Страница 15 от 30 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 439
Like Tree65Одобрявам

Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

изводите са ,че не е фатално ако не се вакумира .. още по малко човек с 5 мнения във форума да ми казва кое е "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО" при условие ,че се топля с клими от 2002г в 2 жилища

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Алекси понеже не ти е ясно защо се вакумира ще ти кажа че едната причина е за да не остават примеси в системата заради това че маслата са много хигроскопични и се образуват киселини които разрушават лаковоти покритие и компресора се поврежда по бързо.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Велев, дай един тел. на ПМ , че търся накои чаркове .

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Алекси понеже не ти е ясно защо се вакумира ще ти кажа че едната причина е за да не остават примеси в системата заради това че маслата са много хигроскопични и се образуват киселини които разрушават лаковоти покритие и компресора се поврежда по бързо.
    пределно ми е ясно защо се вакумира .. но има много твои колеги на които явно не им е ясно щото не го правят ...

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Те не са ми колеги те са монтажници само. Защото не им дреме за клиентите и за реномето им .

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    но има много твои колеги на които явно не им е ясно щото не го правят ...
    То май не го правят, щото им не е ясно,а опира работата до манталитет и съзнание,а и с текучеството-след месец-два, ако ще е на друга работа-много му дреме.И нека си се вакумира- поне вакумирането не е навредило на нито един климатик, за разлика от неправенето му.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    пределно ми е ясно защо се вакумира .. но има много твои колеги на които явно не им е ясно щото не го правят ...
    До колкото знам има и нещо друго. При работа в последствие се получава влага.

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от vankoto
    До колкото знам има и нещо друго. При работа в последствие се получава влага.
    То влагата няма откъде да влезе после-тя си е била вътре,особено при дъжд и мъгла,затова продухване и вакум.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Аз пък съм мнение, че след като отивам в магазина и искам да си купя климатик за 2000лв и попитам "монтажа как ще се извърши" ( защото предварително съм се интересувал кое е редно и т.н., щото лафа "не ти знам името че ти викам майсторе" е много актуален ), и така както ми се отговори като ми вземат парите така и искам да стане после.
    Предстои ми местене в ново жилище, чудя се дали да си взема единия климатик или направо да си купя два там, но определено, ще заплатя цялата сума за климатика/ците веднага след монтажа. Ей така да държи топло на шефа.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Не знам кой ще монтира климатик без да е платен. По същата логика може и да не го платиш след монтажа?

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Не знам кой ще монтира климатик без да е платен. По същата логика може и да не го платиш след монтажа?
    Ми направете си договори бре!
    Взимате по 1500-2000 лева без монтажа и нямате договор!
    Последният климатик който закупих го заплатих след като бяха изпълнени всички мои изисквания.Казах им заплащам в брой цялата цена на климатика след монтажа, искам всичко както си му е реда с обезвъздушаване и вана под климатика.
    Такова беше и условието ми, което те приеха.Казаха на коя дата ще е монтажа и в колко часа.Монтажниците ми дойдеха без вана-казах им парите не са у мен, идете си вземете ваната и елате, аз през това време ще си отида да си взема парите.Връщаха се до скалада да търсят вана, а преди това звъняха на шефа им да го питат дали трябва да им ми сложат вана(такава беше уговорката с шефа им).

Като ми искат парите предварително да си направят един договор за продажба и монтаж на климатик+ вана под него, ако нямат договор-парите след монтажа!
    В който и да е магазин да влезна си избирам стоката и отивам с нея на касата да си я заплатя, а не си заплащам стоката на касата(1500-2000лева) и да се моля на господ дано се сетят да ми докарат климатика, пък да им се моля да си направят монтажа както трябва, пък вана да ми сложат.
    Като не им изнася фирми много, криза е...

След монтажа монтажниците поискаха парите, но им казах, че на монтажници не плащам искам си фактура+касова бележка към нея.Попитах ги :"Можете ли да издадете сега фактура+касова бележка за продажбата?" а те:"еми ние такова не издаваме фактури идете в офиса на фирмата, ама на нас ни дайте парите." Отговорих им без фактура и касова бележка няма пари,-не са у мен."
    Щат не щат си свиха парцалите и айде.По-късно отидох издадоха ми фактура и касова бележка и си платих.

П.П. А цялата тази простотия е защото в Бг фирмите нямат качествен контрол на услугата която извършват.Трябва си отделен човек който да отговаря за контрола (и да има поглед не като на монтажен екип който гледа да закрепи климатика и да бяга )и да минава след монтажа и ако се налага да ги връща да си го оправят.
    Най-малкото и да няма хора за контрол трябва да има санкции - режене на надници и заплати за некачествен монтаж.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2009

При положение , че климатика не се вакумира кое е следващото по-малко зло?
    - с ''фъскане'' на фреон
    - без ''фъскане'' на фреон

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

А какъв е проблема да си платиш климатика и да си го получиш веднага? А после да си заплатиш монтажа след като е извършен. При мен може да си платят климатика предварително с бележка или фактура но може и след монтажа дори масово ми плащат след монтажа като им нося стокова разписка.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    А какъв е проблема да си платиш климатика и да си го получиш веднага? А после да си заплатиш монтажа след като е извършен. При мен може да си платят климатика предварително с бележка или фактура но може и след монтажа дори масово ми плащат след монтажа като им нося стокова разписка.
    Идвам и искам покупка на климатик fuji 12LDC+монтаж на климатика+монтажа на вана под него, ако ми искаш парите и ми предлагаш само климатик просто ще отида при фирма която ще ми угоди.
    Фирми много, а за мен е важното да не ми вземат парите и да не избягат без да по получа нищо(на този принцип работят и банките когато отпускат кредит за климатик).Не ми пука нито кой си/коя е фирмата нито с какво име се ползва(естествено че първо ще отида при тези с добри потребителски отзиви), важното е да си защитя интереса като потребител.Както е казал шефа на един мой познат докато парите са у клиента Той има право.." е докато не съм им дал парите съм сигурен, че след като не ми предлагат писмен договор който да изпълняват, няма да си остана излъган с една уж устна "джентълменска уговорка" състояща се от ръкостискане след устните уговорки.Тя за Бг не е валидна.
    Както са казали преди повече от 2000г. древните римляни : "vеrba volаnt scripta manent" , мъдрост на повече от 2 хилядолетия.Всеки трябва да знае каквo дава и какво получава насреща предварително, а не да дам 2000лева и след това да започнат едни уфлянквания/оправдания...

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

А каква е гаранцията че след като сме се договорили и не си платил нищо не си направил същото и с друга фирма? А договор не си поискал не са ти дали.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 30 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  2. Отговори: 7
    Последно: 11-06-09, 12:53
  3. Отговори: 18
    Последно: 11-06-08, 17:47
  4. Отговори: 63
    Последно: 18-06-07, 17:16
  5. Търся HDD 4.7GB задължително Quantium FireBall
    От cd-key във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 21:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе