аз ще си скъсам дипломата Добрия вакум е когато сме под 500 микрона.
    Хората са ти показали графики, и са обяснили, но твоя човек едва ли ще разбере, той е на доста по-ниско ниво от valen1 със сигурност. Аз ще се изкажа по-достъпно за да ме разберат хората дето четат, и ти може да му дадеш тоя пример на твоя приятел.
    Нима когато сложиш вода в някакъв съд и я загрееш до 100°С (при 0м надморска височина) тя мигом се изпарява всичката? Или може би е необходимо малко повече време за да стане това? Идеята е че нещата не стават мигновено, трябва време, затова производителя е казал поне 15мин. Моя климатик го вакумирах повече от час когато го монтирах. Бях го споменал преди, и някой след мен се изказа че е прекалено. Онзи ден ми попадна монтажната книжка в ръцете и се зачетох нещо, и попаднах точно на това. Хората са написали 1 час да работи вакумпомпата. Така е написал производителя Фуджицу.
    Не разбирам защо монтажниците не оставят по-дълго да работи помпата след като вече са си направили труда да я замъкнат до климатика. А и по време на работата и има толкова много довършителни неща да се правят, тука говоря за естетическите монтажи, не ония със диагоналните тръби навън и висящи кабели.

16. Тук е от
    Jun 2008

Лошото е, че монтажниците които си вършат работата както трябва са по-малкия процент. Добре, че е нета да се информират клиентите като мен и все пак отново можем да бъдем претупани в монтажа. Пример: преди две години когато ми монтираха фуджицото аз ги питах дали вакумират(защото при предния ми климатик му изгониха въздуха с малко фреон). Отговориха ми "Дааа естествено". Таа вакумирането беше точно около 1-2 мин. Аз ги питам това ли беше, отговора да, не видя ли че държи вакуум?.
    Разговора с моя приятел на темата климатици се проведе преди месец на събиране на класа. Когато разбрах, че и тяхната фирма вакуумира по този начин останах възмутен и по спорихме но аз нямах необходимата информация, знаех само(пак от нета), че трябва поне 15 мин да се държи вакуума, но защо не можах да отговоря.

Благодаря за отговорите, дано помогнат на други клиенти, защото съм забелязал, че в Бълагария ако не знаеш какво да искаш почти винаги те претупват, не само при монтажа на климатици но и в други сфери в областта на услугите.

П.С. Моя приятел няма диплома в тая област. Собственика на фирмата ги пратил на някакъв три дневен курс. Предполагам, че повечето монтажници са като него.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ширпотреба....

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Тъжно е но е истина...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 30 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  2. Отговори: 7
    Последно: 11-06-09, 12:53
  3. Отговори: 18
    Последно: 11-06-08, 17:47
  4. Отговори: 63
    Последно: 18-06-07, 17:16
  5. Търся HDD 4.7GB задължително Quantium FireBall
    От cd-key във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 21:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе