Страница 16 от 30 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 439
Like Tree65Одобрявам

Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на климатика?

Justify, а имал ли си случай, в който монтираш климатика казва се че ще се плати утре по банка и така не си вижадш парите- това е за един брой. Същото важи и за обект на Поморие там висят с над 120000лв само за машините. Така че аз на клиенти не вярвам. Да дойдат да си платят в офиса, там им се издава документ-фактура или касов бон, дава им се и гаранционна карта след което си получават климатика от склада, ако искат да си го вземат веднага, ако не им се предлага монтажната група да им го достави в деня на монтажа, който е уточнен предварително. Ако не ги удовлетворяват условията просто да намерят някоя друга будала, която да излъжат. Като купуваш хляб отиваш на касата и плащаш и след това ядеш. Няма как да излезне климатик от склада без да е платен. Така е откакто е криза и откакто се навъдиха много мошеници. То ги е имало по всяко време, но преди това можехме да им плащаме гяволъците. Логиката е права за нас продавачите. Не е допустимо монтажници да носят касов апарат и кочан фактури.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    А каква е гаранцията че след като сме се договорили и не си платил нищо не си направил същото и с друга фирма? А договор не си поискал не са ти дали.
    Еми пишете си договори и си ги подписвайте вие и клиентите, а не да ми отговаряте с въпроси.Като има договор не е дума срещу дума, всеки лъже.Има писмени правила, който не си плати-плаща с лихва или неустойка, същото и за продажбата на климатика и монтажа му.Гаранцията е договора-в него е разписано кой какви задължения има, а без договор -гаранцията са опинците на Бай Ганьо...

Ма при взети пари клиента/потребителя и да лъже и да мрънка все тая.

Голяма уста на 100% съм съгласен с теб има го и този момент, но ми се струва, че говориш за клиент-търговец.Много търговци закъсаха и се превърнаха в измамници, знаят че намат пари да платят и не се обаждат да откажат поръчката-правят се на гяволи...

Имаш ли случаи в които не ти платено от гражданин(не става въпрос за фирма)-да кажем човека си климатизира жилището.Допускам, че е възможно само от някой съдружник/собственик на фирма която се е изтарикатила както е в твоя случай, тоест Баш тарикат(продължаващ в личния си живот създадената във фирмата му практика)-уж няма пари да си плати климатиците в жилището му, но ходи на почивка на Малдивите или френска Полинезия.Обикновенните хора си плащат и с тях проблеми няма.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008

а иначе по темата; вакуумирането е строго задължително за всички климатици с новите многокомпонентни хладилни агенти.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Първо както казваш като идеш в магазина ти си избираш стоката, вярно е! А можеш ли да я изнесеш преди да си платил? Май не? На мен ми писна да съм добрия и да гоня после с месеци фирми и юнаци за да си взема парите. Договора си е договор, той пари не прибира. Дори и да имам разписана фактура реално няма земна сила с която да си искам парите. (Има ,но не работи) Искаш климатик, избери си го, плати си го и го имаш. Дори още заедно с клиента се закарва до тях ако държи! Когато се монтира както искаш, тогава се заплаща и монтажа. Пускам климатика да работи след платен монтаж. Защото и това се случва. Колкото до контрола след монтаж е въведен отдавна и лично го правя. Така, че до сега недоволни няма!

Хайде със здраве.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Както са казали преди повече от 2000г. древните римляни : "vеrba volаnt scripta manent" , мъдрост на повече от 2 хилядолетия.Всеки трябва да знае каквo дава и какво получава насреща предварително, а не да дам 2000лева и след това да започнат едни уфлянквания/оправдания...
    Verba volant, scripta manent - "Думите отлитат, написаното остава"

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Имам и такива и други случаи. Лошото е че няма как да различиш едните от другите. И понеже "парен каша духа" променяш правилата за всички. По принцип при нас има разлика, защот когато някой си поръчва климатик то желаният модел ми е в склада и аз не го доставям, както работят 80% от колегите и затова аз го показвам на клиента той си го плаща и или си го взима (по-добре за мен) или му го доставяме в деня на монтажа.Апропо същото важи и за всички големи вериги магазини както за техника, така и за мебели - плащаш стоката и плащаш монтажа при извършване на монтажа

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Доста народ от колегите пиха по една студена вода с големите обекти.Преди време ми предложиха договор едни веселяци,мисля че Арт(екс) инжинеринг или нещо такова бяха.Ставаше въпрос за дъктове на някакъв % рекооперация с допълнителна аспирация и нагреватели и специални филтри за едни лоши частици,и т.н.Абе много работа.Та сметката им беше около едни числа с много цифри, като те трябваше да ми платят 15% при доставката на машините и другите когато се завърши обекта.Направо му казах на веселия чичко че ми изгуби една сутрин и ми е яко смешен.След което той взе да се дуе и да ми разправя че фирмата му е сериозна и имала някакви стотици милиони актив.Яката работа малеле ...
    Та скоро ходих до едни колеги,много сериозна и свястна фирма за централна климатизация,и се оказа че те са взели на тези поръчката.Вече 2 години пари няма.Не им били платили на Артекс щото били подизпълнител.А аз от самото начало знаех че сумата е преведена.Та се пазете колеги.Едно такова нещо и game over,ще ви пишат по форумите като бате ви Ванко ...

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Вакуумът е задължителен и по това се постигна консенсус, а иначе контрата винаги е в търговеца по отношение на кинтите както "мега" каза няма сила с договор и без договор която да ти позволи да си вземеш парите без продължително разтакаване ... единствения начин е запис на заповед но и той не работи ако се окаже че няма какво да се вземе на клиента или че държавата има вземания ... така че дойдоха времената на " кинтите напред " ако искаш да оцелееш ( необходимо но не единствено условие за оцеляване) изключение правят само атар... които според мен си печатат кинтите между цеха за решетки и спиро машината

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Артекс сега бачкат с Климаком ако не се лъжа. Правих едни неща за тях миналото лято, като строителство строят много сериозно. Направо съм очарован. Проблеми с плащането не съм имал, но обекта беше за 10К. За големи обекти нямам идея.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от FormatC
    Доста народ от колегите пиха по една студена вода с големите обекти.Преди време ми предложиха договор едни веселяци,мисля че Арт(екс) инжинеринг или нещо такова бяха.Ставаше въпрос за дъктове на някакъв % рекооперация с допълнителна аспирация и нагреватели и специални филтри за едни лоши частици,и т.н.Абе много работа.Та сметката им беше около едни числа с много цифри, като те трябваше да ми платят 15% при доставката на машините и другите когато се завърши обекта.Направо му казах на веселия чичко че ми изгуби една сутрин и ми е яко смешен.След което той взе да се дуе и да ми разправя че фирмата му е сериозна и имала някакви стотици милиони актив.Яката работа малеле ...
    Та скоро ходих до едни колеги,много сериозна и свястна фирма за централна климатизация,и се оказа че те са взели на тези поръчката.Вече 2 години пари няма.Не им били платили на Артекс щото били подизпълнител.А аз от самото начало знаех че сумата е преведена.Та се пазете колеги.Едно такова нещо и game over,ще ви пишат по форумите като бате ви Ванко ...
    относно Ванко и аз си мисля че същото му се е случило.

Но професионалиста и по това си личи, не се дава да го прецакат.То и това е част от играта...

Аз съм в друга сфера, но и при мен се случват да идават такива играчи, карат ми лизингови джипове за 200 бона последен модел мерцедес, бензина му на ден е 100 -200 лева, той го удря на пазарлък.Бре баце няма пазарлък щом си с джип мерцедес или плащаш или сбогом.Последния го изпратих по живо по здраво и той ми казва, ще се обадя след другата седмица, а твоите пари след това.Отсвирих го и повече изобщо не отговорих на ГСМ-а.
    Да си намерят друг с който да се будалкат.
    Бизнесмените се правят на тарикати, гражданите не.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Стигнахме почти до консенсус :
    Вариант 1 - Гражданин си купува два климатика, влиза в магазина, консултира се, избира, плаща и след няколко дни идват му го монтират - ако нещо не стане като хората, нерви за гражданина, ама вече платено.

Вариант 2 -Гражданин си купува два климатика, влиза в магазина, консултира се, избира, но не плаща, казва при монтажа плащам всичко, ако трябва разписва някакъв предварителен договор и 10% - 20 , 30% капаро. Тогава, ако нещо не стане като хората, нервите са за търговеца, който обикновено хабер си няма какви ги дървят монтажниците му.

Вариант 3 - фирми.... там вече е друга бира, както каза мой познат работещ в строителството, като получа оферта за 200-300 000лв, направо им отговарям "или 100% парите напред или не ме занимавайте повече", по-добре на дребно за по 1000-2000лв сделки.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Вариант 4 /Един много оплют съфорумник/ - Обаждаш му се, казваш - искам едикакъв си климатик. Той ти го доставя, монтира... ако ти харесва - плащаш. На място ти се издава фактура и касов бон.

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Стига си рекламирал този човек той показа колко струва. Аз мога пък да посоча ето тук да потърси климатици с цени без конкуренция за София. www.powerclima.com

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Вариант 4 /Един много оплют съфорумник/ - Обаждаш му се, казваш - искам едикакъв си климатик. Той ти го доставя, монтира... ако ти харесва - плащаш. На място ти се издава фактура и касов бон.
    "Оплют" е някого за когото е говорено лошо без да са налице факти(да е вярно).То тогава си е клевета.

Велев не злорадствай, на почти всеки може да случи да го завлекат(ако така е станало).Може и на теб да се е случвало.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Задължително ли е обезвъздушаването на

@Велев Не рекламирам никого. Просто посочвам и друг вариант, който съм срещал. Не виждам и защо се опитваш да определяш на някого цената. /най малкото, трябва да си му на нивото, за да си в състояние./

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 30 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  2. Отговори: 7
    Последно: 11-06-09, 12:53
  3. Отговори: 18
    Последно: 11-06-08, 17:47
  4. Отговори: 63
    Последно: 18-06-07, 17:16
  5. Търся HDD 4.7GB задължително Quantium FireBall
    От cd-key във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 21:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе