Проблеми най-рано през зимата.Но може да изкара и доволно дълго време.Бъди оптимист!Следващия път бъди първо информиран.Всекидневно трябва да отстояваме правата си,ако не искаме да ги загубим.Ако не признаят гаранцията,има КЗП.
Проблеми най-рано през зимата.Но може да изкара и доволно дълго време.Бъди оптимист!Следващия път бъди първо информиран.Всекидневно трябва да отстояваме правата си,ако не искаме да ги загубим.Ако не признаят гаранцията,има КЗП.
Мерси galinr
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1339087028[/time]_________________________________________________
От всичко прочетено по-темата разбирам ,че след този монтаж без вакумиране работата на климатика няма да е по-зададените параметри и че е божа работа колко ще изкара.Бихте ли ми дали съвет какво да правя.Казват ми щом работи няма проблем.Досега ако е имало да става нещо щяло да се изрази с не-нормална работа.Като духа студено и топло значи нямало проблем.Признавам ,че не гледах навън но помпа нямаше а и сигорно се включва към тока.Чувствам,че ако продължавам да го мисля мога да стана монтажист без практика.
Докато пазарувате такава техника от хипер дупер магазините такъв ще е и монтажа и сервизирането в последствие.
Да го пиша ли сред антиките ? Признавам,че тази тема ми взе здравето.Дано изкара поне първата зима.
Ще кара но си закъснял със питането във форума. Първо марката не е нищо особено а и се прослави със много дефекти по електрониката второ монтажа са ти го правили някви неудачници дето не уважават похарчените пари на клиента и собствената си работа.Първоначално публикувано от gergiig
Че какъв е проблема да се ''събере'' фреончо,и да се вакумира вътрешното тяло и тръбният път ???Първоначално публикувано от gergiig
Все ще е по-добре...от нищо
ПС: Всъщност...няма смисъл от това...сори!!!
Благодаря d_imige. Свършила се е тя.Дано да топли поне зимата и ще се надявам на късмет да не е оапцан поради липса на вакумиране както ми казваха повечето пъти "Не му вреди нищо му няма" А дано ама на дали.Яки почивки през лятото на всички.Благодаря ,че ме светнахте бързо по-въпроса.Ще имам голяма обеца на ухото за следващия климатик като дойде време.А до тогава дай боже всекиму клиент квалифицирани монтажници.
Да използвам темата за едно питане:
Изпадна ми изгодно стар работещ конвенционален климатик. Събрах му фреона, при развиването на тръбите леко изфъшка, но не знам дали навън или навътре (дали излезе фреон или влезе малко въздух). Запуших тръбите с фитил от хартия, колкото да не влиза прах и го монтирах при майка ми със същите тръби и фреон. Малко фреон и масло изтече при развиване на едното кранче при монтажа. Климатика сега работи добре на охлаждане. Дали да го оставя така, или да викам Майстор да го празни и пълни срещу кой знае колко кинти? Дали малкото влага, която е влязла в тръбите през тези 2-3 дни между демонтажа и монтажа би създавала проблеми?
Проблем е не толкова влагата,колкото останалия въздух в тръбите.Когато той мине през компресора и се сгъсти ,температурата на въздуха е многократно повече от тая на фреона и компресора почва да грее.Колко ще изкара е божа работа,може и месец,може и години...По-добре го оставяй така,а като се случи нещо,ще му мисУиш на момента
Да питам и аз дорде е време.Имам една 5 годишна Мидея MSG-09HRI на която досега не е правено нищо освен тазгодишното профилактично почистване.Направи ми впечатление че почна да не охлажда добре и премерих изходящата температура,която не падна под 6гр.Решил съм да извикам техници да премерят фреона и ако се налага да го допълнят.Та въпросът ми е да допълнят или да вакумират системата?Кое е по добре за по-добрата работа на климатика?
При мен не пада под 13 гр.(изходяща)при зададени 18 гр. и входяща 26 гр.,турбина на макс.,мерено с мултицет!Първоначално публикувано от stareca
"не охлажда добре и премерих изходящата температура,която не падна под 6гр"Ти колко искащ?-6 ли?И сега си на границата на замръзване.
Ако температурата на изходящия въздух е 6* на макс.вентилатор няма какво да искаш повече от климатика?
Няма какво да ти мерят фреони.Ако ти добавят фреон тази температура ще се вдигне.
Привет драги съфорумници. Реших да драсна и тук, малко след дъжд качулка, но поне да си почеша езика (пръстите)..
Монтираха ми преди няколко дни климатик от ниска клас на Toyotomi GAN/GAG-A135GVR-T3. За сега при температури в София -1 до 10 о C ден/нощ се справя добре. Поддържа си зададената температура без проблем. Монтиран е в стая 12квадрата с пвц дограми и вътрешна изолация, една външна стена и това доста го улеснява. За съжаление при монтажа климатика НЕ БЕШЕ вакумиран. Продухаха го със собствения му фреон от външното тяло. Сега си топли добре, но какви са възможните последствия погледнато в дълъг период от време? Когато го монтираха беше сравнително влажно навън и имаше известна разлика вътре в помещението и навън от където внесоха тръбните. Тръбния път между двете тела е 2.8 метра.
Знам, че така малко ви карам да хвърляме боб на сляпо, но ако имате общи наблюдения като хора които дълги години са се занимавали с този занаят да кажете мнение. Не, че нещо може да се промени, но нали знаете, човек докато не разбере до колко се е минал не мирясва
Предварително благодаря!
П.С. Нямам възможност да правя каквито и да било доработки и допълнителни дейности по климатика, защото съм без наличен финансов ресурс след покупката. Наложи се да го купя не от гъзария, ами от икономия.. майка на мизерията. Тази зима сметките ни за ток бяха непосилни. Отопляваме се на електричество.
Писал си и в още една тема за твоя проблем. Монтажа е направен некадърно, това е факт и не можеш да го промениш. Оставяш машината да работи, а има ли проблеми поради немарливостта на "монтажниците" ще видиш за в бъдеще. Когота това се случи, тогава ще го мислиш. За съжаление, това е.